danie1SON Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Witam! Dopiero uczę się latać i mam symulator Phoenix RC, latam w nim już dosyć dobrze i pewnie. Niestety podczas prawdziwych lotów nie idzie mi najlepiej. Jest dużo trudniej. Jest jakaś opcja aby utrudnić jakoś lot w Phoenixie? Ustawienia wiatru mnie raczej nie interesują bo z tym nie mam problemu. Chciałbym aby model był niestabilny albo trudny w sterowaniu, niewytrymowany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz99 Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 W opcji "edytuj model" jest wykres kołowy na którym można zmieniać "trudność" od "beginner" do "advenced". Link to comment Share on other sites More sharing options...
f-150 Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Zrób sobie rewers na lotkach będziesz miał trudniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
cZyNo Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 albo lataj na plecach (samolotem) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr.suchy Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 albo lataj na plecach (samolotem) Dobrze że dopisałeś samolotem haha Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertus Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 Przesuń środek ciężkości do tyłu Link to comment Share on other sites More sharing options...
cZyNo Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 Moze lepiej w realu troche do przodu Link to comment Share on other sites More sharing options...
danie1SON Posted January 28, 2014 Author Share Posted January 28, 2014 To wam powiem, że już chyba wiem dlaczego moim RWD tak ciężko mi latać;p Teraz lata tak samo jak model w Phoenixie z przesuniętym środkiem masy do tyłu i powiększoną wagą Link to comment Share on other sites More sharing options...
cZyNo Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 No a co tu sie dziwić. Samo zycie. Niewielu modelarzy na poczatku traktuje poważnie SC a warto sie do tego przyłożyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
danie1SON Posted January 28, 2014 Author Share Posted January 28, 2014 A tak przy okazji. Lepiej umiejscowić SC bardziej z przodu czy bardziej z tyłu? Chodzi mi o sytuację gdzie nie wiem jeszcze dokładnie gdzie dokładnie jest SC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertus Posted January 29, 2014 Share Posted January 29, 2014 Lepiej odrobinę z przodu, asekuracyjnie. Potem po locie przesuwasz wg swoich upodobań. Jednak za bardzo do przodu też jest nie dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts