Boczas Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Moja rada taka, wkładaj silnik, rób fotki, dokumentacje, rysunki, dorób ew. szczegóły i zapraszamy do F4C ;D bo szkoda takiej pracy na weekendowe polatanko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzepka Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Właśnie wczoraj kupiłem silnik do Zlina padło wkońcu na ASP 91, pozostało zrobić jeszcze napędy włożyć silnik i trochę potrenować na innym modelu noi lecimy 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz P. Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 No to myślę że zapodasz jakiś filmik z oblotu bo nawet pogoda też się robi właśnie żeby polatać :jupi: a tak na marginesie to z tym motorkiem powinno być zajefajnie. Życzę powodzenia przy oblocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Po oblocie napisz koniecznie coś odnośnie właściwości lotnych i zachowania się w powietrzu,od wakacji ruszam z budową swojej 50-ątki w dokładnie tej samej skali ,w malowaniu oczywiście Żelaznych.Powodzenia w docieraniu motorka.Obraziłbyś się gdybym odezwał się na gadu odnośnie Zlina :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Uu... Gratuluje !! Przepiękny model !! Oby takich więcej Cierpliwie czekam na film z oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzepka Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Odezwać się można niema problemu ale tak jak pisałem do oblotu jeszcze trochę czasu bo teraz będe trenował na Extrze 300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek82 Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Czesc Piotrek, no i jak tam z tymi treningami? odbyl sie oblot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzepka Opublikowano 3 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Extrą dopiero 1 lot wykonałem ;( od jakiś 2-3 tygodi jest silny wiatr i raczej kiepskie warunki dlatego oblot Zlina poczeka jeszcze trochę... :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romanov Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 qurde nie moge sie doczekac sledze temat od poczatku nawet mam podobna makiete zlina wings 160 cm z czeskiego zestawu. Co prawda nie robilem tego tylko kupilem gotowy ale nie zaluje pieniedzy wydanych na ten modelik. Moze na jesien go oblatam ) tez teraz na silnik odkladam. Planuje kupic SAITO FA-115 AAC model ma obecnie wage 2,4 kg bez osprzetu Gratuluje modelu i pieknego malowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzepka Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Dziękuje :oops: Też się nie mogę doczekać ale żeby pierwszy lot nie był ostatnim to muszę troche się wlatać w akrobaty, Extrą idzie całkiem dobrze także myśle że oblot zbliża się wielkimi krokami Napewno dam znać jak lata :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Już nie mogę doczekać się oblotu :mrgreen: co tydzien ten temat sprawdzam cz coś sie ruszyło a jak dzisiaj w nieczytanych zobaczyłem temat i autora ostatniego postu to aż mi się ciepło zrobiło liczyłem już na jakieś zdjęcia i filmy z oblotu,no ale poczekam jeszcze troche,wyjścia ni ma .Powodzenia w oblocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzepka Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Na początku odrazu pisze że oblotu jeszcze nie było... Ponieważ zalało nam niedano modelarnie i trochę mnie to opóźniło :evil:. Zlin praktycznie jest gotowy ale pojawił się problem z wyważeniem to znaczy: ostatnio "przytył" trochę i może ważyć nawet koło 4,5kg i mam obawy co do silnika...ale tak czy owak powinien polecieć w przeciągu tygodnia jeśli nic nie pokrzyżuje planów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzepka Opublikowano 1 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 :jupi: :jupi: Z przyjemnością powiadamiam że oblot Zlina wkońcu (!) nastąpił, niestety brak zdjęć i filmów ponieważ sam byłem zaskoczony że dziś udą się modelem polecieć. Oblotu dokonywał pan Jan Miarka myśle że znana postać . A teraz kilka słów o locie a więc tuż przed oblotem pojawił się problem w postaci wagi modelu prawie 5,5kg :!: (wiem że bardzo dużo nie musicie pisać ) no ale niebyło tak źle model bmiał bardzo dłuuugi rozbieg i to nie tylko wina wagi ale też dość długiej trawy która przytrzymywała model. Zlin zrobił dwa kółka i silnik zgasł co można by uznać za tragedię przy tej masie ale wcale nie było źle. Ogólnie model lata poprawnie trochę brakuje mocy ale tak jak mówie nie jest wcale źle będzie coś na miarę prawdziwego Wkrótce 2-gi oblot powinna być kamera i zdjęcia. :jupi: :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Góra Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Byłem, widziałem, potwierdzam Rozbieg pewnie ponad 50m po "wyboistej trawie" - taki makietowy start. Lądowanie ze względu na to, że silnik zgasł zakończyło się w miejscu przyziemienia cessny wykonującej szkolny lot, dobrze że pilot pociągnął za stery i cesna siadła 5metrów dalej :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Piotrek i co dalej z modelem? jakie wrażenia po prawie roku latania?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzepka Opublikowano 9 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Wrażeń brak niestety studiuję teraz w Krakowie i niemam możliwości latania może przez te wakacje udą się coś polecieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Odkurzam wątek. Tak się składa, że posiadam Zlina-50L z zestawu Top Model. Model ten ma bardzo kiepską folię, która po jednym sezonie nadaje się praktycznie do zdarcia (to tak na marginesie). Jestem zmuszony pokryć ten model od nowa a przy okazji wykonam go w barwach Żelaźniaków i mam pytanie do kolegów, którzy mierzyli się z podobnym tematem. Kto może wykonać komplet naklejek na model? Poszukuję też zdjęć zlina z grupy żelazny o numerze 4 SP-AUB. Mam kilka fotografi z pokazów ale nie nadają się do kompletnego odwzorowania pokrycia modelu. Od razu zaznaczam, że model nie będzie makietą i nie chodzi mi o drobne detale a o to by był to ładny, cieszący oko model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daczkes Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Ale mnie dawno nie bylo na forum Foty Zlina http://www.skrzydla.org/photodb.php?stp=true&t_reg=SP-AUB&sort=new&mode=0&begin=0&limits=15 http://www.airplane-pictures.net/type.php?p=1633 Co do folii to kiedyś chciałem robić model su-31 180cm w malowaniu nr rej LY-LJK proszę sobie w google znaleźc ten samolot, pamiętam że z kimś kto naklejki na oracalu robi negocjowalem ich wykonanie ale finanse spowodowaly że laminatowy su31 1,8m leży nadal w pudłach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king99 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Wcześniej była mowa o planach, jeżeli można to bym poprosił na maila: marcelkrol@poczta.onet.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi