andrzej nowicki Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Drogi Czesławie pozwolisz że osobiście ciebie zaproszę i innych modelarzy na piknik gigantów tak jak w zeszłym roku uczynicie nam wielkoą radość będąc latają razem z nami. Patrząc i czytając artykół w Modelarzu jestem pełen smutku jest to ostatni tekst napisany przez naszego kolege Ś.P Gerarda Soldata pisał go w nadziei że się wszyscy spotkamy i będziemy wspłólnie cieszyć naszą pasją .Odszedł po ciężkiej chorobie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesław Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Andrzeju może tydzień temu rozmawiałem z Gerardem przez telefon , informował mnie o swojej chorobie.Jestem bardzo poruszony , oceniając Gerarda jako wspaniałego kumpla niech Mu ziemia lekką będzie. Czesław. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej nowicki Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Opowiem ci wszystko jak się spotkamy nie chcę na forum publicznym poruszać niektórych tematów w końcu piszemy tu o budowie modeli ale pustka i żal pozostają ciesze się że też miałeś z Gerardem dobry kontakt bardzo ciepło się o tobie wypowiadał ,było w tym dużo serdeczności i niekłamanego podziwu do tego co ty robisz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesław Opublikowano 17 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Andrzeju obiecałem Gerardowi że do Poznania na zlot gigantów przyjdę , oprócz obietnicy próbuję zwerbować modelarzy ze Śląska na co mam obietnicę. Proszę Andrzeju o kontakt telefoniczny , mój tel 600 226 150,są sprawy nie do dyskusji na forum pozdrawiam Czesław. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesław Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Doszedłem do wniosku że przy moich możliwościach finansowych tzn :brakiem finansów na zmianę auta na większe ,rozwiązałem problem wożenia moich modeli.Wydaje się że jest to problematyczne,lecz w moim odczuciu nie,załatwi to wiele problemów np:zapewni mi w skrajnych warunkach nocleg itp.Przedstawiam dużo zdjęć .Pozdrawiam Czesław z Kruszwicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Czesław ! Podoba mi się ten pomysł .Jednak skoro masz kontakt z jachtami to zrób "dziób" z przodu.Tak na ostro.Trochę mniej spali Twój samochód. Lub coś podobnego jak mają TIR-y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi99 Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Gratulacje - ale nie wiem czy się gliny nie przyczepią ? Czy to nie jest ładunek "ponad gabarytowy" ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbruski Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Nie wiem jaka to masa tak wysoko, ale w zakrętach może być nieciekawie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Nie lepsza by była przyczepka z plandeką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesław Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Masa około w sumie 40kg skrzynia wykonana z 3mm sklejki a gabaryt pod wiaduktami się miesci, więc o co chodzi , holowałem co roku tym autkiem jachty ,na haku 1500kg i było OK.Lecz warto podyskutować,po pierwszej jeżdzie wrócę do tematu .Przyczepka miejsce na parkowanie obowiązkowe OC długość pojazdu pakowanie i rozpakowywanie każdorazowe zdecydowanie NIE,koszt zakupu przyczepy itd,koszt skrzyni 450zl pozdrawiam Czesław z Kruszwicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbugatii Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Jako, że bagaż NIE wystaje poza boczny obrys samochodu to z "władzą" nie powinno być kłopotu. Kodeks drogowy reguluje sposób pakowania przedmiotów do auta. Bagaże muszą być umieszczone tak, by nie naruszały stateczności pojazdu, nie utrudniały kierowania nim oraz m.in. nie zasłaniały drogi, nie zakrywały świateł ani tablic rejestracyjnych oraz nie można przeładować samochodu (przekroczyć dopuszczalnej masy całkowitej zapisanej w dowodzie rejestracyjnym), a ładunek powinien być zabezpieczony przed samoistnym przesuwaniem się. A Pana skrzynia podobnie jak modele to "cacko". Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesław Opublikowano 30 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Dzisiaj zrobiłem jazdę próbną ,rewelka żadnych negatywnych odczuć,rozpędziłem auto do 80 km jest OK.Spacewalker w słoneczku u boku kuzyna JAKA, oto migawki. Pozdrawiam Czesław z Kruszwicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 piękne modele a kiedy oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Wygląda pięknie. Ale mi podobał by się jeszcze bardziej w czasie gdyby miał śmigło dwu łopatowe. Te jest ciut za ,,nowoczesne " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 23 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Model Spacewalkera z tej samet wycinanki , poleciał w tym tygodniu na lotnisku w Bobrownikach. Model ma silnik elektryczny -Scorpion o mocy 3,5 kW, baterie 10 s, 5000mAh.Masa ok 12kg. Model lata świetnie. Powoli, stabilnie, na luzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 26 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 Model Spacewalkera z tej samet wycinanki , poleciał w tym tygodniu na lotnisku w Bobrownikach. Model ma silnik elektryczny -Scorpion o mocy 3,5 kW, baterie 10 s, 5000mAh.Masa ok 12kg. Model lata świetnie. Powoli, stabilnie, na luzie. DSC_0297.JPGDSC_0298.JPGDSC_0312.JPGDSC_0314.JPGDSC_0327.JPG Fajny !!!! gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 13 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Krótki film z latania Spacewalkerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 13 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Krótki film z latania Spacewalkerem Gratulacje !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 To Mariusz będą dwa bardzo podobne bo kupiłem niedokończony projekt i w zimowe wieczory będę działał. Roboty trochę jest, jak będzie wszytko ok to skończę szybko. Wiosna będzie piękna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi