danie1SON Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Witam! Dopiero uczę się latać i mam symulator Phoenix RC, latam w nim już dosyć dobrze i pewnie. Niestety podczas prawdziwych lotów nie idzie mi najlepiej. Jest dużo trudniej. Jest jakaś opcja aby utrudnić jakoś lot w Phoenixie? Ustawienia wiatru mnie raczej nie interesują bo z tym nie mam problemu. Chciałbym aby model był niestabilny albo trudny w sterowaniu, niewytrymowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz99 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 W opcji "edytuj model" jest wykres kołowy na którym można zmieniać "trudność" od "beginner" do "advenced". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zrób sobie rewers na lotkach będziesz miał trudniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 albo lataj na plecach (samolotem) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 albo lataj na plecach (samolotem) Dobrze że dopisałeś samolotem haha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Przesuń środek ciężkości do tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Moze lepiej w realu troche do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danie1SON Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 To wam powiem, że już chyba wiem dlaczego moim RWD tak ciężko mi latać;p Teraz lata tak samo jak model w Phoenixie z przesuniętym środkiem masy do tyłu i powiększoną wagą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 No a co tu sie dziwić. Samo zycie. Niewielu modelarzy na poczatku traktuje poważnie SC a warto sie do tego przyłożyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danie1SON Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 A tak przy okazji. Lepiej umiejscowić SC bardziej z przodu czy bardziej z tyłu? Chodzi mi o sytuację gdzie nie wiem jeszcze dokładnie gdzie dokładnie jest SC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Lepiej odrobinę z przodu, asekuracyjnie. Potem po locie przesuwasz wg swoich upodobań. Jednak za bardzo do przodu też jest nie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi