Skocz do zawartości

Energy 3D - rozp. 920 mm

Marek_Cm

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 308
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Szukaj przyczyny zaniku sygnału a nie zabierasz sie już za budowe modelu, po co jak się okaże, że ciągle traci sygnał. Chociaż wątpie żebyś miał zaklócenia na 2.4Ghz...

Opublikowano

przyczyne już znam :) słaby pakiet w apce po powrocie do domu okazało się że pakiet miał 9.8V a nie 12.6 :)

fotki dam jutro bo dzisiaj niechce mi się iść po kabel i aparat( leże z laptopem ;D )

Opublikowano

Słaby pakiet? A nie "pikało" Ci, że pakiet się rozładowuje? Jeśli tak to chyba jesteś nieodpowiedzialny i latałeś dalej. Nie mów, że przy 9.8v nadajnik przestaje działać. Z tego co wiem to na 2.4Ghz zakłóceń nie złapie nawet jak się wyłączy aparaturę ;D

Opublikowano

MisRC: Zadałem sobie trochę trudu i przejrzałem twoje posty. Na m oje oko to masz niewielkie doświadczenie w lataniu. Wydaje mi się, że nie jesteś jeszcze gotów na Energy a zakłócenia były.. ale "na drążkach". To nie wstyd się przyznać, że pilotaż tego modelu cię przerósł.

Opublikowano

znam takiego pilota :) co zawsze łapie zakłócenia przy lądowaniu :rotfl: wtedy zaczyna się wysyp teorii spiskowych różnej maści :jupi: od partyzanta z aparaturą polującego właśnie na jego kanał po zakopany ciągnik z siewnikiem i zapalonymi światłami

Opublikowano

kurcze leciałem tym modelem :) tylko że zaczął spadać... i spanikowałem :P ale już kadłub naprawiłem :) jescze przykleić natarcie na drugie skrzydełko i jazda :)

Fotki :

Przed Startem :

p8185566.jpg

Pożar :

p8185569.jpg

Pakiet Turnigy :)

p8185572.jpg

Opublikowano

No właśnie, panika jest naszym wrogiem :D na twoim miejscu przed następnym lotem poćwiczyłbym na symulatorze to dobra szkoła, ja tego nie zrobiłem i sklejałem swoj pierwszy model 3 razy zanim lot trwał dłużej niż 5 min :D

Ps. Sprawdź czy blisko pakietu nie odstają jakieś ostre elementy bo przy upadku pakiet mógł zostać przedziurawiony i dla tego spłoną (tak mi się przytrafiło)

Opublikowano

Tak na przyszłość - najważniejsze to wznieść się wysoko i jak najszybciej strymować stery tak, żeby po puszczeniu drążków model leciał z grubsza poziomo...

No i drążki nie kciukami, tylko pomiędzy kciuki i wskazujące... I tak masz ćwiczyć już na symulatorze.

Opublikowano

Są dwie szkoły sterowania modelami (a właściwie to trzymania drążków nadajnika). Jedna mówi, by trzymać drążki od góry, kciukami, a druga, by sterować modelem trzymając drążki pomiędzy kciukiem i palcem wskazującym.

Jest to kwestia przyzwyczajenia, tak samo jak wybór mode nadajnika.

Opublikowano
Tak jest wygodniej i precyzyjniej

Chciałes powiedzieć "wg mnie tak jest wygodniej i precyzyjniej" :P wg mnie jest zupełnie odwrotnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.