Grzegorz2012 Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Ale co cię nie zabije to cię wzmocni, pokleisz troszkę puzle, dokleisz taśmę tu i tam i będzie jak nowy. Ale żeby odrazu jak kamikadze i to w własny dach celować ? na obiad chciałeś wpaść? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Była propozycja by wleciec jednym oknem a wylecieć drugim ;-) A na poważnie to chyba podmuch wiatru ptzycisnal model do ziemi. Zabrakło jakieś pol metra i bym się zmieścił. Sent from my GT-S7530 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz2012 Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Ale dobre doświadczenie na swoim modelu i chałupie że przedmioty przyciągają to co się porusza w pobliżu. Dobrze się skończyło, kamera cała, fajne niepowtarzalne ujęcia filmowe, dachu nie trzeba naprawiać i kolejna lekcja z klejenia i pokory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Myślałem, ze zaparkujesz w garażu :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Oj tak, lekcja pokory... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Zobacz "zawiasy" lotek jak się trzymają. Lotki zaczynają się parę cm wcześniej, niż kończy się ten dźwigar z rurki. Jak mocno skrzydło pracuje, zaczyna pękać to przewężenie robiące za zawias. W moim Pioneerku pękło, więc odciąłem lotki i dałem je na zawiasach ze starej dyskietki (jeszcze się na coś przydały ). Marcin, czy mógłbyś zapodać jakieś zdjęcie zawiasów z dyskietek? Ludzi, którzy takie rozwiązanie stosują jest wielu, ale zdjęć prawie wcale. Czym je wklejasz? UHU? CA? Nos odbudowany. Uszczerbku wielkiego nie ma: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Zrobiłem zdjęcia przed chwilą, ale są haniebnej jakości i niewiele by CI ułatwiły... (Jeśli chcesz mogę je jutro zrobić). Natomiast służę opisem słownym: 1. Pociąć dyskietkę na kawałki o wymiarach 2x1 cm 2. Przykleić lotkę do skrzydła w 4-5 miejscach taśmą malarska przyciętą na szerokość 1cm. 3. Odciąć lotkę. 4. To przyklejenie pozwoliło ustalić miejsca gdzie trzeba wyciąć szczeliny na zawiasy i teraz trzeba je zrobić ostrym nożykiem. 5. Wkleić zawiasy w skrzydło na CA. 6. Jeśli nie jesteś pewien do końca swoich umiejętności "sklejacza" w tym momencie możesz posmarować zawiasy przy skrzydle jakimś "rozdzielaczem" - wazelina, smarem, żeby lotek na amen nie przykleić. 7. Nasunąć częściowo lotkę na zawias (na jakieś 5 mm) 8. Dać na każdy zawias krople CA (z obu stron). 9. Nasunąć lotkę do końca. 10. Sprawdzić czy się swobodnie porusza. Koniec;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Niby rozumiem, ale poczekam na zdjęcia, nawet te haniebne ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Ojjjjjjjjjj naprawdę niewiele na nich widać. http://srlfoamies.com.au/hinges/ - tak mniej więcej wyglądają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Już rozumiem konstrukcję. Tak ją sobie wyobrażałem, ale wyjaśnienia i zdjęcia pomogły nabrać przekonania. Bardzo dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Jeszcze jedna rzecz: Ty dalej używasz tej zestawowej aparatury? Jeśli tak to naprawdę ostrożnie z manewrami lotkami po tym zabiegu. Mocno zwiększa się zakres ruchu i reakcja. Ja musiałem ustawić 30% expo i DR na 80, żeby reagował tak jak wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Dziś wypakowałem z pudełka Taranisa, ale jeszcze trochę będę musiał latać na starej, dopóki nie przyjdą zamówione odbiorniki. Dziwne to nieco co piszesz, przecież same serwa i ich wychył się nie zmienia. Skąd zatem większy zakres? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Zmieniasz około 2mm EPP na bardzo giętki mylar. Po prostu serwom będzie znacznie lżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Marcinie, ale nie zmieni to wielkości wychylenia, a jedynie szybkość. Popraw mnie jeśli moje rozumowanie jest błędne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 No u mnie zwiększyło też wielkość. Może pod koniec serwo nie dawało rady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luko Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Zwieksza sie tez wychylenie, to samo mialem w EGPro. Standardowy zawias stawia spory opor i ogranicza tym max wychylenie. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Zwieksza sie tez wychylenie, to samo mialem w EGPro. Standardowy zawias stawia spory opor i ogranicza tym max wychylenie. Z tym się mogę zgodzić. OK. Już oblatałem Pioneerka Nieco dziwnie się zachowywał w locie, stwierdzam, że to wynik niedokładnego montażu lotek, więc poprawiam. Przy okazji przerobię też SW bo się powoli wyłamuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Czas na coś konstrukcyjnego :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Składam, składam, ale idzie mi to jak krew z nosa.. Swoją drogą, ile skarbów można znaleźć, jeżeli się dobrze poszuka! Oto przykład: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 A ja swoje zutylizowalem :-/ Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi