Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie

cóż.. wykluła nam się mała niespodzianka... :)

w związku z tym zamiast sobotniej Bitwy o Podbeskidzie w Kozach, powalczymy nad moim rodzimym niebem :)

Zapraszam w niedzielę 8 września, na Pierwszą Bitwę o Andrychów! :)

plakat.jpg

Zawody mają rangę Eurocup - liczę że pojawią się także zawodnicy z Czech i Słowacji.

Lokalizacja - stadion AKS Beskid, ul. T. Kościuszki 1, 34-120 Andrychów,

linki do map:

mapa

zdjęcie satelitarne

Rejestracja online do 06.09.2013 (piątek) do północy.

Zgłoszenia wysyłajcie proszę na: wesoly_mirolek@interia.pl

Wpisowe 30 PLN/ osobę

Zarys programu:

9.30 powitanie zawodników, rejestracja

10.15 Rozpoczęcie konkurencji

- pierwsza runda WW1 oraz pierwsza runda WW2

- druga runda WW1 oraz druga runda WW2

13.30-14.30 - Obiad dla zawodników,

Pokazy modelarskie -ZABIERZCIE JAKIEŚ FAJNE LATAJĄCE ZABAWKI!

14.40 Rozpoczęcie drugiej części zawodów

- trzecia runda WW1 oraz trzecia runda WW2

Wyłonienie finalistów

- runda finałowa WW1 oraz runda finałowa WW2

ok. 16.30-17.00 Dekoracja Zwycięzców

17.15. Finał "B" czyli wszystko co lata - w górę! :)

Adres kontaktowy do organizatora :

marekrokowski@wp.pl, tel.: 604 465 475

zapraszam gorąco! :)

PS Wielkie podziękowania dla eskadry Kraków za włączenie się w organizację imprezy :)

Opublikowano

Bitwa zakończona :) dziękujemy organizatorom i sponsorom w szczególności Markowi oraz firmie abc-rc.pl która zasponsorowała upominki każdemu zawodnikowi! Bardzo pozytywnie zaskoczyli nas mieszkańcy Andrychowa, którzy tłumnie przybyli na zawody oraz brawami i okrzykami kibicowali nam przez cały dzień aż do ostatniej walki :wub:

Miejsce super, organizacja i atmosfera wspaniała a burmistrz osobiście zaprasza nas za rok. Czego można chcieć więcej :P

Opublikowano

Ojjj TAK .....

Takiej publiczności nie widziałem jak długo jeżdżę na zawody, tłumy żywo zainteresowane przez cały dzień tym co się działo na płycie boiska.

To zapewne efekt promocji i pozytywnego nastawienia władz Gminy.

Przygotowane pokazy były dodatkową atrakcją dla mieszkańców, zwłaszcza ogromna Extra 300 która wisiała tuż nad płytą boiska.

Troszkę wiało i dwa mniejsze modele z pokazów utknęły na drzewach :D

To chyba też zdarzyło się pierwszy raz, bo zwykle to nasze małe "esiaki" zaliczały drzewa lub latarnie. Może taki był scenariusz tych pokazów aby dodatkowo zaprezentować umiejętności skakania po gałęziach :P

Marku - to była świetna impreza i mam nadzieję, że Andrychów na stałe zagości w kalendarzu zawodów ESA

ms

Opublikowano

Chciałem serdecznie podziękować wszystkim którzy włączyli się w organizację imprezy na tak "wariackich" papierach

- zawodnikom,ze chciało się im przyjechać czasem szmat drogi

- burmistrzowi Andrychowa Tomaszowi Żakowi oraz p. Agacie Ziębie z Biura Promocji U.M. Andrychów

- Mariuszowi Weźranowskiem - którego "wkręciłem" w rolę sędziego głównego

- Mirkowi Skowrońskiemu i całej eskadrze Kraków, za pomoc organizacyjną, wsparcie logistyczne, życzliwość i pomoc w przebiegu imprezy

- modelarzom za ich loty pokazowe:Sebastianowi Kisiale (Extra 300 2,2m, benzynowa spalina 50cm3), Kacprowi Babikowi (akrobacja Ultimate)

Rafałowi Mijalowi (quad i fpv), Adamowi Lenikowi (Il2- ESA spalina, Rafik - akro)

- za statyczną prezentacje modeli dla widzów: Mariuszowi Hańderkowi, Mirkowi Gurdkowi, Pawłowi Babikowi, Sebastianowi Morańdzie, Sebastianowi Kisiale

-operatorom kamer i aparatów foto: Sylwestrowi Cieślikowi, Mariuszowi Weźranowskiemu, Sebastianowi Kisiale

a na koniec sponsorom:

- zwłaszcza sklepowi modelarskiemu ABC-RC.PL który ufundował super nagrody oraz wartościowe prezenty dla KAŻDEGO uczestnika oraz dzieciaków na widowni

- firmie ModelPartner z Andrychowa (prezenty dla uczestników)

- działowi Promocji U.M. Andrychów: (nagrody, katering. lokalizacja, media)

- grupie PZU prezenty dla uczestników i widzów

Mimo całej spontaniczności imprezę uważam za naprawdę udaną: dopisali zawodnicy, pogoda, widownia i atmosfera! :)

Burmistrz w czasie rozdania nagród i dyplomów już zaprosił na kolejną edycję za rok, mając nadzieję że na stałe wpiszemy zawody w kalendarz andrychowskich imprez.

Ja z przyjemnością podpisuje się pod tymi słowami: Andrychów i napolskimniebie.pl zapraszają za rok na kolejną edycję! :)

na koniec tabele wyników w obu konkurencjach:

wyniki%2520ww2.jpg

oraz

wyniki%2520ww1.jpg

Opublikowano

Potwierdzam... zawody przebiegly w przyjemnej atmosferze, bez zadnych zaciec. Miło było was wszystkich znowu zobaczyc!!!

Nasi koledzy z południa już zamiescili relacje z zawodów:

Link

A tutaj kilka ujec z powietrza, ktore udalo mi sie nakrecic:

http://www.youtube.com/watch?v=SewlHIOrpvs

Zachecam do budowy dwupłatow 1 metr. To jest jednak inne latanie, to dopiero bylaby druga kategoria ESA, ktora wyraźnie odróżnia sie od WW2 :)

Opublikowano

Witam!

Chyba najliczniejsza publiczność jaką widziałem, doskonała organizacja, świetna pogoda, coraz lepsze modele, zawody ESA idą w dobrą stronę(:

post-955-0-82916400-1379149916_thumb.jpgpost-955-0-02083800-1379155718_thumb.jpgpost-955-0-63086100-1379156105_thumb.jpg

post-955-0-54880400-1379156380_thumb.jpgpost-955-0-30066300-1379162440_thumb.jpg

post-955-0-00681200-1379155576_thumb.jpg

post-955-0-76868600-1379162908_thumb.jpg

Opublikowano

Fajna impreza :) . Gratulacje dla organizatorów !!

Cieszy że coś ciekawego zaczyna się dziać w okolicy...

Szkoda tylko że nikt nie dał znać w okolice Kęt (Seba ,Mariusz :angry: ) że można było dotrzeć z większymi modelami choćby na wystawę statyczną a nawet polatać ,bo było by z czym się pokazać a grupa z Kęt też prężna..

Liczę że za rok będzie możliwość ..

Opublikowano

Fajna impreza :) . Gratulacje dla organizatorów !!

Cieszy że coś ciekawego zaczyna się dziać w okolicy...

Szkoda tylko że nikt nie dał znać w okolice Kęt (Seba ,Mariusz :angry: ) że można było dotrzeć z większymi modelami choćby na wystawę statyczną a nawet polatać ,bo było by z czym się pokazać a grupa z Kęt też prężna..

Liczę że za rok będzie możliwość ..

Zawody w Andrychowie tak szybkim tempie się odbyły ze nikt nie myślał nawet o dodatkowych pokazach. W przyszłym roku na pewno się spotkamy, może nawet walcząc w powietrzu B) Wiem że macie co pokazać i czym polatać . Seba mimo wiatru trochę polatał, wszyscy byli zachwyceni zawodami, a ja dziś w imieniu Marka no i swoim zapraszam Cię i całą ekipę za rok. Pozdrawiam, Wujek :D

Opublikowano

Wujek nei będzie taki skromny - tylko od razu pisze: Sędzia Główny! :)

a tak serio: Rafał chcemy stworzyc naprawdę mocną grupę modlearską. no i wygląda na to że mamy wsparcie władz i sponsorów - tylko nie można przespać tematu.

może zrobilibysmy jakies spotkanie w tej sprawie?

Opublikowano

Marku,jak najbardziej chętnie i w możliwy sposób ja ,a i podejrzewam że nie tylko wejdę w współpracę w tworzeniu takiej grupy jak i wszystkiego co mogło by być z tym związane :) .

Nie widzę problemu we wszelakiej współpracy-od latań ,organizacji imprez,lotniska na pograniczu ;) Kęt/Andrychowa ,czy korzystania z naszego lotniska w Nowej Wsi.

Chętnie spotkam/y się w celu podyskutowania na w/w tematy :D .

Proszę więc o info na PW lub 501263767.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.