wapster89 Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Mam poważny dylemat i sam już nie wiem co wybrać... Oglądałem kilkanaście nagrań na YT z obydwu kamer i mętlik w głowie jeszcze większy. Wybór jest pomiędzy nową kamerą Overmax Activecam 02 a używaną GoPro Hero 1 HD. Różnica w cenie to ok 100zł na korzyść overmaxa. Kamera ma służyć głównie do nagrań z pokładu quadrocoptera. Czasem też prawdziwe latanie, jakaś wycieczka rowerowa itp. Co o tym sądzicie, która lepiej się spisze? Zależy mi przede wszystkim na jakości nagrania. Przykładowo to czy jest ekran jak w overmaxie czy nie ma jak w gopro to dla mnie bez różnicy. Z góry dzięki za każdą pomoc Dodam, że posiadam już GoPro Hero 2 ale w tej chwili potrzebuję drugą kamerę, tanią (do ok. 300-350zł), dostępną w Polsce, o możliwie najlepszej jakości nagrań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Posiadam obie. Jak wyczytałeś zachwalam OV2 ale na powierzchni - znaczy nie pod wodą - gopro ma dużo lepszy obraz. Chcesz to nakręcę jutro to samo ujęcie z tych dwóch kamer. A może jako druga lepszy byłby Mobius ? Też go posiadam i jest rewelacyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapster89 Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Chętnie zobaczę porównanie, super byłoby jakbyś nagrał tą samą scenę OV2, GP i Mobiusem. Myślałem o Mobius ale niestety trudno go u nas dostać, kilka tygodni temu ktoś sprzedawał kilka na Allegro ale się skończyły. Nie specjalnie uśmiecha mi się zamawiać z Chin, raczej wolę trochę dopłacić i mieć szybciej i pewniej gdzieś na miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 raczej wolę trochę dopłacić i mieć szybciej i pewniej gdzieś na miejscu. Sprzedawca z Chin jest ok, w 2dni była w kraju tylko tej naszej poczcie dostarczenie zajęło 5 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Kupując na Allegro dopłacasz 100zł niż z Ebaya ale za to masz szybciej. mnie jednak takie szybciej nie interesuje. Ostatni raz zamawiałem Mobiusa dla dwóch kolegów z forum na początku października. Niestety trafiłem na ichnie święto i pare dni w plecy. Najczęściej od tego użytkownika - elotop...coś tam dochodziły w niecałe 2 tyg; od innych w 7-9dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 http://www.ebay.pl/itm/151071891306 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapster89 Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 No i koniec końców stanęło na Mobiusie Powiedzcie mi jeszcze jak z tą kartą pamięci, bo ponoć powinna wystarczyć class 4, natomiast zawsze byłem przekonany, że do rejestracji nagrań Full HD z dźwiękiem potrzebna jest szybsza karta, nawet w telefonie class 4 nie dawała rady z rejestracją 1080p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Da radę, moją pierwszą kartą w gopro była Class2. Mobius z Ebaya czy z Allegro? Własnie pojawiły się za 320 czy 340zł. Ale to jak pisałem ze 120zł więcej niż z Ebaya. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Z ebaya lepiej. Można sobie dobrać rożne akcesoria (uchwyty, kable, karty). Przewód miniDIN-AV ostatnio dodawany jest w cenie jako podarunek. Różnica ponad 100zł rekompensuje dłuższą podróż paczki z dalekiego wschodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Znowu muszę się zapytać użytkowników Mobiusa. W sieci znalazłem opis "Time Lapse photos with delays between images of .25*, .5*, 1, 2, 5, 10, 30 and 60 second intervals." Czy zdjęcia robione są do wypełnienia karty, tak jak w GoPro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Do zapelnienia karty lub - nie mam teraz instrukcji w ręku - możesz wybrać długość zapisu albo pętlę(?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapster89 Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Da radę, moją pierwszą kartą w gopro była Class2. Mobius z Ebaya czy z Allegro? Własnie pojawiły się za 320 czy 340zł. Ale to jak pisałem ze 120zł więcej niż z Ebaya. Szukałem, szukałem i akurat udało mi się trafić na tablicy za 250zł Dzisiaj kamerka dotarła do mnie, jutro pierwsze testy Co do karty pamięci to stwierdziłem, że różnica cenowa niewielka a kiedyś może przydać się szybsza i kupiłem GOODRAM 16GB UHS-1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Co do karty pamięci to stwierdziłem, że różnica cenowa niewielka a kiedyś może przydać się szybsza i kupiłem GOODRAM 16GB UHS-1. Nie twierdziłem, że class2 masz kupić tylko, że spoko chodzi. Ja w swoich mam od Class 6 do Class10. Tylko w OV2 mam Class4 bo na szybszych miałem zakłócenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi