Leda_g Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Wcześniej pisałem że planie są dwie kulki, może producent doszedł do wniosku że przy bezszczotkach ciężko będzie doważyć tył :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 A może dał jedną na zapas, gdyby się druga popsuła? :rotfl: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIELONYBOMBEL Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Gratuluje nabytku !! Będe śledzić z uwagą opinie o nowym modelu !! Pozdrawiam JASIEK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Ciekawi mnie tylko dlaczego dostałem aż dwie metalowe kulki ? tak jak w tym dowcipe: "Jedną zgubił, druga popsuł " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Easy Glider Pro gotowy do oblotu :-) Waga gotowego modelu 986 gram. Obciążenie powierzchni to 23,7 g/dm^2 co wróży dobre loty. Jako, że o zalecanym wyposażeniu doczytałem się dopiero po zakupie swojego wyposażenia to w EGP znajduje się taka elektronika: - Serwa - 2xHS55 na lotkach - 2xHS81 na stery ogonowe - Odbiornik Rex 7 MPD - akku Li-pol 2200mAh 16C 3S1P 11.1V DUALSKY - regulator Dualsky 25A - silnik RAY C3536/06 Parę fotek też się znajdzie I fotka elektrowni: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 To powodzenia w oblocie. Ale interesuje mnie jak pasuje tam taki pakiet, wszedł w fabryczne miejsce czy musiałeś powiększać? Ten silnik ma sporą nadwyżkę mocy do modelu, czy nie lepiej było zaoszczędzić na wadze i dać coś mniejszego? I już na koniec, jakie dałeś śmigło? Sporo tych pytań, ale właśnie dotarło część mojego wyposażenia do ASW15 i też będę go kończył, z tym że ja mam kłopot z upchaniem zasilania i kto wie czy nie zrobię z niego czystego szybowca, a na moto nie wezmę właśnie EG Pro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Dziura na pakiet jest spora i wejdzie tam nawet pakiet 4s. Zaczyna się ona tak jak widać na zdjęciu a kończy w okolicy krawędzi spływu płata. W modelu nic nie przerabiałem. A silnik no cóż, jest jaki jest :-) Śmigło w 9x7. Jeśli byś brał EGP to może od razu warto sprowadzić sobie wersje full wypas z napędem serwami itp. . . PS: jedyny problem to znalezienie kołpaka 57mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Wiem coś o kołpakach, do ASw15 potrzebuję 50mm, a że chcę uciekać jednak z wagą to na mniejszy silnik z osią 3,17mm i tu jest problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 W niedziele 24.02.2008 Easy Glider Pro przy niezbyt sprzyjającej pogodzie wzbił się w swój dziewiczy lot. Cóż można by tu pisać model lata sam, można puścić drągi i on sobie leci i leci. Dosłownie nuda z punktu widzenia mnie (czytaj kogoś kto już ileś tam lata) ale dla początkującego będzie to bardzo wielka zaleta. Co do zastosowanego wyposażenia - zespół napędowy - troszkę go przewymiarowałem jeśli chodzi o moc co widać podczas wznoszenia dlatego też planuje ustawić jakieś ograniczenie mocy. Jedyną wadę jaką miałem okazje zauważyć to to że w skrzydle jest parę karbów dzięki którym niedoświadczony pilot jak się pogubi może połamać skrzydło. Dlatego planuje to odpowiednio wzmocnić co udokumentuje fotkami i wstawię je tu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Byłem i widziałem jak to lata Fakt - dziób jest dziwny - strasznie duży kołpak potrzeba - MPX chyba specjalnie zrobiło taki tylko żeby kupować ich zestaw napędowy. Sam modelik Rafała ma niezły nadmiar mocy - śmiga aż miło. Postaram się do przyszłego tygodnia wrzucić jakiś film na youtube z lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Model można już nabyć w Polsce: http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p2157,easy-glider-pro-multiplex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Model można już nabyć w Polsce:http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p2157,easy-glider-pro-multiplex http://www.arthobby.pl/index.php?page=8&prod_id=910 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Przecież w Nastik-u jest ten EG-pro od stycznia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Przecież w Nastik-u jest ten EG-pro od stycznia. gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Na stronie Nastika go nie ma. Chyba, że Grzesiek prowadzi sprzedaż spod lady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Przecież on na sklepie internetowym nie ma wszystkiego wystawionego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Przecież on na sklepie internetowym nie ma wszystkiego wystawionego. W każdym bądź razie na początku stycznia modelu nie miał (do 15 na pewno) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywy Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Właśnie dzisisaj kupiłem ten model. Wszystko przez ten wątek . Za budowę zabiorę się od poniedziałku. Easy glider pro będzie nosicielem dla flycam one 2. Czekam tylko na śmigiełko składane 10''x6, mam nadzieje że axi 2212/26 silver line uniesie model, a jak nie to trzeba będzie zamawiać silniejszy (teoretycznie do 900g powinien dać radę). W związku z tym mamtylko pytanko czy taki model lepiej kleić na CA, czy na uhu por? Jak cały projekt się uda postaram się zamieścić zdjęcia i filmy z lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Ja kadłub kleiłem soudalem 3 godzinnym bo nie chciałem nerwów sobie marnować na CA (jeden zły ruch i po zawodach. Polecam wzmocnić jednak tylną część kadłuba: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=4073&postdays=0&postorder=asc&start=28 Tak jak to krall zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 EG jako nosiciel FlyCamOne2 - to nie problem. Kamerka wazy tylko 4dkg. Mój EG"nosi"casio exilim, a wazy ten aparacik 18dkg! Daje sobie rade bez problemu, naped to chińska bezszczotka i LiPo - oczywiście. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.