BART Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Zakladam tematv,poniewaz nie znalezlem informacji ,ktore mnie interesuja. Chodzi mi o doswiadczenia z roznymi silnikami(praktyczne) Obecnie mam 46ax os maxa i czeka mnie pierwszy lot, ale widze ,ze moze byc zbyt malo i bede potrzebowal dluugiego startu a nie mam tyle miejsca. Jakie macie doswiadczenia z tym modelem i silnikami spalinowymi. Najbardziej kusi mnie silnik benzynowy evolution 10,czy ktos go uzywal w tym modelu? Pzdr Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Idealny silnik do tego modelu! U mnie lata na asp.61 fs. Świetny samolot! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BART Opublikowano 21 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Czy nalezy miksowac lotki z kierunkiem i czy mozne (jakie wychylenia)uzywac klapolotek? Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Powiem tak. Ja osobiscie nic nie miksowalem bo umiem latać na wszystkich sterach i nie odczuwałem takiej potrzeby. Wiadomo, w tym cały ambaras, żeby czuć wszystkie stary na raz :-) kolega od ktorego kupiłem model latał na os.46, ja mam w nim asp.61fs i na obu tych silnikach model miał zapas mocy. Ten evo10ccm powinien dostarczyc sporo mocy. Jakie to smiglo lubi? W asp.61fs miałem 13x4 i model szalał jak akrobat. Ciągnąłem nim Foxa od Hype(700g do lotu). Bez obaw możesz wkładać ten silnik w Decathlona. Ja bym sie nie zastanawial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BART Opublikowano 21 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Powiem tak. Ja osobiscie nic nie miksowalem bo umiem latać na wszystkich sterach i nie odczuwałem takiej potrzeby. Wiadomo, w tym cały ambaras, żeby czuć wszystkie stary na raz :-) kolega od ktorego kupiłem model latał na os.46, ja mam w nim asp.61fs i na obu tych silnikach model miał zapas mocy. Ten evo10ccm powinien dostarczyc sporo mocy. Jakie to smiglo lubi? W asp.61fs miałem 13x4 i model szalał jak akrobat. Ciągnąłem nim Foxa od Hype(700g do lotu). Bez obaw możesz wkładać ten silnik w Decathlona. Ja bym sie nie zastanawial. Dzieki za odpowiedz, Do tej pory latalem modelami ze sporym zapasem mocy(akrobatki),ktore startowaly pionowo w gore po 10 metrach,stad obawa przed dlugim startem. To ma byc model do spokojnego latania co prawda ,ale znam jego mozliwosci (prawdziwego ). A jak z wagą przy asp 61?duzo korygowales SC? Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Miałem tak ustawiony aku w modelu ze zostałem bez trymowania sw. Waga ok 2.8kg ale start na jakiś 15m pod wiatr, lądowanie to samo tylko ze na przyciągnięciu. fajnie laduje na klapach. Z zapasem mocy nie martw się o zwalenie na skrzydło. Z dużym smiglem(ja miałem 13x4) strumień zasmiglowy dobrze chwyta lotki i wyjdziesz ze wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BART Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Miałem tak ustawiony aku w modelu ze zostałem bez trymowania sw. Waga ok 2.8kg ale start na jakiś 15m pod wiatr, lądowanie to samo tylko ze na przyciągnięciu. fajnie laduje na klapach. Z zapasem mocy nie martw się o zwalenie na skrzydło. Z dużym smiglem(ja miałem 13x4) strumień zasmiglowy dobrze chwyta lotki i wyjdziesz ze wszystkiego. Ja do tej pory do 46 ax uzywam stale tylko jedno smiglo:1225x375-diablotin Apc , sprobowalem kilka innych ,np:13x4 Bambule itp ,to jest najlepsze:-) Pzdr Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Znam te śmigła, dobre są do 3d. Szkoda ze nie ma takiego drewnianego, bo apc są troche ciezkie, a drewniane są lżejsze i szybciej się wkrecaja. Ja zastosowalem 13x4 żeby wyciągnąć max z silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BART Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Znam te śmigła, dobre są do 3d. Szkoda ze nie ma takiego drewnianego, bo apc są troche ciezkie, a drewniane są lżejsze i szybciej się wkrecaja. Ja zastosowalem 13x4 żeby wyciągnąć max z silnika. Po pierwszym locie ,wrazenie jest takie ,ze 46Ax owszem i ciagnie niezle ,ale wyje ,bo na pelnym gazie;-) DuZy plus ,ze miesci sie pod maska be wycinania otworòw, ale chyba pokombinuje z innym silnikiem,mocniejszym Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 46Ax owszem i ciagnie niezle ,ale wyje ,bo na pelnym gazie;-) chyba pokombinuje z innym silnikiem,mocniejszym Bart zanim zmienisz silnik, zmień śmigło, bo 13X4 to raczej do akrobacji 3D niż do normalnego latania tym modelem. Spróbuj 11X6-7 lub 12X5-6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 13x4 mam na .61fs. Lubię szaleć tym modelem:-) daj tam smiglo 11x7-12x6. Będziesz zadowolony!jak przyjade do pl to będę tym modelem holowal foxa hype:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Tak lata mój Decathlon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi