chiboogi Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Panowie....... Boogie i radek872 zrobcie sobie nowego posta pt. "Czy to aby samolot czy moze i nie albo tak". Marnujecie relacje z budowy i tu zaznacze profesjonalnego podejscia do tego. Zobaczcie jak swoje depronki robicie a potem komentujcie konstrukcje innych...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zobaczcie jak swoje depronki robicie a potem komentujcie konstrukcje innych...... Tej czesci posta akurat nie rozumiem. Prosze w miare mozliwosci o przeniesienie tej naszej czesci dyskusji do innego watku. To juz ostatni OT w tym topicu z mojej strony. EDIT: Podkreslam, ze ta wypowiedz jest w liczbie mnogiej, gdyz ja o deproniakach nic nie wspomnialem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dali Opublikowano 20 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Witam wieczorowa pora. Powiem jedno zaskakujecie mnie młodzi ludzie swoimi wypowiedziami. I dlatego nie będę się z wami przekomarzał czy to katana czy Extra czy cos innego. Czy będzie benzyna lepsza od żarówki i odwrotnie? Ja tylko chce wam pokazać, jakie modele budujemy w Kaliszu w jednej lub drugiej modelarni. Jak sadzicie ze zacząłem budować model i tak wziąłem wymiar no powiedzmy z kosmosu i po sklejeniu będę dopiero wybierał silnik serwa i wiele innych rzeczy? Może źle robię drodzy młodzi koledzy? Na dzień dzisiejszy modelik tak wygląda. A tak wygląda silnik. :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiboogi Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 no to albo tylko pisac umiecie albo nie wiem, przeczytaj od poczatku do konca tego posta albo jak chcesz to ci to ulatwie: Radek daj spokój najpierw silnik,teraz nazwa. Popatrz na swój model http://pfmrc.pl/viewtopic...ighlight=#66138 czy to przypomina Edga 540T ? Chyba tylko z nazwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Nie mówimy tutaj o montażu jakiegoś chińskiego badziewia ,tylko o porządnym Pawełkowym "rżnięciu" i wprost aptekarsko dokładnym Darkowym montażu Brzuch Pawełka na fotce z motorkiem :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Ale do Boogiego jak to się odnosi ?? Szkoda że plany nie są dostępne. Na pewno więcej osób pokusiło by się o budowę tego modelu. A tak pozostaje tylko kupno takiego zestawu za 800 zł. Cena jest śmieszna .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dali Opublikowano 20 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 A właśnie zapomniałem pokazać jak będzie wyglądać moja KATANA w wersji 1.8 m znaczy się 10 % mniejsza niż na fotce. Oczywiście kolor będzie zamiast niebieskiego zielony. A i silnik ZARÓWKA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 WOW malowanie na wzór zestawowej :shock: gdyby nie troche zmieniona kabina i maska silnika to bym dał sobie głowe uciąc ze to zestaw Sebart .Ile czasu zajmuje oklejenie w taki sposób ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiboogi Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 witam. Caly model jest oklejany oracover bialy. Potem zostaje tylko naklejanie poszczegolnych elementow z wycietych na ploterze naklejek. Takze sama zabawa :> Czasowo to zalezy od reki. Generalnie prosta sprawa..... Caly pic polega na dobrze opracowanym projekcie do wyciecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Ale trzeba pewnie niezle walczyc z pęcherzykami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiboogi Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 kwestia wprawy a jak uzyjesz do tego plynu ulatwiajacego naklejanie to juz wogole jest prosciej....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Jest taki przyrządzik do dostania w RC skorpionie co nakłówa folię i ułatwia naklejanie kolejnej warstwy. A jak nie przyrząd , to ręczni igła od strzykawki i w kilka minut można ponabijać sporą ilość foli,i. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 a jak uzyjesz do tego plynu ulatwiajacego naklejanie ale to chyba tylko do foli samoprzylepnej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dali Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Witam. Dziś dzień bez zabawy na modelarni za to delegacja w stolicy, jak co tydzien.Myśle ze jutro cos dokleimy do kadłuba. Płyn używamy tylko do folii samoprzylepnej. 8) Używamy go pryskając folie i oklejany element. A najlepszym płynem jest np.Ludwik rozcieńczony w wodzie i wszystko wlane w pojemnik z atomizerem.Do usuwania powietrza najlepszym przyżadem jest kawałek balsy i wprawna ręka. :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobo Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Hallo Dali.Masz dobry GUST .Wedlug mnie jest to jeden z ladniejszych samolotow akrobacyjnych.Przed kilkunastu laty zbudowalem jako jeden z pierwszych w NIEMCZECH T-30"KATANA".Zrobilem ok 12 sztuk.Ale na tamte czasy troche zadrogi (motor ZG 62). Formy sprzedalem.Podobno sa jeszcze w urzyciu AUSTRIA.Pokusilo mnie znowu i zrobilem nowe oformowanie ale 20%mniejsze tj rozpietosc 183cm.Pierwsza miala230cm.Przewiduje30CC BENZ lub Elektro.PS podwozia robie z drewna - lzejsze od CFK i lepiej absorbuja twarde ladowania.MFG Henry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Bardzo chętnie bym zobaczył zdjęcia takiego procesu tworzenia pelni kompozytowej katany. Sam trochę kombinuję nad skrzydłami styro+balsa+laminat (vacuum przy pomocy mylarów) i jestem ciekaw jak robią to inni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dali Opublikowano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Witam. Wczoraj i dziś udało się troszkę zrobić przy Katanie. Pion A tu poziomy. Jutro jak dobrze pójdzie to dotnie się do wymiaru ostatecznego i do szlifowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Ja bym jeszcze gdzies ten kubek postawil dla swietego spokoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dali Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Witam. A tak wygląda modelik ze statecznikiem pionowym przygotowanym do wklejenia. O właśnie tu jest poziomy, ale bez kubka. Jak na razie tydzień przerwy w budowie może jeszcze dziś wieczorem coś zrobię należy popracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobo Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Hallo Dali .Jakie podwozie przewidujesz?Dural albo CFK/GFK,bo ja mam cos ciekawszego w zanadrzu.MFG.HENRY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.