Jump to content

Utrata sygnału przez odbiornik korony


lekarz
 Share

Recommended Posts

Zgodnie z radami forumowych wyjadaczy zakupiłem ostatnio odbiornik Corona RP4S1.

Na początku miałem olbrzymi problem z zaprogramowaniem. Mimo, iż wszystko robiłem zgodnie z instrukcją. W końcu postanowiłem odłożyć odbiornik nieco dalej. Nagle serwa ustawiły się. Postanowiłem poeksperymentować. Okazało się iż gdy nadajnik jest bardzo blisko odbiornika albo gdy antena nadajnika skierowana jest w odbiornik to odbiornik przestaje działać ( gaśnie dioda). Czy to jest normalne? Czym to jest spowodowane?

Link to comment
Share on other sites

Zgodnie z radami forumowych wyjadaczy zakupiłem ostatnio odbiornik Corona RP4S1.

Czym to jest spowodowane?

Ostatnio pisano, że oderwał się olbrzymi blok góry lodowej. może niechcący polaryzacja kierunkowa anteny nadajnika skierowana była z kwadratem stopnia "alfa" owej góry lodowej. może to tylko efekt Zorzy Polarnej, a może twoje pole elektromagnetyczne jest ponad normatywnie silne. A może w końcu przestań wypisywać głupoty. Radziłem Tobie kupic konkretny model Corony, a Ty co zrobiłes? Więc nie zwalaj winy na użytkowników.

Link to comment
Share on other sites

Ale ja nikogo o nic nie winię. Po prostu pytam. Chcę wiedzieć dlaczego tak się dzieje. Swoją droga odbiornik działa bardzo dobrze już w odległości ok. 50 cm od nadajnika.

Link to comment
Share on other sites

Tak, to jest normalne w każdej parze - nadajnik / odbiornik, nie tylko w modelarstwie. Nie zawsze się dzieje, ale ma prawo, bo stopień wejściowy odbiornika najzwyczajniej się zatyka. Wszelkie próby rób tak by anteny się nie dotykały i będzie ok.

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.