idfx Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Witam ! W wolnej chwili wycinam sobie wręgi i robię takie podobne prace. Brakuje mi modelu pod ręką i robię trochę "w ciemno". Naszła mnie jednak pewna złota myśl, ale nie wiem jak ją zrealizować. Mam zdjęcie przodu kadłuba i pełne wymiary - szerokość, wysokość i otwór wentylacyjny. W jaki sposó wyskalować zdjęcie do wydruku, by przód kadłuba na wydruku miał właściwe parametry ? dokładnie jest to 70 x 70 mm + otwór wentylacyjny. Jak osiągnę na wydruku 7 x 7 cm to już nie będę się tak przejmował otworem. Obecnie na wydruku przód ma 10 x 10 cm. Poproszę o podpowiedzi. Dziękuję i pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Przeskaluj o dowolną wartość, wydrukuj zmierz, a następnie prosto wyliczysz właściwe skalowanie. Przeskaluj o dowolną wartość, wydrukuj, zmierz, a następnie prosto wyliczysz właściwe skalowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Dzięki Już ogarnąłem, wkleiłem do Painta i kombinowałem po trochu, aż wyszło 7 x 7. Na przyszłość poszukam programu, gdzie będzie podziałka i jak na ekranie zobaczę 1 cm to będę wiedział, że na wydruku będzie tyle samo, bo nie mam cierpliwości do takich zabaw Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Wrzuć do Worda zdjęcie, tam można ustalić rozmiar w centymetrach i tak będzie na wydruku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi