Johny88 Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Witam, gdzieś kiedyś pisałem na forum, że na Boże narodzenie kupiłem sobie prezent w postaci F4U. Nic póżniej nie pokazywałem na forum i temat ucichnął. Dzisiaj jednak stwierdziłem, że już czas odkopać temat ponieważ wczoraj doszło do oblotu Wszystko udało się i oblot zakończył się sukcesem. Model lata bardzo ładnie i jest stabilny w powietrzu. Poniżej kilka fotek z budowy i po budowie a także krótki film z pierwszego lądowania modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Fajny, ale wielkość kół podwozia głównego - masakra.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 To prawda ale większe nie schowa sie w skrzydle, w ogóle jakość tego podwozia zostawia wiele do zyczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Fajny, ale wielkość kół podwozia głównego - masakra.... oj tam od razu masakra - kółka wyglądają pociesznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Podwozie w tym samolocie doprowadziło mnie do szału, koledzy poszukuje jakiegoś podwozia elektro, ale cieżko mi znaleźć takie do f4u czyli z obrotem o 90*. Rozwiązanie tak jak teraz czyli z serwem w kadłubie jest do bani - wygięte bowdeny w skrzydle non - stop się wyginają. Proszę o pomoc, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 johny poszukaj na YouTube tam widziałem parę z obrotowym podwoziem sam możesz zrobić przecie to proste i kiedys wkleiłem z podobnym modelem film ale niepamietam gdzie to gdzies w elektrykach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Że sam zrobie to nie ma szans, mam ledwo czas w niedziele i to nie każdą żeby polatać, bardzo dużo pracuje. Wolałbym gotowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 http://www.rc-profimodel.com/en-detail-37325-f4u-corsair-retractable-landing-gear.html http://parkrcmodels.com/product_info.php?products_id=1660 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 te pierwsze za delikatne, ale te drugie powinny byc ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 ja nie znaju skalu na lisie kąty jeździsz czy na lotnisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 A różnie czasami latam na Lisich a czasami na lotnichu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 owczarki były moim eldorado także do lisich miałem przez lasek i moglem sobie jako dzieciak pooglądać różności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 No proszę jaki świat mały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 te pierwsze za delikatne, ale te drugie powinny byc ok Widzisz, a ja cholera muszę robić samodzielnie, bo te gotowce do mojego nie wejdą.Za mało miejsca przed dźwigarem Ale powinienem dać radę. Trochę inspiracji na YT się znalazło . Jaki profil i grubość ma to skrzydło, że większe kółka ci nie wejdą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Wejdą i to nie długo, te małe wyglądają tragicznie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pengo Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Jak tam z lataniem na lisich? w miare równa nawierzchnia dla modeli? trzeba sie umawiać aby polatac? nasze lotnisko w kwidzynie jest w opłakanym stanie, kretowisko na kretowisku, dodatkowo dziki je oraja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi