Marcin851 Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Witam. Do tej pory siedziałem tylko w motoszybowcach ale zaciekawił mnie modelik MDC F-14 i tak dla odmiany sklejam sobie parkjeta z tych oto planów http://www.parkjets.com/f-14-mdc/single-gallery/14487237 jako że jestem zielony z tych tematów sugestie mile widziane Uploaded with ImageShack.us i tak wydruki, sklejanie i wycinka planów na depronie 6mm zajęło mi całą sobotę! Po depron byłem w Czechach w Ostrawie w SCZ model, sklep został przeniesiony z ul. Chopinowa 5 na ul Chopinowa 563/5 (ta główna droga co tramwaje jeżdżą ) i teraz tam mają dużo więcej wszystkiego! POLECAM!!! Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Będziesz robił zmienną geometrię skrzydeł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 tak tylko zastanawiam się jakie servo tam wpakować? Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Płaskownik węglowy 1mm x 5mm fajnie usztywnił skrzydła Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Zapowiada się ciekawy model będę kibicował przy budowie. Pozdrawiam Andrzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Spoko trzymaj kciuki Pierwszy błąd i mała korekta tzn wkleiłem za grube listewki sosnowe, musiałem wyrzeźbić miejsce na popychacz by schował się w grubości skrzydełka. Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 podsyłam Ci linki o tym modelu na naszym forum http://pfmrc.eu/index.php?/topic/24375-f-14-mkii-depronowy-mysliwiec/page__hl__tomcat http://pfmrc.eu/index.php?/topic/3085-f-14/page__hl__tomcat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 O dzięki a ja szukałem i znaleźć nie mogłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Przyszły mi serwa, na lotki dam HS-55 do skrzydeł HS-65HB Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Do mechanizmu skrzydeł użyłeś serwa o momencie 1,8kg. Gdzieś wyczytałeś, że taki się stosuje, bo wg mnie to zdecydowanie za mało. Skrzydło w locie pewnie się złozy, ale już nie bedzie tyle siły aby się rozłozyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 no bez przesady... na skrzydła z depronu działają takie siły co by te serwo się z tym nie poradziło?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Fizyka panie fizyka a raczej mechanika. Zobacz jaka to dzwignia. Jest różnica pomiędzy ramieniem orczyka a długością skrzydła. Śmiem twierdzić ze jak przyloze 100g na końcówce skrzydła to serwo nie da rady Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 to z jakim minimalnym momentem byście mi polecili? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Przeglądnij jego relację Roberta o budowie Su i będziesz wszystko wiedział o budowie składanych skrzydeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 U mnie to akurat mam przewymiarowane, obawiałem się właśnie problemów z działaniem w locie. No i model mam cięższy niż efka. Myślę, że absolutne minimum to 3kg HS-81 ze wskazaniem na więcej, może nawet pod 5kg. W wątku na rcgroup nie wszystkim dobrze to działa na serwie 3kg, kombinują później z dodawaniem gumek, które mają pomóc rozłożyć skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Robert mam jeszcze w domu HS-82MG dać go czy zamawiać mocniejsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Jak masz w domu to użyj, zobaczysz w locie, jest duża szansa, że dadzą radę. Na pewno jest lepsze niż to co teraz chcesz zamontować. W locie serwo musi pokonać napór powietrza aby otworzyć skrzydła. W dodatku pojawiają się siły pionowe, skrzydło pracuje cały czas w locie. To nie to samo co otwieranie skrzydła "na stole". Serwo musi tez wytrzymać lądowanie, jeśli zahaczysz otwartym skrzydłem o kępkę trawy na lotnisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Serwo zamienione sklejamy dalej Uploaded with ImageShack.us a tak pracuje ten mechanizm skrzydeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 co myślicie o zastosowaniu w tym modelu takiego silniczka? http://www.nastik.pl...eed-p-4451.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi