Marcin K. Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Witam wszystkich!! Chciałbym kupic aparaturke Hitek Flash5, wydaje mi sie że na poczatek wystarczy niechciałbym zmieniać aparatury za rok.Narazie radio posłuzy do steowania szybowca. Chce znaś waszą opinie o tej aparaturce więc zamieszczam ten post. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Napisz jeszce do jakeigo szybowca Do wersji podstawowej spoko starczy na długo, natomiast jeśli masz wersje z Klapami i lotkami opsobno i chcesz latać zawodniczo, to niestety nie wykożystasz pełnej mechaniki płata Ale na początek dobre posunięcie powinien starczyć na dłużej niż rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 22 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Radio zastosuje w szybowcu bez klap i lotek,tylko ster wysokości i kierunku. Mam zamiar zastosować je również w żaglówce ale to tylko 2 kanały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 fajne radyjko mialem flasha 4 rozbudowanego do 5 ale poszedł w handel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Do niedawna miałem to radio i byłem zadowolony - nigdy mnie nie zawiodło. Najsłabszy element to akumulator 600mAh, który był seryjnie, ale w sumie to drobiazg. W związku z używaniem sporej ilości modeli jednocześnie okazała sie druga wada nadajnika: mała jak dla mnie pamięć modeli (5 modeli). Trzecia wada to niezbyt ergonomicznie umieszczony przycisk Cutt off (gaszenie) silnika spalinowego. Radyjko wystarczyło do wielu prostych modeli (głównie elektrycznych, ale i kilku spalinowych): http://www.alexrc.com/v-web/bulletin/bb/viewtopic.php?p=44864#44864 (wszystkie tam zamieszczone pilotowałem tym radiem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Moge w dobrej cenie odsprzedac optika 6 - 400zł.nadajnik 1roczny + kwarc nadawczy 76 lub 72 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Panie Tomku, ja bym chętnie od Pana to radyjko odkupił, ale dopiero w styczniu kiedy to mój portfel będzie miał większą zawartość ;D Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Nie widze problemu A "panie" to proponuje sobie podarowac,wszyscy tutaj jstesmy kolegami modelarzami . Radio spokojnie mozna bedziesz mogl sobie obejzec i sie pobawic ,tylko musielibysmy sie sptkac u mnie lub w okolicy a jak nie to wysylam i juz.(w styczniu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Flash5x to bardzo dobra aparaturka, jak masz kasę to smiało kupuj . Tyle że przez ArtHobby... Wychodzi najtaniej... No i masz sprzęt od dystrybutora Hiteca :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 to juz lepiej kupic optica 6 od Tomka, cena korzystna i radyjko troszke z wiekszymi mozliwosciami (Tomkowi zabraklo dopiero jak sie wzia za wielosilnikowce) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 No to powiem tak...: "róbta co chceta" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Diakon przeciez Optik to tez Hitek tylko ze nowsy model i ma nie 5 (jak flash) tylko 6 kanalow ,do tego wicj i lepiej ulozonych przelacznikow ( powodzenia w gaszeniu silnika spalinowego na flahu ) a do tego sporo ieceh kanalow. Ja radia na ile pozbyc sie nie chce bo to dobry sprzet nigdy mnie nie zawiodl i jakby co to dokupie synteze i zostawie sobie do wszelakich mniejszych (czytaj 1 silnikowych modeli). A jak sie sprzeda to kupieMultiplexa 9 z synteza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 ....( powodzenia w gaszeniu silnika spalinowego na flahu ) ..... We flashu gaszenie jest miodzio lataem 1 sezon to wiem, ale weź zgaś silnik w ECLIPSIE to jest sztuka !! !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 ....( powodzenia w gaszeniu silnika spalinowego na flahu ) ..... We flashu gaszenie jest miodzio Może zależy to od Mode: ja latam z gazem w lewej ręce, a przycisk jest bliżej prawej (przycisk mały i identyczny jak pozostałe) - bez puszczenia lewego drążka niczym go nie sięgniesz, a bez zerknięcia na chwilę możesz go nawet nie znaleźć. Można to bardzo łatwo zmienić dodając równolegle drugi przycisk np pod spodem obudowy i obsługiwać go np palcem wskazującym (dowolnej ręki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 to juz lepiej kupic optica 6 od Tomka, cena korzystna i radyjko troszke z wiekszymi mozliwosciami (Tomkowi zabraklo dopiero jak sie wzia za wielosilnikowce) ... cena tego radia nowego ze sklepu z gwarancją i nowym pakietem i kwarcem wynosi ok 430-450zł... troszkę jednak trzeba uważać co się kupuje i co się zachwala. ... ceny spadają w bardzo szybkim tempie - rozumiem że można być troszkę nie na bierząco... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 No ale Tomku - nie wiem, czy Ty chcesz sprzedać np: sam nadajnik i odbiornik z kwarcami, czy może cały zestaw - wiem przecież co to Optic 8) - aż taki gamoń to (chyba) nie jestem... A Flash5x teraz to cały zestaw... Można ze spokojem zrobić z niego przyzwoitego szybowca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Dzięki za opinie a więc każdy wpływ gotówki odkładam na Flash'a pozdro i Wesołych Świąt!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 "panie" to proponuje sobie podarowac,wszyscy tutaj jstesmy kolegami modelarzami. Ja poprostu mam szacunek do osób starszych Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.