Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Super, że się przyznaliście!

Na zachodzie / północy Warszawy też jest przynajmniej kilku aktywnych  amatorów - rzutkarzy: Paweł "psiwak", Andrzej "aku" i starszy stażem Maciek "thisdust".

Zapowiadają bardzo ciepły weekend. Dla mnie to zapewne będzie ostatni weekend w kraju w tym roku, więc w moim przypadku może to być ostatnia okazja, żeby wspólnie polatać. Spinamy się i latamy?

Tylko gdzie? Na Pałacowej ostatnio gęsta atmosfera...

Opublikowano

Ja jestem bardzo chętny ale trochę ograniczony czasowo. Mogę w sobotę przed południem (do 13-tej).

Jeśli chodzi o miejsce to Pałacowa jest rzeczywiście zatłoczona w weekend i kilku rzutkarzy tam się nie zmieści. Chętnie podjadę w inne miejsce.

Kiedyś latałem na Chudoby i wspominam, że była tam wielka łąka po horyzont. Mam nadzieję, że tego miejsca jeszcze nie zabudowali.

Pozdrawiam

Andrzej

Opublikowano

Sobota godz. 11?

Na Chudoby ostatnio latam regularnie, wciąż świetne miejsce na szybowce. Ale znam też niezłą łączkę na Wilanowie, okolice ulic Vogla/Ruczaj

Opublikowano

Namiary na lotnisko "Szpulki": 52.152470, 21.106604

Dojazd: z Ruczaj skręcamy w prawo w polną drogę (w osi ul. Pałacowej) i potem znów w prawo w szutrówkę wysypaną żużlem i cegłami.

Opublikowano

Namiary na lotnisko "Szpulki": 52.152470, 21.106604

Dojazd: z Ruczaj skręcamy w prawo w polną drogę (w osi ul. Pałacowej) i potem znów w prawo w szutrówkę wysypaną żużlem i cegłami.

W Street View wygląda nieźle:) Do zobaczenia w sobotę.

Andrzej

Opublikowano

Fajne kameralne spotkanie, szkoda że nie mam jeszcze latadła.

Sorry za śmiecia, ale gdzie mogę poczytać o weekendowych ustaleniach dotyczących Pałacowej?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Zaczynamy sezon spotkań 2015!

Jutro, niedziela koło 12? Proponowane miejsca: Szpulki - WIlanów, albo Zielonki Parcele, za Babicami. Kto chętny i na co?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Warszawska grupa rzucaczy rośnie w siłę! Zebrać się w pięć osób i wspólnie polatać, to piękna rzecz. Dzięki wszystkim za chęci! Być może w następny weekend kolejne spotkanie i trening przed najbliższymi zawodami. 

P1010634m.jpg

• Lubię to 2
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Chętnie bym z Wami porzucał, ale daleko mam do Wilanowa w Wrocławia :)

A propos DLG, czy jest jakiś sposób aby naprawić skruszoną piankę w płacie, który uderzył natarciem. Skrzydło trzyma kształ natarcia (model lata bez problemu), ale w dotyku już nie jest sztywne (lewy płat z kołkiem) i przy łapaniu czuję że jest "miękkie".

Czy można naciąć/przewiercić i wpuścić do środka jakiś usztywniacz?

Pozdro

Tomek

Opublikowano

Jest kilka sposobów. Może załóż oddzielny temat o naprawach, żeby utrzymać jakiś porządek i wrzuć kilka zdjęć uszkodzeń?

A co do upałów, to myślę, że akurat wyjazd poza betonowe, nagrzane miasto jest najlepszym sposobem. Poza tym na Szpulkach są drzewa więc można sobie zrobić przerwę w cieniu ;) W końcu jest lato więc musi być ciepło :)

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Zwołujemy kolejne wspólne loty: Sobota 02.04.2016, godz. 11 na Chudoby.

Kto może niech przyjeżdża. Wśród najaktywniejszych uczestników rozlosujemy świeżutki, nowiutki model Hero F3K ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.