MisRC Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 no może przesadziłem tak ze 100-150m miałem kurcze najbardziej szkoda mi pracy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Szukaj przyczyny zaniku sygnału a nie zabierasz sie już za budowe modelu, po co jak się okaże, że ciągle traci sygnał. Chociaż wątpie żebyś miał zaklócenia na 2.4Ghz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Może jakaś foteczka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 przyczyne już znam słaby pakiet w apce po powrocie do domu okazało się że pakiet miał 9.8V a nie 12.6 fotki dam jutro bo dzisiaj niechce mi się iść po kabel i aparat( leże z laptopem ;D ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Słaby pakiet? A nie "pikało" Ci, że pakiet się rozładowuje? Jeśli tak to chyba jesteś nieodpowiedzialny i latałeś dalej. Nie mów, że przy 9.8v nadajnik przestaje działać. Z tego co wiem to na 2.4Ghz zakłóceń nie złapie nawet jak się wyłączy aparaturę ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 MisRC: Zadałem sobie trochę trudu i przejrzałem twoje posty. Na m oje oko to masz niewielkie doświadczenie w lataniu. Wydaje mi się, że nie jesteś jeszcze gotów na Energy a zakłócenia były.. ale "na drążkach". To nie wstyd się przyznać, że pilotaż tego modelu cię przerósł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 znam takiego pilota co zawsze łapie zakłócenia przy lądowaniu :rotfl: wtedy zaczyna się wysyp teorii spiskowych różnej maści :jupi: od partyzanta z aparaturą polującego właśnie na jego kanał po zakopany ciągnik z siewnikiem i zapalonymi światłami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 kurcze leciałem tym modelem tylko że zaczął spadać... i spanikowałem ale już kadłub naprawiłem jescze przykleić natarcie na drugie skrzydełko i jazda Fotki : Przed Startem : Pożar : Pakiet Turnigy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal0405 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 No właśnie, panika jest naszym wrogiem na twoim miejscu przed następnym lotem poćwiczyłbym na symulatorze to dobra szkoła, ja tego nie zrobiłem i sklejałem swoj pierwszy model 3 razy zanim lot trwał dłużej niż 5 min Ps. Sprawdź czy blisko pakietu nie odstają jakieś ostre elementy bo przy upadku pakiet mógł zostać przedziurawiony i dla tego spłoną (tak mi się przytrafiło) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 śrubka mocowania silnika przy uderzeniu przebiła pakiet. na symulatorze co wieczór tak 2-3h siedze i latam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal0405 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Tak właśnie myślałem bo pakiety tak same sie nie pala no chyba ze było wodowanie raz tez już tak miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Tak na przyszłość - najważniejsze to wznieść się wysoko i jak najszybciej strymować stery tak, żeby po puszczeniu drążków model leciał z grubsza poziomo... No i drążki nie kciukami, tylko pomiędzy kciuki i wskazujące... I tak masz ćwiczyć już na symulatorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 dlaczego pomiędzy kciuk i wskazujacy? możesz uzasadnić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Są dwie szkoły sterowania modelami (a właściwie to trzymania drążków nadajnika). Jedna mówi, by trzymać drążki od góry, kciukami, a druga, by sterować modelem trzymając drążki pomiędzy kciukiem i palcem wskazującym. Jest to kwestia przyzwyczajenia, tak samo jak wybór mode nadajnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 ja się przyzwyczaiłem właśnie kciukami czy mam się odzwyczajać czy tak będzie dobrze? i czym się jedno od drugiego różni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Osobiście latam własnie trzymając drążek między wskazującym palcem a kciukiem. Tak jest wygodniej i precyzyjniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Tak jest wygodniej i precyzyjniej Chciałes powiedzieć "wg mnie tak jest wygodniej i precyzyjniej" wg mnie jest zupełnie odwrotnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 A próbowałeś tak latac na pulpicie? jest inaczej niż jak byś latał na 2 palce bez pulpitu trzymając tylko na smyczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 mam pytanie ponieważ skrzywiło mi piastę silnika gdzie dostane w polsce taką piaste żeby pasowała na rotor silnika jak ta http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5497 ale dostępna bo w HK na minusie ;/ jakiś zamiennik może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Pewnie tutaj. http://www.rc-electrotown.pl/index.php?products=product&prod_id=261 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.