Grzegorz POL Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Panowie, A jakie macie sposoby na wykończenie skrzydła styro krytego balsą 1.5mm? Zależy mi na masie, bo laminatowy kadłub lekko mi nie wyszedł a to w zamiarze ma być makieta a nie przecinak . W moim zamyśle miała być to balsa kryta japonka i malowanie ale czy nitro nie wypali styropianu pod spodem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JNAW Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Jeszcze proste pytanie o łączenie brytów tkaniny. Przypuszczam, że muszę mieć super ostre nożyczki i ciąć tkaninę bez nitek. Potem krawędzie dwóch brytów kleić na styk oczywiście. Rozumiem, że miejsce styków stanie się niewidoczne pod warstwami późniejszych lakierów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Panowie, A jakie macie sposoby na wykończenie skrzydła styro krytego balsą 1.5mm? Zależy mi na masie, bo laminatowy kadłub lekko mi nie wyszedł a to w zamiarze ma być makieta a nie przecinak . W moim zamyśle miała być to balsa kryta japonka i malowanie ale czy nitro nie wypali styropianu pod spodem? Cześć młody Kolego ! Bezpiecznym sposobem na przyklejanie japonki jest użycie wodnego lakieru akrylowego do parkietu . Rozrzedzony cellon lub capon nakładany cienkimi wastwami nie " zeżre " styropianu. Powodzenia Jeszcze proste pytanie o łączenie brytów tkaniny. Przypuszczam, że muszę mieć super ostre nożyczki i ciąć tkaninę bez nitek. Potem krawędzie dwóch brytów kleić na styk oczywiście. Rozumiem, że miejsce styków stanie się niewidoczne pod warstwami późniejszych lakierów. Witam! Głównym narzędziem tnącym jest nóż krążkowy OLFA ,+ dobre nożyczki i podkładka do cięcia na stół z grubej tektury lub PCV. Tkaninę łączymy na zakładkę ok. 2 cm. Podczac szlifowania i szpachlowania połączenie stanie się niewidoczne. PowodZenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W0jcieH Opublikowano 28 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Cześć wszystkim! Mam pytanie pobocznie dotyczące wątku. Jakie proporcje lakieru:rozpuszczalnika proponujecie? Zamierzam polakierować pokrycie skrzydła z balsy 1.5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi