Rodi Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 One Bartku były przyklejone czyli nic nie wisi i nic się nie ulamie. Ale przerobienie to trochę i wam pokaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Maska już ładnie siedzi i w miarę mocno.Nowe miejsce na odbiornik jest + wyprofilowane kanaliki na anteny.:-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Głupie pytanie w która stronę ma się kręcić smiglo patrząc od tyłu? W lewo czy w prawo.Bo jak wyklon jest w prawo to teoretycznie ma się kręcić w lewo.A jak mnie oczy nie mylą kręci się w prawo i ciągnie czyli dobrze.Tylko jak wyklon w prawo i kręci w prawo i ciągnie to loco wyklon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Tak ma być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Tak ma być tzn jaką wersja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRY3 Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 patrząc od tyłu modelu to śmigło kręci się w prawo, a właściwie w lewo bo podaje się patrząc na model z przodu :-)) Namieszałem?! , mam nadzieje, że nie, ale masz dobrze i obroty i wykłon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Dzięki P.Darku poprostu miałem przez rozkojarzenie mały metlik.A podawalem od tyłu bo tak zostało mi ze szkoly.(Bkacharze tak maja:-P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Witam probuje dojsc do ladu z moim samolotem.Mam Problem z przerobieniem tylniego kola skretnego.Ale dzis o czyms innym . Zalozylem smiglo 13+6.5 i mialem osiagi: pobor pradu 30.92 Ampera i wydajnosc 453 watt. Regel ma 60 A wiec polowa to sie nie zagrzeje. A jakie ma orginalne smiglo wymiary to nie pisze . I to mnie najbardziej w K.....a jak kupujesz gotowce.Jaki silnik nie pisze serwa nie pisze.A chcialem sprawdzic ciag by wiedziec jaki zapas mocy mam odnosnie do masy ale proba nie wyszla:( Jak wy sprawdzacie ciag koledzy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Podoba mi się ta maszyna coraz bardziej, nie mogę się doczekać kiedy go dostanę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 A mi przez rozwiazania w tej maszynie średnio się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Rodi kąt silnika patrząc od tyłu musi być w prawo jakieś 2-3 stopnie w zależności od modelu,gdyby go nie było model (dalej patrząc od tyłu) ściągało by na lewo,śmigło kręcące się w prawo lub w lewo będzie odpychało model w przeciwnym kierunku od obrotów silnika,podobnie jest z kątem w dół ale to raczej akrobatów nie dotyczy.Tak chyba najprościej wytłumaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Czyli jak mam kat w prawo i obroty w prawo to nie bedzie mi w prawo samoistnie skrecal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 39 Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Skłon silnika zapobiega zadzieraniu a wykłon niweluje efekt ,,od śmigła'' i nie model nie będzie samoistnie skręcał w prawo.Tak jedno jak i drugie dobiera się doświdczalnie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 To ten model nie miał "fabrycznie" ustawionego silnika ? czy mimo to trzeba go ustawiać ? Ja nie ustawiałem niczego w HyperBipe'ie, jest idealnie od momentu złożenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 On jest ustawiony wszystko ok.tylko teoretycznie pytam bo mi się wszystko pomieszalo.:-P Dzięki koledzy za odp.A jak sprawdzić ciąg? I czy mogę zastosować smiglo jakie podałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Witam wszystkich z nadzieja ze kazdy ma mozliwosc dzis polatac: :D Ja to mam nadzieje zaraz po poscie zrobic.Jak uciagnie smiglo o ktore pytalem sprawdze pochwale sie.Najlepiej zona mi dowalila trza bylo nowe zamowic a nie kabinowac,miala z reszta racje zrobie to jutro:P Teraz pare fotek dam ,lotka naprawiona o niebo lepiej (juz doswiadczenie rosnie:P) jak ta co urwalem przez trawe.Tylnie kolko ktore pokazywalem calkiem przerobilem bo tamto bylo kicha tylko ladnie wygladalo.Choc tak z tego zadowolony nie jestem ,orginalnie Maja glupie rozwiazanie. Bocznie zamontowane serwo z jednym bowdenem do kierunku a z tamtad do kolka dwoma bodenami.I mysle ze przez male luzy i przez za duza droge jaki musi ten uklad przejsc ,to serwo nie wyrabia za bardzo chyba ze sie myle.. Maske mam na 2 kolkach i gora i dol na magnesach nawet dobrze trzymaja bo naniej dowarzylem przod dodatkowo:P. Odbiornik dalem na takiej plytce i zamontowalem stylu i poprowadzilem anteny tak jak wczesniej pisalem tylko sa bardziej wypuszczone.A kabina nie polamie ich bo wycialem glebsze rowki.i przykleilem je Cale tasma bezbarwna.Tasma chyba nie zmieni sily zasiegu:P??Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Nooo ja dzisiaj polatałem Sukhoiem trochę po kręciłem koziołki a potem wziąłem na tapetę Volitation Double Horse ... Ćwiczyłem starty i lądowania na celu. A Sbacha nie mogę się już doczekać. Podoba mi się mimo wszystko. Już w poniedziałek powinienem się cieszyć moim nowiusieńkim 342 Jak tylko przyjedzie .... latanko o ile pogoda się nie popsuje. Dzisiaj w południe trochę szarpało ale po południu zrobiło się spokojnie, powiedziałbym nawet, że kompletna "flauta" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Jak tam p.Robercie będzie ten Sbach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Nawet mnie nie denerwuj .... utknął na cle, śmierdziele wołają extra 40 funtów za uwolnienie "zakładnika" bo zamówiłem w Chinach, nie było w UK ;( No i teraz mam .... z 90 funtów zrobiło się .... 130 ..... szlag mnie mało dzisiaj nie trafił jak przeczytałem wiadomość. W sumie niby pikuś bo 40 funtów nie majątek ale CZASSSSSSS bo śmierdziele - przepraszam za wyrażenie sami by się nie odezwali tylko czekałbym następnych kilka dni aż dostanę fakture do zapłacenia cła i vat'u a jak znam życie to i tak pewnie się przeciagnie o kilka dni, jak dobrze pójdzie to może z poczatkiem przyszłego tygodnia dostanę ;( Eeeeeh, wściekły jestem taki, że chyba dzisiaj nie usnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 A czemu z niemiec nie sciaglem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi