Skocz do zawartości

Katana.

dali

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie....... Boogie i radek872 zrobcie sobie nowego posta pt. "Czy to aby samolot czy moze i nie albo tak". Marnujecie relacje z budowy i tu zaznacze profesjonalnego podejscia do tego. Zobaczcie jak swoje depronki robicie a potem komentujcie konstrukcje innych......

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Zobaczcie jak swoje depronki robicie a potem komentujcie konstrukcje innych......

Tej czesci posta akurat nie rozumiem.

Prosze w miare mozliwosci o przeniesienie tej naszej czesci dyskusji do innego watku. To juz ostatni OT w tym topicu z mojej strony.

EDIT: Podkreslam, ze ta wypowiedz jest w liczbie mnogiej, gdyz ja o deproniakach nic nie wspomnialem.

Opublikowano

Witam wieczorowa pora.

Powiem jedno zaskakujecie mnie młodzi ludzie swoimi wypowiedziami.

I dlatego nie będę się z wami przekomarzał czy to katana czy Extra czy cos innego.

Czy będzie benzyna lepsza od żarówki i odwrotnie?

Ja tylko chce wam pokazać, jakie modele budujemy w Kaliszu w jednej lub drugiej modelarni.

Jak sadzicie ze zacząłem budować model i tak wziąłem wymiar no powiedzmy z kosmosu i po sklejeniu będę dopiero wybierał silnik serwa i wiele innych rzeczy?

Może źle robię drodzy młodzi koledzy?

Na dzień dzisiejszy modelik tak wygląda.

ad5f4d061af04355m.jpg

A tak wygląda silnik. :lol2:

45c68eed21df6a6am.jpg

Opublikowano

Nie mówimy tutaj o montażu jakiegoś chińskiego badziewia ,tylko o porządnym Pawełkowym "rżnięciu" i wprost aptekarsko dokładnym Darkowym montażu

Brzuch Pawełka na fotce z motorkiem :lol2:

Opublikowano

Ale do Boogiego jak to się odnosi ?? Szkoda że plany nie są dostępne. Na pewno więcej osób pokusiło by się o budowę tego modelu. A tak pozostaje tylko kupno takiego zestawu za 800 zł. Cena jest śmieszna ....

Opublikowano

A właśnie zapomniałem pokazać jak będzie wyglądać moja KATANA w wersji 1.8 m znaczy się 10 % mniejsza niż na fotce.

Oczywiście kolor będzie zamiast niebieskiego zielony.

A i silnik ZARÓWKA.

0889a67f60688682m.jpg

Opublikowano

WOW malowanie na wzór zestawowej :shock: gdyby nie troche zmieniona kabina i maska silnika to bym dał sobie głowe uciąc ze to zestaw Sebart .Ile czasu zajmuje oklejenie w taki sposób ?

Opublikowano

witam.

Caly model jest oklejany oracover bialy. Potem zostaje tylko naklejanie poszczegolnych elementow z wycietych na ploterze naklejek. Takze sama zabawa :> Czasowo to zalezy od reki. Generalnie prosta sprawa..... Caly pic polega na dobrze opracowanym projekcie do wyciecia

Opublikowano

Jest taki przyrządzik do dostania w RC skorpionie co nakłówa folię i ułatwia naklejanie kolejnej warstwy.

A jak nie przyrząd , to ręczni igła od strzykawki i w kilka minut można ponabijać sporą ilość foli,i.

Opublikowano

Witam.

Dziś dzień bez zabawy na modelarni za to delegacja w stolicy, jak co tydzien.Myśle ze jutro cos dokleimy do kadłuba.

Płyn używamy tylko do folii samoprzylepnej. 8) Używamy go pryskając folie i oklejany element.

A najlepszym płynem jest np.Ludwik rozcieńczony w wodzie i wszystko wlane w pojemnik z atomizerem.Do usuwania powietrza najlepszym przyżadem jest kawałek balsy i wprawna ręka. :faja:

Opublikowano

Hallo Dali.Masz dobry GUST .Wedlug mnie jest to jeden z ladniejszych samolotow akrobacyjnych.Przed kilkunastu laty zbudowalem jako jeden z pierwszych w NIEMCZECH T-30"KATANA".Zrobilem ok 12 sztuk.Ale na tamte czasy troche zadrogi (motor ZG 62). Formy sprzedalem.Podobno sa jeszcze w urzyciu AUSTRIA.Pokusilo mnie znowu i zrobilem nowe oformowanie ale 20%mniejsze tj rozpietosc 183cm.Pierwsza miala230cm.Przewiduje30CC BENZ lub Elektro.PS podwozia robie z drewna - lzejsze od CFK i lepiej absorbuja twarde ladowania.MFG Henry.

Opublikowano

Bardzo chętnie bym zobaczył zdjęcia takiego procesu tworzenia pelni kompozytowej katany.

Sam trochę kombinuję nad skrzydłami styro+balsa+laminat (vacuum przy pomocy mylarów) i jestem ciekaw jak robią to inni.

Opublikowano

Witam.

Wczoraj i dziś udało się troszkę zrobić przy Katanie.

Pion

991767da640b5965m.jpg

A tu poziomy.

93c4e992b22e8285m.jpg

Jutro jak dobrze pójdzie to dotnie się do wymiaru ostatecznego i do szlifowania.

Opublikowano

Witam.

A tak wygląda modelik ze statecznikiem pionowym przygotowanym do wklejenia.

30c1410a9d76268bm.jpg

O właśnie tu jest poziomy, ale bez kubka.

825a4bf8bca6b02fm.jpg

Jak na razie tydzień przerwy w budowie może jeszcze dziś wieczorem coś zrobię należy popracować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.