Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak , wklejone oba poniewaz niemialem wtedy bowdena i dlatego w ten sposob zrobilem, jak masz bowden to zrob sobie w srodku , miejsce jest i nie widac ,lepiej wyglada, pozdrawiam :)

i SC masz blizej srodka a ja mialem troche dalej wiec pakiet pakowalem blizej silnika , chociaz ten sposob jest tylko dobry jak chcesz szybko wymontowac serwa i wlozyc do innego modelu, ale w srodku jest jak najbardziej ok.

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

mam to co było w moim sky surferku to spróbuje wsadzić do środka, ale tak naprawdę na zewnątrz u ciebie się nie rzucają w oczy jakoś :)

udało mi się okleić skrzydło może nie jest idealnie ale za to nie przybrało na wadze a jest sztywniejsze :D

9kd1.jpg

Opublikowano

Racja Robercie dlatego od dołu dałem wzdłuż a górę w poprzek żeby trzymała dodatkowo części skrzydła i łatwiej mi tak było, dłużej ale taśma mi się nie marszczyła :D teraz muszę skoczyć do sklepu po UHU POR i parę listewek zęby dokończyć, a jutro może będę już wyważać RWD a po jutrze oblot :D

Opublikowano

Oba kleje zachowują się tak samo. Sposób klejenia jest identyczny. Posmarować jedną część, przyłożyć do drugiej, rozdzielić, poczekać minutę do kilku minut, złożyć, docisnąć.

W obu klejach utwardzenie spoiny odbywa się przez odparowanie rozpuszczalnika. Uhu por ma trochę lepsze właściwości, można z niego robić zawiasy, ale np dla mnie gdy kleję modele tonami jest za drogi.

Opublikowano

Własnie kupiłem go z przeznaczeniem do zawiasów. Ale mam jeszcze polimerowy dragona do klejenia większych powierzchni na stałe jest bardziej opłacaly i tak samo robic jak UHU ?? (dragon koło 3zł) :D

Opublikowano

A czytał ulotkę, instrukcję obsługi na tubce, aaa? Tak samo.

Rozpuszczalnik musi odparować. Jak zamkniesz dużą powierzchnię za wcześnie to klej może być ciągle mokry i nie będzie miał szansy aby wyschnąć do końca.

Opublikowano

wlasnie ja tak zrobilem z uhu nie odczekalem az odparuje rozpuszczalnik i sie depron zapadac zaczol w tym mokrym miejscu , ale to bylo na poczatku :)

Opublikowano

NO to dziś udało się skończyć skrzydełka zamontować statecznik poziomy regulowany/demontowany serwa wszystkie na miejscu jutro Bowdeny do ogona i zespól napędowy :D

8f06.jpg

Opublikowano

Dzisiaj udało się skończyć kadłub ogon oraz skrzydła do lotu potrzeba tylko zamontować silniczek, pakiet no i podwozie. Na napęd pójdzie silniczek http://abc-rc.pl/p/118/3799/silnik-redox-500-1000-kv1000-130w-typ-2812-silniki-bezszczotkowe-silniki-elektryczne.html do tego kupiłem 2 pakiety 2s http://abc-rc.pl/p/92/2338/-akumulator-kingmax-7-4v-1200mah-20c--wyprzedaz.html jak domyślam się tandeta ale do szlifowania umiejętności powinny wystarczyć mam nadzieje :)

Na koniec śmigło 9x5 GWS z prop saverem .

6djl.jpgq7te.jpgq4m2.jpg

Opublikowano

Proponuje przenieść dżwignię steru wysokości tak aby otwory na niej pokrywały sie z osia obrotu steru. Dotyczy to tez steru kierunku i lotek.

Opublikowano

Chodzi o to, że zgodnie ze sztuką dźwigienkę na powierzchni sterowej montuje się tak aby dziurka gdzie podpinasz popychacz była nad zawiasem.

U Ciebie jest daleko, gdzieś na środku pow sterowej.

DSCF6690.JPG

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.