pacek Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 właśnie wczoraj stałem się posiadaczem takiego oto żółtego czegoś Zrobiony jest z jakiegoś zestawu, jakiego nie mam pojęcia, kryty koverallem i malowany, tu jest niestety mały zonk, bo wygląda mi to na farbę bez utwrdzacza, planowałem ulotnić go na tym silniku który ma czyli na ST G20 a dopiero potem kombinować z jakąś benzynką, ale w takiej sytuacji chyba zacznę od silnika, bo nie chcę mi się go malować ponownie, albo co gorsza oklejać. Myślałem żeby wykorzystać go jako holownik do niezbyt dużych szybowców, no i jako cukierkowy bombowiec. Na chwilę obecną mogę mu założyć jc evo 30, da radę na tym coś poholować, sam model to jakieś 7kg rozpiętość 265. no i jeszcze jak zrobić hak i gdzie go zamocować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Czy to jakiś przerywnik w kombacie? Latanie tym klockiem to przecież "nudy na pudy" .... ale fajnie wygląda :-) ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 17 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 jakoś tak w tym sezonie mam, że jak już uda mi się czymś polatać to raczej większym, ale o kombacie pamiętam, nawet wznowiłem treningi WWII, żeby pomóc OTB ostatecznie zniszczyć WWS - nie zorientowanych o co chodzi odsyłam na forum Aces, od razu zaznaczam żeby nie traktować wpisów zbyt poważnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 18 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 miało być szybko i przyjemnie, oblot w sobotę, ale im dalej w las tym większe schody, tzn tragedii nie ma ale o oblocie w sobotę mogę zapomnieć. silnik benzynowy jest 3 cm dłuższy więc trzeba będzie zrobić "odwrócony" domek żeby złapać brakujące cm, ktoś po wyrwaniu zawiasów w kierunku tak je profesjonalnie wkleił (upaćkał klejem), że wszelkie próby ich uruchomienia skończyły się na odcięciu i teraz muszę pozbyć się ich resztek. farba którą jest pomalowany piperek coraz bardziej mnie wkurza, nie dość że jest jej stanowczo za dużo, to w miejscach gdzie model najprawdopodobniej miał kontakt z czymś twardszym po prostu odskakuje. Najchętniej to bym to wszystko zerwał, ale wtedy to oblot może na wiosnę by się odbył. Plan mam taki, że po zamontowaniu silnika, oblot w takim stanie jak jest, a potem się zobaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 to czekamy na oblot i na renowację modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RWD Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Witam wyczep w moim Piperku zamontowałem na górnej części kadłuba około 1 cm przed środkiem ciężkości,mój J3-club waży prawie 6 kg i lata na rcgf 20 cm robiłem nim nawet 2-hol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 20 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Rozumie że też masz 1/4. W moim od cho.....ry waży farba, myślałem też ewentualnie o pływakach jako opcji i mam nadzieję, że mocna 30-tka da radę. Jak masz ustawiony SC ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RWD Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 SC mam w 1/4 od krawędzi natarcia rozpiętość modelu 2320 mm, na pływakach też latałem waga modelu ponad 6 kg (zobacz tu http://pfmrc.eu/index.php?/topic/29547-hydro-show-nad-zalewem-zemborzyckim/ ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 22 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 no i po oblocie niestety byłem sam, więc filmu niet. jc evo 30 to aż nadto dla niego, lot na 1/3 gazu, ale do holowania i ewentualnego startu z wody pewnie będzie ok. Sam lot w miarę ok, ale model ma tendencje do samoczynnego wznoszenia tzn jest wytrymowany ale po wznoszeniu trzeba go skontrować żeby przestał się wznoscić, a jeśli skieruję go w dół to też po odpuszczeniu nie wraca do lotu prostego tylko nadal leci w dół, coś z tym trzeba będzie zrobić. Teraz czeka mnie trochę przeróbek, chyba wywalę serwa od wysokości i kierunku na ogon, bo obecne rozwiązanie jest chyba ciut kiepskie tzn długie cienkie popychacze w nie budzą mojego zaufania. Skrzydła wsuwane są na centropłat na sklejkowe bagnety, ale zauważyłem że mają tendencje do rozsuwania się, tu też trzeba bedzie coś wymyślić jakieś zabezpieczenie no i na szybko muszę zrobić hak do holowania, może jakaś podpowiedź jak go zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olorin Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Arek, widzę zastosowanie. Będziesz holował balony zaporowe podczas najbliższej bitwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Wyglada ze mam dokladnie taki sam model, u mnie siedzi silnik z kosy solo 40cm3, serwa wywalilem na ogon z racji popychaczy i wywazenia, zbiornik paliwa wyladowal w fotelu pilota ( doslownie ) bagnety sklejkowe wymienilem na duralowe a skrzydla sciagane sa przez sprezyne i haczyki w skrzydlach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 25 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Łukasz a jakiej firmy to zestaw ? czyli serwa masz na wierzchu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 11 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 podjąłem jednak decyzję, że obedrę piperka ze skóry to pokrycie to jakaś porażka, na mój gust to szyfon celonowany a potem pomalowany jakimś dziadostwem szok nie dość, że dziadostwo to jeszcze waży, myślę że mogę urwać prawie 1kg, zalety tego pokrycia to to że dość łatwo odrywa się od konstrukcji a przy okazji może zrobić go w innym kolorze niż piper yellow ? gdzieś widziałem w malowaniu szwajcarskim tzn" karetka pogotowia" biały z czerwonymi elementami i białym krzyżem na czerwonym tle, a może przerobić go na wojskowo ? w końcu to tylko wyrób piperkopodobny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 .......gdzieś widziałem w malowaniu szwajcarskim tzn" karetka pogotowia" biały z czerwonymi elementami i białym krzyżem na czerwonym tle....... Masz na myśli to malowanie link do zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 11 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 dokładnie oto chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 jak tam modej jakieś postępy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 29 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 model obdarty ze skóry czeka na swoją kolej, na pewno przeróbce ulegnie sposób mocowania płata już mam aluminiową rurę i laminatową kieszeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 SC mam w 1/4 od krawędzi natarcia rozpiętość modelu 2320 mm, na pływakach też latałem waga modelu ponad 6 kg (zobacz tu http://pfmrc.eu/inde...m-zemborzyckim/ ) Mam takiego samego wymiarami.Gdzie kupiles pływaki,i jakie dlugie są?Poszukuje do swojego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 jak tam postępy jakaś przerwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 odpowiedzią na Twoje pytanie jest totalny brak czasu i masa rozpoczętych projektów, ale może fakt że jeden z kolegów rozpoczął renowację jantara 1/5 pomoże w mobilizacji, bo holownik by się przydał . No i jeszcze muszę pomyśleć o zakupie jakiegoś motorka, bo nie chce mi się przekładać jedynej benzyny jaką posiadam miedzy modelami, a może ma ktoś na zbyciu coś około 30 ccm za rozsądną kasę i w rozsądnej cenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi