miro-er1 Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 tez bede chcial przewinac cf 2822 bo duzo drutow popekanych az dziw ze jeszcze kreci sie , na moim DUSTERZE go mam moze dlatego nie ma mocy a lzejszy jest niz twoj ULTIMATE bo wazy 590g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandyr Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 na stówe to przez to ale jak masz dostęp chociaż tyle żeby zlutować te druciki o ile popękały przy kabelku to lepiej poleć po nich cyną zamiast przewijać bo ciężko z drutem poza tym to żmudna i niewdzięczna robota wystarczy że zadrzesz delikantnie lakier z drutu dotknie do masy i 2 godziny lub 3 na marne... w zasadzie jak jest ok to powinien lekko się kręcić jeśli kable nie są zwarte jeśli szybko się zatrzymuje po zakręceniu palcami wirnikiem tzn. że jest zwarcie między fazami to tak jakby kable byłe zwarte ze sobą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 kreci mi w te i spowrotem nieraz musze popukac w niego bo rzezi i slabo kreci przewine drut mam i mczasu w robocie mnustwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk 58 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 jest to mniej roboty jak się by wydawało ,zajmuje mi to 40 minut latając deltą notorycznie paliłem silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 dzieki Henryk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandyr Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Wrzucam link do filmiku jak mój lata z tym że mój samsung nie wymiana przy kręceniu.... http://m.youtube.com/#/watch?v=K4ivrmGVeuA 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 pod tym linkiem nie ma zadnego filmy jakies guwno hollenderskie mi sie wyswietla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 no teraz tak , dzieki Robert bardzo fajny lot i ladne ladowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandyr Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Wybaczcie linka dodałem z tel. i tak wyszło mobilny YT... ale się cholernie kiepsko nagrało zmieniłem śmigiełko z 9x6 na 10x5 jest ciut lepiej już chwilę powisi na śmigiełku ale tyłka nie urywa... zmienię na jakiś inny silniczek... tylko na razie brak pomysłu i szkoda trochę kaski sprubuję prawie taki sam tylko turnigy 1450 kv z tym że na mniejszym śmigiełku np. 7x4 lub 8x4 cf na 10x5 trochę ciepły ale w paluchy nie paży... a co do lotu i londowania moim zdaniem bardzo średnie i to i to... a już w ogóle to filmik do bani mój szajssung s3 kręci filmy jak pralka czy lodówka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Dla mnie bylo ok nie dlugo i ja oblece swojego moze juz w maju ale najpietw musze rozlupac dustera bo potrzebuje serw i silnika . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandyr Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 A ja nabyłem grogą wymiany za walutę polską a dokładnie 200pln multiplexa Twistera gotowego do lotu przerobiłem na 4s tzn po pomiarach wyszło 49A na reglu 44A z wbudowanym becem więc strach przed przegrzaniem i odcięciem wszystkiego czyli kontroli nad modelem nie pozwolił na dalsze próby na tym reglu i poszedł regiel 80A więc jest zapas dla bezpieczeństwa BEC 3A i pakiet narazie lekki bo taki posiadam 4s 1800 mah 35C zippy compact około 220 gram lata na nim jakieś 4 do 5 minut około 140 km/h i pakiet poprostu dorze ciepły ale nie gorący. Już zamówione 3szt. 2700 mah 35C też zippy compact Więc mam nową wyścigówkę Mimo tego ultimat towarzyszy mi już dobre 2 weekendy na lotnisku i pomimo jego ślimaczego lotu jest bardzo wdzięczny i fajnie lata więc jest więcej w powietrzu niż twister... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomak Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Hej, mój ultimate jest w końcu skończony. Trochę biednie oklejony resztką folii po RWD Miałem problem z doważeniem przodu przez co musiałem dać taki duży kołpak i dość duży pakiet 1800mAh. Waga do lotu 710g. Silnik Emax 272W, śmigło 9x4.5. Parę fotek po kołowaniu: Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Fajny Też mam w planach siakiegoś 2płata. A z doważeniem - to są skutki oklejania oracalem. Fajnie zabezpiecza depron, ale ciężka z niego cholera.. 140g/m2 - przy oklejeniu ogona to tak, jakby tam walnąć balast 20g. Dlatego do następnej maszynki zastanawiam się nad jakąś alternatywą (Avery, 3M oklejanie sniadaniówką na wikol? się obada ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomak Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Dzięki. Jest dokładnie tak jak mówisz - oracal Mogłem to w sumie przewidzieć i wydłużyć go kilka CM. Na szczęście nie ma tragedii Śniadaniówka na wikol wydaję mi się, że wagowo by wychodziła podobnie jak oracal niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 E no nie... Cienki papier śniadaniowy to 28 g/m2, jakby z czuciem wikolu dać i mocno papierem ściernym operować to chyba by lżej jednak było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Gratuluje bardzo fajnie ci wyszedl ,czekam na filmik z oblotu ,moze i ja swojego dam rade wkoncu obleciec ,moze po 11 maja ,ale to sie zobaczy jeszcze , czekam na filmik twojego Tomek, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandyr Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 zmieniłem w swoim śmigiełko na 10x5 i lata o wiele lepiej jednak w planach zmiana silniczka o dziwo na tym śmigle lata tak samo dobrze na pakiecie 2200 jak i na 1300 może nakręcę jakiś lepszy filmik a tym czasem w miare pogody w górę idzie spalinowy ultimate... mam taki 1.4 metra balsa sklejka 15cc benzyna firmy black horse ... tak swoją drogą polecam wzmocnić węglem najlepiej oba płaty mój niby depron 7mm i w obu rurka węgiel dość zacna to i tak widać jak się lekko wyginają przy beczce... Jaka waga Ci wyszła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 niewiem jak Tomek ale ja swojego wzmocnilem na obu platach pret weglowy 2 i 3 mm oraz na natarciu na obu platach jest przyklejony plaskownik 0,6x4 ale jeszcze chce wkleic prety2mm takie na skos od gornego plata do dolnego wkleje tuz przy laczeniu z kadlubem mysle ze bedzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomak Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Ja również mam w oba płaty wklejone pręty 3mm. Dodatkowo w lotki pręciki 2mm. Jestem po oblocie, niestety filmu brak. Model zwinny troszku nerwowy ale to przez duze wychylnia. Z drugiej strony potrafi latać bardzo powoli. Na nastepne loty juz zakładam dedykowane śmigło 10x4,7 bo na tym mniejszym troche brak mocy przy kręceniu jakichś akrobacji, przez co miałem pół awaryjne lądowanie w trawie i nie wiem jakim cudem ale skrzywiłem wał Na dowód, że jeszcze żyje wrzucę zdjęcia po czwartkowym lataniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi