wieslaw-d1 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Witam Chce sobie zbudować Łódkę do wywozu zanęty , posiadam aparaturę Graupner mc-10 4ch. Walczę już z tą aparaturą od jakiegoś czasu, a raczej z jej ustawieniem by wszystko zadziałało ale jak na razie mi to nie wychodzi. Po lewej stronie chciałbym mieć gaz przód i tył i kierunek lewo i prawo (są dwa silniki) a po prawej serwa, jeśli ktoś z kolegów miał do czynienia z taką aparaturą i wie jakie mają być ustawienia na wyświetlaczu to proszę o pomoc Pozdrawiam Wiesław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 I raczej nie wyjdzie jeżeli jest w wersji podstawowej 4 kanałowej.W graupnerze trzeba ją rozbudować poprzez dokupienie odpowiednich modułów z przełącznikami.Trzeba ją rozbudować o mixer delta ,aby móc sterować dwoma silnikami.Obawiam że możesz mieć problem ,ponieważ nadajnik jest wiekowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 witam. Wystarczy zamontować między odbiornikiem a regulatorami mixer typu V i będzie można sterować silnikami. Cena około 22zł. pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 A MC 10 nie ma mixera? Jakoś mi się wydaje ,że ma. I jak na moją optykę, to jest całkiem dobre radio do amatorskich , i nie tylko, zastosowań. A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieslaw-d1 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 witam Kupiłem mixer taki jak w załączniku ale nie bardzo mi to chce zadziałać, może coś w aparaturce jest nie tak z ustawieniami, znalazłem instrukcje do tej aparatury ale nie umiem jej przetłumaczyć bo to jest skan i tłumacz tego nie ruszt, tak że nadal jestem w kropce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 W kanał ELEVATOR wepnij GAZ, a w kanał Aileron - kierunek Drugą stronę do ESC silników Na fotce jest naklejka przyklejona odwrotnie - częste na HK... tutaj jest dobrze: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/1041475457X172892X22.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieslaw-d1 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 witam mam jeszcze problum z niekturymi ustawieniami, nie wwszystko mi dzieła jak powinno, może ktoś z kolegów wie jak powinno być ustawiona ta aparatura, kilka fotek z wyświetlacza, nie mam instrukcji po polssku i z tąd problemy pierwsze menu: i menu każdego kanału jak to powinno być ustawione by z lewej był gaz przód-tył i lewo-prawo na boki, a z prawej dwa serwa PS w prawdzie kiedyś bawiłem się modelarstwem ale nie było w tedy mowy o zdalnie sterowanych i z tąd moje problemy. jeśli któryś z kolegów ma do mnie jeszcze trochę cierpliwości to prosze o pomoc pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Chyba nikt Ci nie odpowie Musisz napisać jak jest teraz, a my Ci napiszemy co zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 witam mam jeszcze problum z niekturymi ustawieniami, nie wwszystko mi dzieła jak powinno, może ktoś z kolegów wie jak powinno być ustawiona ta aparatura, kilka fotek z wyświetlacza, nie mam instrukcji po polssku i z tąd problemy pierwsze menu: i menu każdego kanału jak to powinno być ustawione by z lewej był gaz przód-tył i lewo-prawo na boki, a z prawej dwa serwa PS w prawdzie kiedyś bawiłem się modelarstwem ale nie było w tedy mowy o zdalnie sterowanych i z tąd moje problemy. jeśli któryś z kolegów ma do mnie jeszcze trochę cierpliwości to prosze o pomoc pozdrawiam Masz też wyraźny problem z ortografią Wiesławie. PS stąd to poprawna forma, nie ma czegoś takiego jak "z tąd" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi