Christian Chroboczek Opublikowano 30 Listopada Opublikowano 30 Listopada Leszek, Ty masz chyba inny plan. Moj Plik jest z dyskusji o Elipse 1.5. W tajfunie jeszcze nic mierzylem. Nastawie tak jak w moim Koala(100cm. rozpj.) Okolo 10500 obr./min. Daje okolo 260 Watt. Na poczantek sprawdzona regula z Ami forum. 150W/Pfund (engl.Pfund=450gr.) Muchor Fläche.pdf Muchor Rumpf.pdf
leszek-bart Opublikowano 30 Listopada Opublikowano 30 Listopada Małe nieporozumienie . To Tajfun ma 97 cm rozpiętości na planie . Muchor to inny model o większej rozpiętości .
Darek Kuras Opublikowano 1 Grudnia Autor Opublikowano 1 Grudnia Środek ciężkości COG powinien być w połowie pierwszego ramienia orczyka, czyli 40mm od krawędzi natarcia ( w tym przypadku) Do pierwszego oblotu warto jeszcze bardziej przesunąć COG do przodu, a w kolejnych lotach stopniowo do tyłu aż do optymalnego ustawienia, dlatego pakiet 2200 możne na początek być jak najbardziej odpowiedni. Należy też wybrać w miarę bezwietrzną pogodę. Dobrze to czuć, w ostatniej fazie lotu, czyli szybowanie na zgaszonym silniku. Jeśli nie szybuje tylko leci jak kamień, za ciężki na przód, jeśli nim zbyt buja i jest bardzo czuły, to dziób należy dociążyć. W przypadku gdy w trakcie lotu, trudno jest ustabilizować model w locie poziomym, to przyczyną jest czasem nie równe ustawienie klap w stosunku do steru wysokości. Ja używam prostego przyrządu blokującego klapy w osi, a następnie wyregulowuję ster wysokości do poziomu Czekamy na info o pierwszym locie 🙂
Christian Chroboczek Opublikowano 1 Grudnia Opublikowano 1 Grudnia Dzieki za rady. Moj COG jest 40mm bez grama olowiu, tak sie udalo.Pogoda u nas deszczowa i wietrzna. Na razie robie nowy uchwyt sterujacy. Orczyk w Tajfunie dosyc maly-60mm. Jest odstep linek na uchwycie 80mm OK? Pozdrowienia Christian
Christian Chroboczek Opublikowano Środa o 16:37 Opublikowano Środa o 16:37 Witam Panowie Hura, moj Tajfun zostal dzisiaj oblatany, przynajmniej czesciowo. 3 loty po 80sek. i 3 loty po 4minuty.Pogoda byla ponura ale jako tako sucho i bez wiatru. Linki 16,5m(krotszych nie mam) mialem tylko z 0,3mm z drutu stalowege ale do wyprobowania jest OK. Silnik po locie 4Min. zimny. Lipo ma po locie 3,81V, tak ze prawdopodobnie moge nastawic na 4Min. 20sek. Czas okrazenia 4,5s(2 razy mierzylem 10 okrazen). Naciag na linkach bardzo dobry, zaskoczylo mnie. Lot horyzontalny spokojny i bardzo stabilny.Oczywiscie nie probowalem, ale mysle ze moglbym zamknac oczy na jedno okrazenie i model by lecial na tej samej wysokosci. COG jak na poczatek sie zgadza, model bardzo dobrze stabilnie szybuje bez pompowania.Oczywiscie sa potrzebne dalsze loty regulacyjne przy akrobacji.(niestety nadchodzi zima). Mam tez nowy uchwyt sterujacy. Podsumowuiac jestem bardzo zadowolony.Dobra konstrukcja Panie Kuras. Dla zainteresowanych fotki dla porownania Tajfun stary-Tajfun nowy.Ten stary mial nawet asymetryczny statecznik poziomy. Nasz klub poczatek lat 70-tych.Eskadra Tajfunow.Ten pierwszy z lewej w pszodzie to ja, za mna kolega z ktorym mam do dzisiaj kontakt. Druga fotka z lat 80-tych. Moj Genesis zbudowany z planu Modelarza( tez mnie korci go zbudowac jeszcze raz,Krag by sie zamknal) Czas okrazenia okolo 5,3sek. byl by lepszy na moj wiek. Pozdrowienia Christian 3 1
Rekomendowane odpowiedzi