Adas Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Film z dzisiejszego latania tj. 16.02.2014r Model: Apprentice 15E firmy EFLITE Pilotował: Adam Nagrywał: PAtryk Kamera: Komórka Samsung Wave3 HD720P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Jeszcze jedno ujęcie samolocików EasyGlider Pro : Grzesiek Apprentice 15E :Adam Telefon z kamerą : Ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Dzisiaj udało się polatać we 3 pod sam koniec dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 No coś zaczyna się dziać u nas na wschodzie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adas Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Dziś pochmurnie, ale jutro ma być słonecznie i ma być malutki prawie zerowy wiaterek, także ja się szykuję, kto jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Ja także Dzisiejsze poczynania 2 fotki udało mi się zrobić Ps. sorry za jakosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Sobota w końcu zapowiada się idealna. Jak tam rebiata? Latacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Jeżeli pogoda dopisze czemu nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adas Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Jutro wracam do Bialego, także jak pogoda w sobotę dopisze to chętnie polatam, tym bardziej, że do trenerka załozony nowy setup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Z kumplem wybieramy się sobota godzina 15.00 lotnisko przy baraku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adas Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 30.03.2014 Pogoda ładna, wiatr nie duży ale porywisty zmienny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taras Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Koledzy Piotrek z tej strony. Mam pytanie czy mógłbym się zmówić z kimś na latanie we środę? Nie kryję, że moje umiejętności są słabe i szukam pomocy kogoś, pod kim mógłbym się rozwinąć. Godziny – do domówienia (jestem elastyczny) W ostatnim okresie latałem bardzo nieregularnie – ubiegły sezon były to zaledwie 2 lub trzy loty. Latam na mode 2 (Aurora). Latam (latałem) tylko elektrykami (trenerki). Pozdrawiam serdecznie Piotr T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Witam Taras . Przestaw posiadaną aparaturę na Mode 1 , bo na tym mode lata się w Białymstoku . Wtedy , każdy bez problemu oblata ci nowy model i pomoże w nauce latania . Inaczej nikt nie zechce . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Leszku nieprawda. Ja latam na MODE 2. Nie słyszałem o tradycji latania w Białymstoku na MODE 1 Taras jak zajdziesz na lotnisko tam często są ludzie którzy latają. Z pewnością Tobie pomogą. Ja chodzę nieregularnie i raczej "znienacka" więc jeśli będziesz chciał to będę Ci dawał znać jak będę się wybierał. W poniedziałek świąteczny polatałem wieczorkiem. Piękna pogoda była to latania. P-40 chodził prawie jak po sznurku.Tylko przy czwartym pakiecie najprawdopodobniej się nadajnik rozbindował i nie wiem dlaczego. Muszę popatrzeć o co chodzi. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taras Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Dzięki Panowie za odpowiedź. Co do MODE 2 – od tego startowałem kilka lat temu. Co prawda dwa ostatnie sezony były dla mnie martwe (w sumie coś około 3 lub 4 godzin lotów). W większości była to walka o utrzymanie się w powietrzu przy pewnych niezrozumiałych dla mnie reakcjach w czasie sterowania Ponieważ na wstępie nie wspomniałem „z czym przychodzę”. To teraz to uzupełniam. Obecnie na stanie mam Hiteca AURORĘ 9 (2,4 GHz) (tak jak wspomniałem na tym etapie MODE 2). Latam elektrykami, a tak naprawdę próbuję latać EG pro. Dodatkowo do oblotu czekają jeszcze dwa. Jeśli ktoś będzie się wybierał z miłą chęcią dołączę i skorzystam z cennych rad. Pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Witam Taras . Przestaw posiadaną aparaturę na Mode 1 , bo na tym mode lata się w Białymstoku . Wtedy , każdy bez problemu oblata ci nowy model i pomoże w nauce latania . Inaczej nikt nie zechce . Kogo nie spotkam w Białystoku to lata na MODE 2, więc nie wiem skąd masz takie informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 witam. Panowie modelarze z Białegostoku mam pytanie gdzie znajdę sklep z materiałami typu balsa, sklejka, ogólnie modelarski? jestem tu przejazdem i bym się zaopatrzył lub chociaż odwiedził. kiedyś był sklep w jakimś pawilonie na ul. Warszawskiej (chyba, w pobliżu hotelu Gołębiewski) ale jak parę lat temu zaszedłem to już sklep nie istniał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adas Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Kto dziś lata ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 1 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Lataliśmy z kolegą rano. Trochę powiewało ale polataliśmy. Przy okazji wyszła usterka w moim kombacie i przez to mały kret wyszedł. Lut na reglu poluzował się i przerwa w zasilaniu wyszła w złym momencie. Szybkie klejenie skrzydła i dalej latał. A lut trza poprawić. Na lotnisku ruch jak na Okęciu. Jeden za drugim lądowało, tankowało i startowało sześć cesn. Akcja lis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 2 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 witam. Panowie modelarze z Białegostoku mam pytanie gdzie znajdę sklep z materiałami typu balsa, sklejka, ogólnie modelarski? jestem tu przejazdem i bym się zaopatrzył lub chociaż odwiedził. kiedyś był sklep w jakimś pawilonie na ul. Warszawskiej (chyba, w pobliżu hotelu Gołębiewski) ale jak parę lat temu zaszedłem to już sklep nie istniał. RAPIDLINE, Hetmańska 57 http://www.rapidline.pl/ - nie wiem jak z asortymentem, dawno nie byłem Sklep modelarski na ulicy Warszawskiej, przestał istnieć w momencie gdy zmarł właściciel. Pozdrawiam, Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi