Czaro Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 Super, że się przyznaliście! Na zachodzie / północy Warszawy też jest przynajmniej kilku aktywnych amatorów - rzutkarzy: Paweł "psiwak", Andrzej "aku" i starszy stażem Maciek "thisdust". Zapowiadają bardzo ciepły weekend. Dla mnie to zapewne będzie ostatni weekend w kraju w tym roku, więc w moim przypadku może to być ostatnia okazja, żeby wspólnie polatać. Spinamy się i latamy? Tylko gdzie? Na Pałacowej ostatnio gęsta atmosfera...
AndrzejR Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 Ja jestem bardzo chętny ale trochę ograniczony czasowo. Mogę w sobotę przed południem (do 13-tej). Jeśli chodzi o miejsce to Pałacowa jest rzeczywiście zatłoczona w weekend i kilku rzutkarzy tam się nie zmieści. Chętnie podjadę w inne miejsce. Kiedyś latałem na Chudoby i wspominam, że była tam wielka łąka po horyzont. Mam nadzieję, że tego miejsca jeszcze nie zabudowali. Pozdrawiam Andrzej
Czaro Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 Sobota godz. 11? Na Chudoby ostatnio latam regularnie, wciąż świetne miejsce na szybowce. Ale znam też niezłą łączkę na Wilanowie, okolice ulic Vogla/Ruczaj
alyan Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 Ta Vogla byłaby ok. Zwłaszcza że wszyscy jesteśmy z Mokotowa. Ale nie napieram. Godzina mi odpowiada.
jaciomp Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 Jak nie pójdę w tym czasie na festiwal piwa to chętnie wpadnę
Czaro Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 Namiary na lotnisko "Szpulki": 52.152470, 21.106604 Dojazd: z Ruczaj skręcamy w prawo w polną drogę (w osi ul. Pałacowej) i potem znów w prawo w szutrówkę wysypaną żużlem i cegłami.
AndrzejR Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 Namiary na lotnisko "Szpulki": 52.152470, 21.106604 Dojazd: z Ruczaj skręcamy w prawo w polną drogę (w osi ul. Pałacowej) i potem znów w prawo w szutrówkę wysypaną żużlem i cegłami. W Street View wygląda nieźle:) Do zobaczenia w sobotę. Andrzej
Czaro Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Że też nikt zdjęcia nie zrobił... Sześciu nas było, a jeszcze kolejny na ziemi :/
jaciomp Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 Fajne kameralne spotkanie, szkoda że nie mam jeszcze latadła. Sorry za śmiecia, ale gdzie mogę poczytać o weekendowych ustaleniach dotyczących Pałacowej?
Czaro Opublikowano 14 Lutego 2015 Opublikowano 14 Lutego 2015 Zaczynamy sezon spotkań 2015! Jutro, niedziela koło 12? Proponowane miejsca: Szpulki - WIlanów, albo Zielonki Parcele, za Babicami. Kto chętny i na co?
Czaro Opublikowano 6 Marca 2015 Opublikowano 6 Marca 2015 Kolejne spotkanie w niedzielę, 8.02 na Chudoby, koło godziny 12. Wszystkich chętnych na swinga zapraszamy! 1
Czaro Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Warszawska grupa rzucaczy rośnie w siłę! Zebrać się w pięć osób i wspólnie polatać, to piękna rzecz. Dzięki wszystkim za chęci! Być może w następny weekend kolejne spotkanie i trening przed najbliższymi zawodami. 2
Czaro Opublikowano 3 Lipca 2015 Opublikowano 3 Lipca 2015 Najbliższa niedziela, godz. 13 Wilanów - Szpulki. Zapraszamy wszystkich chętnych!
TommyTom Opublikowano 3 Lipca 2015 Opublikowano 3 Lipca 2015 Chętnie bym z Wami porzucał, ale daleko mam do Wilanowa w Wrocławia A propos DLG, czy jest jakiś sposób aby naprawić skruszoną piankę w płacie, który uderzył natarciem. Skrzydło trzyma kształ natarcia (model lata bez problemu), ale w dotyku już nie jest sztywne (lewy płat z kołkiem) i przy łapaniu czuję że jest "miękkie". Czy można naciąć/przewiercić i wpuścić do środka jakiś usztywniacz? Pozdro Tomek
Czaro Opublikowano 4 Lipca 2015 Opublikowano 4 Lipca 2015 Jest kilka sposobów. Może załóż oddzielny temat o naprawach, żeby utrzymać jakiś porządek i wrzuć kilka zdjęć uszkodzeń? A co do upałów, to myślę, że akurat wyjazd poza betonowe, nagrzane miasto jest najlepszym sposobem. Poza tym na Szpulkach są drzewa więc można sobie zrobić przerwę w cieniu W końcu jest lato więc musi być ciepło
Czaro Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zwołujemy kolejne wspólne loty: Sobota 02.04.2016, godz. 11 na Chudoby. Kto może niech przyjeżdża. Wśród najaktywniejszych uczestników rozlosujemy świeżutki, nowiutki model Hero F3K
marcinploch Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 czy 11 w sobotę aktualna na 100% ? mam kawałek więc wolałbym nie jechać w ciemno :-) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi