jetfan Opublikowano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Szukam opinii nt modelu PZL 38 Wilk z f-my prolot. Warto w niego inwestować czas i pieniądze? Jeśli ktoś ma doświadczenia to b. proszę o poradę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Noooo... ja widzę, że ktoś tu idzie za ciosem i buduje samoloty II RP Ten Prolot na zdjęciach wygląda trochę "tak sobie", nie porywał za bardzo... Na żywo nie widziałem, może jest lepiej. Ja bym wolał zrobić\ model Karasia. Nie ma może ktoś planów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Oleksy Opublikowano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Jedyna makieta Wilka o której słyszałem to model Irka Pudełki z Krakowa, który latał na uwięzi ...niestety to było dawno... Według mojej oceny model powinien latać bezproblemowo, a czy go budować to już zależy tylko od naszego chciejstwa :-). Latający wilk RC byłby ozdobą niejednego zlotu i zawodów. Sądzę że taki model zrobił bym w rozpiętości od 2 do 2,5m co pozwoli na małe obciążenie powierzchni nośnej i zastosowanie silników 10-20 cm. Gondole pozwalają na umieszczenie praktycznie każdego silnika bez wystających elementów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Nie wiem jak Wilk, ale robię PZL 11 z Prolotu i jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Szukam opinii nt modelu PZL 38 Wilk z f-my prolot. Warto w niego inwestować czas i pieniądze? Jeśli ktoś ma doświadczenia to b. proszę o poradę. Udało Ci się to ustalić, a może już budujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Udało Ci się to ustalić, a może już budujesz? Na razie muszę skończyć i ulotnić mojego P-11G, potem pomyślę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi