Skocz do zawartości

Energy 3D - rozp. 920 mm

Marek_Cm

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 308
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja miałem w Katanie początkowo TURNIGY AerodriveXp SK Series 42-40 750Kv - 600W, ale na zawis nie było szans. Zamieniłem więc na TURNIGY 4250A 700kv Brushless Outrunner - 720W i dopiero był zapas.

O zawisie mowy też nie było, nie ze mną za sterami... :devil:

Opublikowano

Więc z dzisiaj najnowsze Newsy :

Waga z pakietem i resztą bez regla i silnika tak jak stoi : 770gram.

I napotkałem mały problem :oops: mianowicie z jednej strony lotka od kadłuba jest około 7mm a z drugiej jakies 4mm może tak zostać? czy musze to jakoś naprawić?.

Fotki niebawem bo jutro rano wyjeżdżam na kolejne Wakacje :) 8).

Opublikowano

Zanim polecisz sprawdź sobie czy nie masz luzu na sterze wysokości. Ster wysokości jest spory i nawet minimalny luz powoduje pływanie modelu. Model jest dość szybki i nerwowy. Udanych lotów powodzenia. Najlepiej włącz sobie na wysokości EXP-na jakieś 70% - ja mam tyle i lata sie super choć model modelowi nie równy więc poprostu musisz sie wlatać i wyczuć model sam.

Opublikowano

wszystko super model wystartował i lece lece nagle zakłocenia próbuje wyratować model ale nie reaguje na stery i bufff... kret jakby tego było mało zapalił się pakiet i zanim go odpiąłem to spalił przednią część kadłuba i kawałek skrzydła...

Czyli budujemy samolocik od nowa :)

Opublikowano
kret jakby tego było mało zapalił się pakiet i zanim go odpiąłem to spalił przednią część kadłuba i kawałek skrzydła...

I gdzie są Ci co pisali, że LiPole mało kiedy się zapalają a jeśli już to tylko przy ładowaniu...?

Szkoda modelu :( Z tego co widzę to masz Turnigy 9X na 2.4Ghz... I powiadasz, że zakłócenia? Hmm :)

P.S: Daj fote jak to wygląda teraz.

Opublikowano

nie ma na co patrzeć jeden wrak. No właśnie na 2.4 miałem zakłocenia ;/ nie leciałem daleko ile miałem model od siebie 400m

od jutra rusza nowa budowa. :):)

Opublikowano
nie leciałem daleko ile miałem model od siebie 400m

twoim zdaniem to nie jest daleko? Ja Kataną 1,2m rozpiętości latam max 100m od siebie. Po co latać na takie dystanse takim małym, akrobacyjnym modelem :?:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.