Skocz do zawartości

Extra 260-1250mm, próby rysowania w CAD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przygotowałem elementy usterzenia do ułożenia na formatkach.

Czerwony-balsa 3mm

Zielony -balsa 6mm

Niebieski-balsa 2mm

Pomarańczowy- balsa 1,5mm

Sklejka balsowo lipowa- brak w statecznikach.

Opublikowano

Przyśpieszyłem trochę bo czas odgrzać te zimne kotlety. Do piątku zrobię formatki.

Opublikowano

Robienia formatek ciąg dalszy. Niewiele zrobiłem , miałem ciężki dzień w pracy i za bardzo nie mam chęci brać się dziś za rysowanie, tym bardziej że  zostało 3 minuty do północy.

Opublikowano

Dokończyłem formatki, jutro optymalizacja i mostki (tego nie trawię w rysowaniu) Upchnąłem wszystko jak tylko się dało. Wniosłem niezbędne poprawki, uprościłem konstrukcję, dorysowałem niezbędne gadżety. Ogólnie rzecz biorąc to szkoda roboty ale może jak mała Extra poleciała to i ta większa ma jakieś szanse.

Opublikowano

Utknąłem na weekend w Warszawie, siedzę w domu bo okazało się że dziś mam wolne. Dokończyłem formatki Extry, porobię mostki i do wycięcia. Zabiorę się za dokończenie Su29 1250.

Opublikowano

Spróbuję po południu, po maratonie wyskoczyć, wiatr na granicy, wczoraj trochę wiało.

Za bardzo mi się ta extra spodobała, mam przyszykowane pakiety od tygodnia, więc gdybym latał nie musiałbyś tego ze mnie wyciagać, nie omieszkałbym się pochwalić :)

Opublikowano

Tak przypuszczałem  że pogoda i brak czasu odegrały tu rolę. Poczekam, nie pali się :D

Wysłałem pliki Extry 1250 do wyceny. Jestem ciekawy ile, to zdeterminuje koszt zestawu KIT o ile będzie na niego zapotrzebowanie. To już dużo większy model i trochę więcej pójdzie na niego towaru.

Screeny wyższej rozdzielczości są tu http://forum.aerodesignworks.eu/viewtopic.php?f=4&t=845&start=60

Opublikowano

No muszę najpierw sam zrobić żeby bubla nie wypuścić do ludzi. Od środy mam wolne więc spróbuję zrobić wytłoczki maski i kabiny. Na wycinankę będę musiał poczekać. Mam nadzieję że cena nie będzie zaporowa. Zoptymalizowałem pliki minimalizując czas pracy lasera ale i tak jest cięcia od groma.

Opublikowano

jestem chętny na extre 1250 czyli kit nr 1 :)

To może Sławek własnoręcznie naniesie numer seryjny powiedzmy na pierwszych 3 egzemplarzach :) (teraz taka moda, niedawno była premiera nowego Volvo XC 90, dostałem od nich maila, że może chciałbym zamówić jeden z pierwszych 127 egzemplarzy z wytłoczonym numerem)

No muszę najpierw sam zrobić żeby bubla nie wypuścić do ludzi. Od środy mam wolne więc spróbuję zrobić wytłoczki maski i kabiny. Na wycinankę będę musiał poczekać. Mam nadzieję że cena nie będzie zaporowa. Zoptymalizowałem pliki minimalizując czas pracy lasera ale i tak jest cięcia od groma.

W to robienie bubla to po tym jak zrobiłeś małą extrę i jak lata to nie wierzę, ale rób, a potem zaraz wersja 1500 :)

Opublikowano

Generatorki będą wyglądały mniej więcej tak jak na rysunku. Czy się sprawdzą to się okaże.

Opublikowano

Można zrobić wyższe ale będą upierdliwe w transporcie. Można ich nie wklejać i zrobić przykręcane o wiele większe. Jak nie będą dobrze działały to je zutylizuję.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.