cyrax_ojz Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 35-36 wystarcza spokojnie do artexowej katany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Do Katany? Chyba ze 42-36, jeśli chciałby trochę polatać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 35-36 ma ciagu nawet do 1600g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 A ile będzie ważyć Katana? Wyjdzie kilo osiemset i co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 To zależy jaka rozpiętość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 mam 35-48 800kv na 4 celach w 1.5kg funtanie i mocy ma zabójczo dużo :wink: więc 35-36 do katany z artexu wystarczy (jak sie ja lekko zrobi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Ja miałem w Katanie początkowo TURNIGY AerodriveXp SK Series 42-40 750Kv - 600W, ale na zawis nie było szans. Zamieniłem więc na TURNIGY 4250A 700kv Brushless Outrunner - 720W i dopiero był zapas. O zawisie mowy też nie było, nie ze mną za sterami... :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meadow24 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 http://www.nastik.pl/artex-katana-p-1556.html waga do lotu 1150-1250g zalecany silnik Dualsky XM3542CA a wiec pytanie jak sie ma turnigy 35-48 do silnika dualsky?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 na silniku 35-48 mocy będzie aż nad to np silnik 35-48 800kv jest odpowiednikiem silnika axi 2826 760kv http://www.modelmotors.cz/index.php?page=61&product=2826&serie=12&line=GOLD i jak widac w tabeli na 4 celach przewidywany model 3D ok 1600g Kwazio nie wiem co ty zrobiłeś katanie że na 42-40 nie wisiała, może źle dobrany pakiet i smigło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Więc z dzisiaj najnowsze Newsy : Waga z pakietem i resztą bez regla i silnika tak jak stoi : 770gram. I napotkałem mały problem :oops: mianowicie z jednej strony lotka od kadłuba jest około 7mm a z drugiej jakies 4mm może tak zostać? czy musze to jakoś naprawić?. Fotki niebawem bo jutro rano wyjeżdżam na kolejne Wakacje 8). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 to tylko wzglad stylistyczny... ale latac bedzie ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Model Ukończony ! :mrgreen: :mrgreen: jak go nie rozbije to wstawie fotki jak lata o 17 jade na oblocik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Kibicuję Ci od początku i trzymam kciuki. Miłych lotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcellus66 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zanim polecisz sprawdź sobie czy nie masz luzu na sterze wysokości. Ster wysokości jest spory i nawet minimalny luz powoduje pływanie modelu. Model jest dość szybki i nerwowy. Udanych lotów powodzenia. Najlepiej włącz sobie na wysokości EXP-na jakieś 70% - ja mam tyle i lata sie super choć model modelowi nie równy więc poprostu musisz sie wlatać i wyczuć model sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 wszystko super model wystartował i lece lece nagle zakłocenia próbuje wyratować model ale nie reaguje na stery i bufff... kret jakby tego było mało zapalił się pakiet i zanim go odpiąłem to spalił przednią część kadłuba i kawałek skrzydła... Czyli budujemy samolocik od nowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 kret jakby tego było mało zapalił się pakiet i zanim go odpiąłem to spalił przednią część kadłuba i kawałek skrzydła... I gdzie są Ci co pisali, że LiPole mało kiedy się zapalają a jeśli już to tylko przy ładowaniu...? Szkoda modelu Z tego co widzę to masz Turnigy 9X na 2.4Ghz... I powiadasz, że zakłócenia? Hmm P.S: Daj fote jak to wygląda teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 nie ma na co patrzeć jeden wrak. No właśnie na 2.4 miałem zakłocenia ;/ nie leciałem daleko ile miałem model od siebie 400m od jutra rusza nowa budowa. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Ja latam na pakietach Li-Fi(A123) 3S .Są troszeczke cieższe ,ale komora w Energy jest tak duża ,że można przesunąć pakiet bliżej natarcia i SG jest zachowane. http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=137_267&products_id=4472 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 nie leciałem daleko ile miałem model od siebie 400m twoim zdaniem to nie jest daleko? Ja Kataną 1,2m rozpiętości latam max 100m od siebie. Po co latać na takie dystanse takim małym, akrobacyjnym modelem :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Te 400m, to chyba przesadził. Przecież ledwo by go widział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.