miro-er1 Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 tak , wklejone oba poniewaz niemialem wtedy bowdena i dlatego w ten sposob zrobilem, jak masz bowden to zrob sobie w srodku , miejsce jest i nie widac ,lepiej wyglada, pozdrawiam i SC masz blizej srodka a ja mialem troche dalej wiec pakiet pakowalem blizej silnika , chociaz ten sposob jest tylko dobry jak chcesz szybko wymontowac serwa i wlozyc do innego modelu, ale w srodku jest jak najbardziej ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 16 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 mam to co było w moim sky surferku to spróbuje wsadzić do środka, ale tak naprawdę na zewnątrz u ciebie się nie rzucają w oczy jakoś udało mi się okleić skrzydło może nie jest idealnie ale za to nie przybrało na wadze a jest sztywniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Gdybyś okleił wzdłuż skrzydła to taśma działałaby również jak dźwigar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 16 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Racja Robercie dlatego od dołu dałem wzdłuż a górę w poprzek żeby trzymała dodatkowo części skrzydła i łatwiej mi tak było, dłużej ale taśma mi się nie marszczyła teraz muszę skoczyć do sklepu po UHU POR i parę listewek zęby dokończyć, a jutro może będę już wyważać RWD a po jutrze oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 kup zwykly klej polimerowy za 2 zyle po co przeplacac a ten dziala tez tak samo i dobrze trzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 16 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Mam polimerowe ale długo strasznie schną :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 ja bym powiedzial ze ten uhu por dlugo schnie ale jak tak mowisz wiec ok pozdrawiam i czekam na film z oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Oba kleje zachowują się tak samo. Sposób klejenia jest identyczny. Posmarować jedną część, przyłożyć do drugiej, rozdzielić, poczekać minutę do kilku minut, złożyć, docisnąć. W obu klejach utwardzenie spoiny odbywa się przez odparowanie rozpuszczalnika. Uhu por ma trochę lepsze właściwości, można z niego robić zawiasy, ale np dla mnie gdy kleję modele tonami jest za drogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 16 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Własnie kupiłem go z przeznaczeniem do zawiasów. Ale mam jeszcze polimerowy dragona do klejenia większych powierzchni na stałe jest bardziej opłacaly i tak samo robic jak UHU ?? (dragon koło 3zł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 A czytał ulotkę, instrukcję obsługi na tubce, aaa? Tak samo. Rozpuszczalnik musi odparować. Jak zamkniesz dużą powierzchnię za wcześnie to klej może być ciągle mokry i nie będzie miał szansy aby wyschnąć do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 16 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 A nie czytał racja moja własna głupota hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 wlasnie ja tak zrobilem z uhu nie odczekalem az odparuje rozpuszczalnik i sie depron zapadac zaczol w tym mokrym miejscu , ale to bylo na poczatku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 16 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 NO to dziś udało się skończyć skrzydełka zamontować statecznik poziomy regulowany/demontowany serwa wszystkie na miejscu jutro Bowdeny do ogona i zespól napędowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 fajny , musze w swoim lotki zrobic , i sprobowac z lotkami., Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 16 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 fajny Dziękuję staram się żeby technicznie wszystkie kąty były ok bo chyba to najważniejsze prawda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 17 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Dzisiaj udało się skończyć kadłub ogon oraz skrzydła do lotu potrzeba tylko zamontować silniczek, pakiet no i podwozie. Na napęd pójdzie silniczek http://abc-rc.pl/p/118/3799/silnik-redox-500-1000-kv1000-130w-typ-2812-silniki-bezszczotkowe-silniki-elektryczne.html do tego kupiłem 2 pakiety 2s http://abc-rc.pl/p/92/2338/-akumulator-kingmax-7-4v-1200mah-20c--wyprzedaz.html jak domyślam się tandeta ale do szlifowania umiejętności powinny wystarczyć mam nadzieje Na koniec śmigło 9x5 GWS z prop saverem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szirokez Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Proponuje przenieść dżwignię steru wysokości tak aby otwory na niej pokrywały sie z osia obrotu steru. Dotyczy to tez steru kierunku i lotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 17 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 W poziomie jest ok tylko w pionie trochę nagięty w duł przez co ster trochę słabiej opuszcza się do dołu warto kombinować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Chodzi o to, że zgodnie ze sztuką dźwigienkę na powierzchni sterowej montuje się tak aby dziurka gdzie podpinasz popychacz była nad zawiasem. U Ciebie jest daleko, gdzieś na środku pow sterowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 17 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 A no teraz kapuje zaraz to przerobie Pomogło dzięki !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi