Gość horn3t Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Kamil lądujesz perfekcyjnie a nie umiesz odpowiedzieć dwa proste pytania, które zadałem - poradnik lądowania rozpisałeś ładnie teraz nic tylko ćwiczyć Amatorskie latanie nie jest wymówką tylko sposobem podejścia do modelarstwa bez ciśnienia na GWIAZDORZENIE Jak znajdę czas wieczorem wstawię kilka filmów z 'perfekcyjnych lądowań" zawodników jest tego pełno w sieci, będzie o czym prawić na kilka następnych stron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Jak znajdę czas wieczorem wstawię kilka filmów z 'perfekcyjnych lądowań" zawodników jest tego pełno w sieci, będzie o czym prawić na kilka następnych stron :lol: :lol: :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Każde uwagi są cenne, ale najlepiej podejść do tego na luzaka i bez ciśnienia, tylko ćwiczyć, a reszta sama przyjdzie.Jednak, co do samej precyzji, to tak jak Horn3t napisał >>> są ciekawsze miejsca <<< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 "Pokaż mi jak lądujesz, a powiem Ci jakim jesteś pilotem" Każdy z nas inaczej do tego podchodzi i nie widzę sensu przekonywania siebie nawzajem do swoich filozofii i bicia piany, zwłaszcza że każdy tłucze swoim modelem Ale fakt faktem, że mi też się rzuciły w oczy te lądowania i osobiście poniekąd podzielam pogląd Kamyczka. Nie sztuką jest wzlecieć, sztuką jest cało wylądować - ot moja filozofia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Panowie to że latacie bardziej amatorsko nie zwalnia was z porządnego lądowania , w F3F nagrodą za dobre lądowanie jest cały model i następny lot w kolejnej kolejce . Dla mnie pilot który nie potrafi lądować jest jak baba za kierownicą która nie potrafi zrobić poprawnie zatoczki autem . Latacie sobie przy wybranych warunkach często szkolnych tak ciężko postawić model pod wiatr na krawędzi wysoko włączyć hamulec i zobaczyć co robi ma wisieć noskiem w dół pod kątem 5-10 stopni i opadać i przy okazji ma być sterowny na stery koniec pieśni . Lecisz za siebie ustawiasz model idealnie na siebie otwierasz hamulec i patrzysz brakuje odległości przymykasz hamulec podlatujesz bliżej i otwierasz kontrolujesz wysokość i odległość i koniec pieśni . Nie róbcie więc sobie wymówek że latacie jako amatorzy i nie zawodniczo amatorsko nie powinno oznaczać dla nikogo partactwa i niechlujstwa lądowanie to wizytówka pilota więc nie płakać że wy to amatorzy tylko ćwiczyć... Kamil już nie pamiętam kiedy rozwaliłem model przy lądowaniu. Biorę model w łapki i dalej rzucam . Może moje modele więcej wytrzymują niż laminaty. Mam starego Sworda i też jeszcze jest cały. Płakać nie mamy po co, my po prostu bawimy się, relaksujemy i spotykamy aby porozmawiać i pochwalić się . Dziś dzięki Waszym podpowiedziom ładniej lądowały modele. Jeszcze Kamil dzięki że tak mnie potraktowałeś "łagodnie", bo czytając Twoje wypowiedzi nie mogę spać Może na górkach Ciebie przewiało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Jacek - lataj ale ustaw modele One sa wytrzymałe do czasu. Przy takich walnięciach strukturę na pewno masz juz osłabioną. Przy takiej delikatności lądowania, trafisz kiedyś w jakiś kamyk (bez podtekstów) i rozwali Ci skrzydło co najmniej do dźwigara - a szkoda. Widziałem już osoby rwące sobie włosy z głowy po lądowaniu co wyglądało na poprawne - a model nadawał sie do lepszej naprawy. Lądowanie powinno być spokojne i łagodne - a Twoje jest tak nerwowe że zapewne każdy kto to ogląda to spada z krzesła. A to najfajniejsze zdjęcie jakie widziałem z nie do końca udanego lądowania. Z daleka wyglądało prawie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Też pewnie jakiś amator lądował bez doświadczenia treningu i wiedzy tajemnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 no chyba nie zupełnie Ale lata dopiero kilkadziesiąt lat I możliwe, że od wielu lat jest czołowym polskim 'nieamatorem'. Ale tam akurat nie było łatwo. I nie tylko jemu się trafiło kuku. Jednakowoż nieszczęśliwiec modele ma ustawione bardzo dobrze - tylko wiatr, oczy i palce czasami płątają figle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Ja wiem gdzie jest problem my za malo aut mamy na zboczu Pamiętasz Jacek parkowanie "za" skodą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 I Jacku - własnie tak model powinien iść na BF. I tak powinieneś mieć ustawiony. A poza tym - znacznie łatwiej wylądować na dachu skody niz kombinować z lądowaniem przed skodą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Łukasz ostatnio mieliśmy jednego co wjechał na pole, ale Janek "Amator" nie trafił w Auto 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Ta fotka to moment poprawnego ladowania ..siedziałem w aucie w kufrze i złapalem bestyje w łape...na pocieszenie cZyNo...Jurka...bo tak nas niedobry kulega krytykuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 No to sie cieszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Wybieram się do Parsk i nie mogę się wybrać. Byłem w Dolnej Grupie mogłem zabrać modele i zajechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Przez te "lądowania" to wszystkie zbocza i klify (nawet zatoka) precyzyjnie wylądowały w Starogrodzie Jak to latanie zbliża ludzi. Może by tak w weekenda wspólne latanko w Starogrodzie? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Jak tylko będą warunki to będziemy w Starogrodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Wg prognoz to będą przez całe dwa dzienie. Może by tak jaką impreze F3F zmajstrować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Ja mam timer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Świetny pomysł z tą imprezą troszkę rywalizacji nikomu jeszcze nie zaszkodziło chętnie zobaczę filmy z waszych lotów i tabelę wyników . Poza tym miło będzie usłyszeć to co mają koledzy do napisania po pierwszych zawodach , i jak ocenicie tą konkurencję . Czekam na relację ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Ciekawe, z tym, że ja się piszę w konkurencji na precyzję lądowania Dysponuje czasem z "młodszym" w niedziele od świtu do 14.00 - także chętnie odwiedzę Starogród w tym czasie jak będą warunki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi