Skocz do zawartości

Płatność kartą kredytową w HobbyKing?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy w HobbyKing możliwa jest płatność kartą kredytową (MasterCard), bez potrzeby zakładania konta PayPall? Tak jak ma to miejsce w wielu zagranicznych sklepach on-line.

Z góry dziękuję :)

Kuba

Opublikowano

Witam ! Ja tylko tak płacę, tyle że Visą. Nie mam paypalla, ale nie licz na odpowiedź bo od pewnego czasu zauważyłem, że panuje tu paniczny strach płacenia kartą w sklepach online ;) Nie pamietam, ale jak wybierzesz "card payment" to Ci domyślnie założy paypalla, ale nie musisz go używać. Płacisz kartą i po robocie.

Pozdrawiam !

Opublikowano

Ja również płaciłem samą kartą, jak i przez paypala. Czas taki sam, ~10min i zamówienie jest opłacone. Do płatności bezpośrednio z karty doliczają dodatkowo jakieś 2-3% do wartości zamówienia.

Opublikowano

od pewnego czasu zauważyłem, że panuje tu paniczny strach płacenia kartą w sklepach online ;)

To nie strach. To rozsądek. Po co podawać na lewo i prawo numer swojej karty kredytowej, który zalicza się do danych wrażliwych? Skąd wiesz, jakie zabezpieczenia ma dany sklep, jak ten numer jest chroniony i przechowywany? Przecież to jedna z najcenniejszych danych, na jakie polują hakerzy, złodzieje i inni cyberprzestępcy...

W przypadku płatności za pośrednictwem PayPala numer karty zna TYLKO PayPal.

• Lubię to 1
Opublikowano

Przyjmują również kart debetowe ;) A Hobbyking to zbyt bogata i duża firma, żeby okradać klientów z kart kredytowych.. Kupuj śmiało :) Poza tym, jak płacicie karta przez PP to przy ewentualnym problemie z transakcja kasę dostajecie znacznie łatwiej, niż gdyby płacić przelewem.

Opublikowano

A taniej wychodzi płacąc bezpośrednio kartą kredytową, czy przez konto PayPall?

Do jakiej kwoty zakupów (z przesyłką) nie trzeba martwić się o cło?

Opublikowano

Nie mam paypalla, ale nie licz na odpowiedź bo od pewnego czasu zauważyłem, że panuje tu paniczny strach płacenia kartą w sklepach online ;)

A to przypadkiem nie Ty pisałeś, że ktoś bezprawnie obciążył Twoją kartę i musiałeś to z bankiem prostować? Jeśli tak, to raczej Tobie dziwię się, że tak bezkrytycznie do tego podchodzisz.

Ja założyłem konto paypal w 10 minut. Przelałem środki w 10 minut z mBanku. Sprawdziłem ile wynosi kurs przewalutowania i wiedziałem na czym stoję. PayPal jest dla mnie buforem któremu raczej można zaufać. Żaden Chińczyk nie zna mojego numeru karty kredytowej i niech tak zostanie. Dla mnie to i prostsze i bezpieczniejsze.

Opublikowano

Tak, ja to pisałem, ale sprawa rozegrała się błyskawicznie, kasa wróciła w 24 godziny od zgłoszenia i po kłopocie. Problemem nie było pozyskanie danych karty a jej sklonowanie w bankomacie i użycie między innymi w USA. Z ciekawości zapytam, gdybyś musiał zakupić bilet lotniczy online to być pojechał autobusem, bo nie mają paypalla ?? ;)

Opublikowano

Z ciekawości zapytam, gdybyś musiał zakupić bilet lotniczy online to być pojechał autobusem, bo nie mają paypalla ?? ;)

Nie porównuj linii lotniczych ze sklepem w Chinach, który może się mieścić w szopie. Nie mówię tu o HK, ale ogólnie. Dla mnie PayPal to bardzo dobre rozwiązanie i jeśli się da z niego skorzystać, to na pewno nie będę kombinował z inną metodą płatności. Tak, wiem, że za granicą płacenie kartą jest na porządku dziennym, ale ja mieszkam w zacofanej Polsce ;).

Opublikowano

Będąc ostatnio we Francji trochę się zdziwiłem, gdyż niemal wszędzie akceptowana była tylko karta kredytowa :huh: Gotówkę niechętnie brali.. Zwłaszcza na stacjach w miastach, przy zjazdach z autostrady. Ale w sumie nic dziwnego, po co opłacać pracownika jak stacja może zarabiać sama na siebie bez obsługi ;) Staje się to trochę uciążliwe, np bilet za parking też kartą.. Niemal wszystko :P I nigdy nie ma pewności, że jakiś parkometr na uboczu nie sczyta danych z karty, a po drugiej stronie ściany jakiś koleś już nie produkuje duplikatu :mellow:

Opublikowano

kuba r. taniej jest przez paypala. Co do cła to nas modelarzy ono nie obowiązuje, co innego Vat z którym jest różnie. Mi pani przy opłacie vatu w Zabrzu powiedziała ze wolne od opłata są przesyłki do "chyba" 45euro.

Opublikowano

kuba r. taniej jest przez paypala. Co do cła to nas modelarzy ono nie obowiązuje, co innego Vat z którym jest różnie. Mi pani przy opłacie vatu w Zabrzu powiedziała ze wolne od opłata są przesyłki do "chyba" 45euro.

Nas modelarzy cło obowiązuje, niestety.

Opublikowano

Nas modelarzy cło obowiązuje, niestety.

Podaj pozycję taryfy celnej bo moje przesyłki ( przez Zabrze ) nigdy cła nie uświadczyły ( VAT tak - rzadko - ale się trafiał ) ...

Opublikowano

Mi pani przy opłacie vatu w Zabrzu powiedziała ze wolne od opłata są przesyłki do "chyba" 45euro.

Przesyłka za 130$ poszła na cło VAT, a za 62 nie. Więc coś w tym jest.

Opublikowano

Ja od Pani w Zabrzu usłyszałem, że do 50$ nie ma vatu i na razie to się sprawdziło. Przy pierwszym zamówieniu nie mogłem zaniżyć w HK wartości i było 53$ + Vat <_< Potem ta opcja sama się pojawiła i zaznaczyła na najniższą wartość moje zamówienie.. zamawiałem śmigła, goldy itp więc całość kosztowała +/- 17$.. No i takie coś przeszło bez żadnych pytań: :blink:

http://img16.imagesh...16/740/wtq2.jpg

Ale najbezpieczniej będzie chyba oscylować w granicy 40$ ;)

Opublikowano

Raz - nie ma takiego czegoś jak paypall, tylko paypal.

Dwa - rozróżniajcie karty płatnicze od kretytowych i debetowych.

Co do celników - zamawiałem 4 razy z chin. 4 razy miałem otwartą paczkę i przybitą pieczęć z urzędu.

Wszystkie oscylował w granicach 40$ każda.

Opublikowano

Raz - nie ma takiego czegoś jak paypall, tylko paypal.

Dwa - rozróżniajcie karty płatnicze od kretytowych i debetowych.

Co do celników - zamawiałem 4 razy z chin. 4 razy miałem otwartą paczkę i przybitą pieczęć z urzędu.

Wszystkie oscylował w granicach 40$ każda.

a/ Z punktu widzenia PayPal'u i HobbyKinga - nie ma znaczenia czy kredytowa czy debetowa - środki są - towar jedzie ...

b/ otwarli, przypieczętowali i co? zapłaciłeś coś ??

( celnik też człowiek i chciałby wiedzieć co się obecnie IMPORTUJE do kraju ... )

Opublikowano

Też ostatnio dostałem paczkę. Wartość 42$. "Dopuszczone do obrotu w kraju" ale nie jestem pewny bo było słabo odbite.

Wcześniejsze paczki o podobnej wartości nie były pieczętowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.