buwi777 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 http://shop.keypublishing.com/acatalog/flying_scale_models_subscription.html Co prawda TEJ akurat gazetki nie prenumeruję ale kilka innych i wychodzi 30-40% ceny MPiKowskiej. A dostawa do domu 1 miesiąc ( no 2 tyg ) przed MPiKiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 A mnie /zgodnie z upodobaniami/ szkoda jest tego, że przestał być sprowadzany do MPiKU angielski miesięcznik FSM /Flying Scale Models/. który z wielką przyjemnością onegdaj kupowałem, chociaż za każdym razem bardzo mocno musiałem walczyć z takim cholernym wężem siedzącym mi w kieszeni. :wink: . Ale tam też i funt brytyjski był przeliczany zawsze powyżej 7 zł/szt tej waluty. Ach, żeby tak znalazł się jakiś nasz, "swojski Angol", z którym mógłbym wejść we współpracę w zakresie pozyskania tej gazetki... Sklep PELTA w Warszawie na Świętokrzyskiej sprowadza to czasopismo (http://www.pelta.com.pl/) . Mógłbyś kupować u nich wysyłkowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Przewertowałem prawie całą ofertę tej PELTY i tego tytułu nie znalazłem, co świadczy jedynie o tym, że źle szukałem. :wink: A szukałem z ciekawości, aby zobaczyć cenę, po jakiej tę gazetkę oferują. Temat natomiast został już wczoraj, dzięki pomocy Kol.Jurka /jeszcze raz dziękuję!/ definitywnie załatwiony i teraz czekam na pierwszą dostawę. Przy okazji znalazłem też sklepik internetowy, gdzie roczną prenumeratę tej gazety oferują ze 100% przebiciem! Ciekawe , czy mają chętnych? Orientacyjna cena tej gazetki teraz, w zamówionej prenumeracie to ok. 23,30 zł/szt., ale dokładnie będzie wiadomo po rozliczeniu przysłanym z banku. Lubiłem też w MPiKU kupować "Godło i barwę w lotnictwie polskim", ale też od jakiegoś czasu to czasopismao z tego sklepu znikło. Czy nadal wychodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Zobacz ofertę Ksiegarnia Historyczna - może mają, jak nie mają w ofercie sklepu to może w stacjonarnej księgarni. Trochę monografi u nich lotniczych jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Dzięki Armandzie! Także znalazłem to, o co mi chodziło. Dodałem do "ulubionych". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmielcarz Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 A mnie /zgodnie z upodobaniami/ szkoda jest tego, że przestał być sprowadzany do MPiKU angielski miesięcznik FSM /Flying Scale Models/. który z wielką przyjemnością onegdaj kupowałem, chociaż za każdym razem bardzo mocno musiałem walczyć z takim cholernym wężem siedzącym mi w kieszeni. :wink: . Ale tam też i funt brytyjski był przeliczany zawsze powyżej 7 zł/szt tej waluty. Ach, żeby tak znalazł się jakiś nasz, "swojski Angol", z którym mógłbym wejść we współpracę w zakresie pozyskania tej gazetki... Jest jeszcze opcja elektroniczna. Jeżeli posiadasz iPada to możesz kupić tą aplikację - http://itunes.apple.com/us/app/flying-scale-models-magazine/id489151886?mt=8 - koszt: 2.99EUR i w cenie jest jeden numer, każdy kolejny numer kosztuje również 2.99EUR. Wadą jest oczywiście brak planów w wersji papierowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Przewertowałem prawie całą ofertę tej PELTY i tego tytułu nie znalazłem, co świadczy jedynie o tym, że źle szukałem. :wink: A szukałem z ciekawości, aby zobaczyć cenę, po jakiej tę gazetkę oferują. Może to moja wina że podałem link do sklepiku zamiast telefon bo kupuję tam "nogami" czyli chodzę do tego sklepu i biorę z półki. Nie sprawdzam oferty w sklepiku internetowym ale zwykle tam dzwonię czy jest. Cena to ok 36-38zł. Jest to w zasadzie równe ofercie wydawcy (5 + 2.5 dostawa = 7.5 funciaka). Może tytuł znika ze sklepiku po sprzedaży ? No nie wiem jak to wytłumaczyć. Polecam natomiast czasopismo "R/C Scale Aircraft". Przestało wychodzić w 96 ale można kupić archiwalne numery na eBayu albo TUTAJ . Plany na wkładce (zwykle są) są doskonale opracowane. Treść też ciekawa ale rozwiązania techniczne na miarę tamtych lat (90-tych). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepes1 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 niezłe materiały są też publikowane w czeskim Modelar i rosyjskim (radzieckim) Modelist Konstruktor... mam tego pół szafy, zawartość często niestety już "archiwalna" ale plany są często pierwsza klasa. A przy okazji - szukam planów zamieszczonych w Modelarzu na początku lat dziewięćdziesiątych planów RWD 9 Wiesława Schiera... może ma ktoś np. skan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Dzięki Koledzy za podane sposoby zdobycia FSM, jak również za wskazanie innych wydawnictw, w których można znaleźć ciekawe plany. Mój problem ze zdobyciem FSM już rozwiązany i po wykupieniu prenumeraty regularnie dostaję tę gazetę. Mam już 3 nowe numery. Cena po przeliczeniu wynosi 28 zł, co jest moim zdaniem ceną zupełnie przyzwoitą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 MareX, gdzie prenumerowaleś FSM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 W Anglii, Robercie. Wszedłem na ich stronę i przeszedłem tam całą procedurę zamówienia i zapłaty. Proste, jak konstrukcja cepa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Marku FSM jest dostępny u nas w sklepie.Co prawda dostajemy jeden egzemplarz który ląduje u mnie w szufladzie :mrgreen: ale nie jest problemem zamawianie dwóch .Mamy też duży wybór zagranicznych czasopism dla modelarzy (AMI,FSM.ModellFlugzeug,FMT) heli (Rotor), plastikowych i kołowych (Airfix ,Tamiya) Ostatnio coś jednak kiepsko z dostawami od dystrybutora ,ale myślę że związane jest to z końcem roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Oleksy Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Panowie ma ktoś może w szufladzie Flying Scale Model z 2009 r chodzi o num ery z DHC-1 Chipmunk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Panowie ma ktoś może w szufladzie Flying Scale Model z 2009 r chodzi o num ery z DHC-1 Chipmunk ? Nie ma problemu mam te dwa numery. Reszta na pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Oleksy Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Dzięki alyan !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.