Francka Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Zasada jest stała załączamy nadajnik potem odbiornik - wyłączamy odbiornik potem nadajnik . Są wyjątki , ale nie dotyczą Ciebie i twojej aparatury . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 8 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Ok. Wszystko jasne . A z FailSafe'm to samo? No chyba, że wyleci poza zasięg no to wiadomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 16 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Znalazłem jakiś mały akumulatorek Li-Po 3,7 v. Jakim prądem ładować akumulator? W aparaturze jest ładowarka z dwoma bolcami +,-, ale nie wiem, czy na tej płytce co się spaliła nie było jakiegoś przekształcania prądu. Mam drugi helikopterek i jego da się ładować tym prądem, więc dlaczego by nie można było ładować akumulatora "na sucho", bez płytki? Jeżeli wiecie jaki prąd musi być, to zmierzę multimetrem, czy taki jest w sam raz. Jak myślicie? Aha, akumulator to li-po, 3,7v 85mAh, i ma tylko dwa bolce, a nie tak jak np. w 3S, że ma jedne do ładowania, a drugie do pobierania prądu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Prąd pewnie 1C, ale w LiPol ważne jest nieprzekroczenie napięcia końca ładowania (4,2V/celę). Z tego powodu należy stosować ładowarki mikroprocesorowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 16 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Prawie nic nie kapuję, ale aparatura z ładowarką ma zabezpieczenie, że gdy akumulator się naładuje, to przestaje ładować, i zaświeca się dioda, że jest gotowe. To jak mogę to ładować? Chyba, że dalej ma siedzieć w szafie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Przeczytaj to http://pfmrc.eu/index.php?/topic/754-ogniwa-li-pol-dla-poczatkujacych-lipol-lipole-pakiety/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 21 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Dzięki za stronę. Gdybyś nie ty to pewnie bym w ogóle nie pomyślał o tym, żeby poszukać, i ten temat teraz miałby 13 stron a nie 3 z powodu moich pytań... Może będę co jakiś czas sprawdzał multimetrem, czy nie przekracza. Akumulatorek jest tak wyładowany, że ma tylko 1,5 v. Nie wiem jak jeszcze się nie zepsuł od 2 lat... I pzry okazji dowiedziałem się, że mój większy li-pol do FunBata jest źle przechowywany. Tak to bym chyba już nie miał domu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 28 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Chciałbym pojechać kiedyś na jakiś konkurs modelarski, albo piknik modelarski, żeby popatrzeć jak latają inni, ale jakoś nie umiem znaleźć imprez w internecie. Jak wpisuję w google to wyskakują z przed 4 lat... Wiecie jaki jest harmonogram, albo gdzie to wszystko pisze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Na forum masz odpowiedni dział z takimi informacjami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Na stronie AP jest kalendarz zawodów modelarskich. Trochę się spóźniłeś. To już praktycznie końcówka sezonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Chiciałbym się zapytać o coś innego... Chciałbym pojechać kiedyś na jakiś konkurs modelarski, albo piknik modelarski, żeby popatrzeć jak latają itd., ale jakoś nie umiem znaleźć imprez w internecie. Jak wpisuję w google to wyskakują z przed 4 lat... Wiecie jaki jest hormonogram, albo gdzie to wszystko pisze? Szukaj działu spotkania pilotów lub imprezy Był piknik w Bobrownikach http://pfmrc.eu/inde...post__p__455296 Raciborzu http://pfmrc.eu/inde...post__p__457527 możesz po oglądać zdjęcia bo są na forum - tak jak piszą koledzy końcówka sezonu modelarze powoli przenoszą się do hali na latanie. Wszystko zależy od pogody będzie ładnie to sobota niedziela latamy w Rudzie Śląskiej na granicy Zabrza. Tu masz mapkę lotnisk okolice Katowic https://maps.google....872ffbcc46646ee Dzisiaj byłem w Gliwicach piękny model filmik się ładuje http://youtu.be/HUP4cEIxCJE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Lipol nie powinien się grzać przy ładowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Czy ładujesz prądem 1C? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi