wieslaw-d1 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Witam Chce sobie zbudować Łódkę do wywozu zanęty , posiadam aparaturę Graupner mc-10 4ch. Walczę już z tą aparaturą od jakiegoś czasu, a raczej z jej ustawieniem by wszystko zadziałało ale jak na razie mi to nie wychodzi. Po lewej stronie chciałbym mieć gaz przód i tył i kierunek lewo i prawo (są dwa silniki) a po prawej serwa, jeśli ktoś z kolegów miał do czynienia z taką aparaturą i wie jakie mają być ustawienia na wyświetlaczu to proszę o pomoc Pozdrawiam Wiesław
f-150 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Opublikowano 1 Grudnia 2013 I raczej nie wyjdzie jeżeli jest w wersji podstawowej 4 kanałowej.W graupnerze trzeba ją rozbudować poprzez dokupienie odpowiednich modułów z przełącznikami.Trzeba ją rozbudować o mixer delta ,aby móc sterować dwoma silnikami.Obawiam że możesz mieć problem ,ponieważ nadajnik jest wiekowy.
Bodzioch Opublikowano 7 Grudnia 2013 Opublikowano 7 Grudnia 2013 witam. Wystarczy zamontować między odbiornikiem a regulatorami mixer typu V i będzie można sterować silnikami. Cena około 22zł. pozdrawiam Andrzej
AndrzejC Opublikowano 7 Grudnia 2013 Opublikowano 7 Grudnia 2013 A MC 10 nie ma mixera? Jakoś mi się wydaje ,że ma. I jak na moją optykę, to jest całkiem dobre radio do amatorskich , i nie tylko, zastosowań. A.C.
wieslaw-d1 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2013 witam Kupiłem mixer taki jak w załączniku ale nie bardzo mi to chce zadziałać, może coś w aparaturce jest nie tak z ustawieniami, znalazłem instrukcje do tej aparatury ale nie umiem jej przetłumaczyć bo to jest skan i tłumacz tego nie ruszt, tak że nadal jestem w kropce.
bart07 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Opublikowano 8 Grudnia 2013 W kanał ELEVATOR wepnij GAZ, a w kanał Aileron - kierunek Drugą stronę do ESC silników Na fotce jest naklejka przyklejona odwrotnie - częste na HK... tutaj jest dobrze: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/1041475457X172892X22.pdf
wieslaw-d1 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2013 witam mam jeszcze problum z niekturymi ustawieniami, nie wwszystko mi dzieła jak powinno, może ktoś z kolegów wie jak powinno być ustawiona ta aparatura, kilka fotek z wyświetlacza, nie mam instrukcji po polssku i z tąd problemy pierwsze menu: i menu każdego kanału jak to powinno być ustawione by z lewej był gaz przód-tył i lewo-prawo na boki, a z prawej dwa serwa PS w prawdzie kiedyś bawiłem się modelarstwem ale nie było w tedy mowy o zdalnie sterowanych i z tąd moje problemy. jeśli któryś z kolegów ma do mnie jeszcze trochę cierpliwości to prosze o pomoc pozdrawiam
bart07 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Chyba nikt Ci nie odpowie Musisz napisać jak jest teraz, a my Ci napiszemy co zmienić.
Zefirek Opublikowano 11 Grudnia 2013 Opublikowano 11 Grudnia 2013 witam mam jeszcze problum z niekturymi ustawieniami, nie wwszystko mi dzieła jak powinno, może ktoś z kolegów wie jak powinno być ustawiona ta aparatura, kilka fotek z wyświetlacza, nie mam instrukcji po polssku i z tąd problemy pierwsze menu: i menu każdego kanału jak to powinno być ustawione by z lewej był gaz przód-tył i lewo-prawo na boki, a z prawej dwa serwa PS w prawdzie kiedyś bawiłem się modelarstwem ale nie było w tedy mowy o zdalnie sterowanych i z tąd moje problemy. jeśli któryś z kolegów ma do mnie jeszcze trochę cierpliwości to prosze o pomoc pozdrawiam Masz też wyraźny problem z ortografią Wiesławie. PS stąd to poprawna forma, nie ma czegoś takiego jak "z tąd"
Rekomendowane odpowiedzi