fluffy Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Witam dopiero zaczynam sie bawic w modelarstwo i bym chcial zbudowac swoj 1 model samolotu spalinowego i teraz potrzebuje waszej pomocy :!: :!: szukam kadłuba do silnika 2cm3 i chcialbym was prosic o plany do takiego samolotu i najlepiej ile desek balsowych bym potrzebował o jakich wymiarach itd. i jak sie do tego zabrac czyli co najpierw np. 1 zrobic kadłub 2. zamontowac silnik 3. uklad sterowania itd. Prosilbym o napisanie czegos o poszczególnych częsciach i tych najwazniejszych. Jesli napisalem z błedami to nie miejcie mi za zle bo dopiero zaczynam jak bede mial jeszcze jakies pytania to napisze 8) :!: Plany mozecie wysylac na e-mail: jakub-hantom@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba_s Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Hej, mogę o coś spytać? Czy to będzie twój wogóle pierwszy model RC, czy pierwszy spalinowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 plany to znajdziesz na www.profili2.com w dziale plans and drawing znajdz jakiegoś trenerka górnopłata z delikatnym wzniosem i lotkami o rozp. okolo 120cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluffy Opublikowano 22 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 tak ogolnie to jest moj 1 model nie licząc 2 zabaweczek kupionych, trenerka to mam rozumiec ze treningowego?? 2cm3 starczą na samolot o rozpiętosci 120cm?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluffy Opublikowano 22 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 czym mam te plany odtwarzać AutoCadem czy czym innym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluffy Opublikowano 22 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 albo inaczej, co mi radzicie elektryka czy tą spalinkę 8) 8) 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Ja polecałbym Ci elektryka.Bezpieczniejszy w obsłudze jak zachowasz podstawowe zasady bezpieczeństwa.Możesz z depronu zrobić model który pozwoli wejść Ci w modelarstwo RC z prawdziwego zdarzenia i nauczy Cię prawidłowego posługiwania się sterami itp.Spalina nie wybacza błędów w takim stopniu jak to robią elektryki (oczywiście nie mówię tu o wsadzaniu rąk w obracające się śmigło).Chodzi mi bardziej o wagę , prędkość i obsługę a także wymagania konstrukcyjne itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 A może szybowiec? Pozwala zrozumieć dlaczego to leci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluffy Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 a co sądzicie o RWD-5 zeby byl moim 1 modelem, ponizej jest instrukcja jak go zbudować: http://forumrc.alexba.eu/users/skazoo/rwd/rwd.htm mam tu teraz jedno pytanie: 1.Ilu kanałowej aparatury uzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluffy Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 dzieki za opinie, tylko ilu kanalowej aparaturki mam uzyc?? :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek-91 Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Jest zasada: kup aparaturę najdroższą na jaką cie stać. Model wymaga 3-4 kanały ale aparatura to zakup na dłuższy czas dlatego lepiej zainwestować w coś lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluffy Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 czyli najlepiej by bylo jak bym kupil 6-kanałową zeby tez bylo do innych modeli?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek-91 Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 czyli najlepiej by bylo jak bym kupil 6-kanałową zeby tez bylo do innych modeli?? Jeżeli masz kase to 6ch z komputerem np mx-12, optic 6. Na tych aparaturach polecisz już prawie każdym modelem. Z każdym modelem apetyt rośnie tak więc myślę że dobra aparatura to podstawa. Ja na początku kupiłem sobie flasha 5 to już po 5 miesiącach musiałem wymieniać ale to troche inna historai bo wkręciłem się również w heli. Pozdrawiam Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluffy Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 a ile one kosztują, za duzo kasy to ja nie mam i sie musze jakos zmiescic, za 15 dni mam urodziny to kasy pewnie troche uzbieram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 jak chcesz ceny to prosze: mx-12 lub optic 6 albo mx-12 lub optic 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluffy Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 jak dla mnie to troche z drogie zobazce moze jakies inne 6-kanolowki, tansze beda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluffy Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 a co sądzicie o aparaturkach: http://www.airhobby.pl/product_info.php?cPath=88&products_id=467 lub http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=2736 i jakie odbiorniki mi do nich polecacie tylko zeby nie byly za drogie 8) 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Jak nową to już lepiej tą: http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=162_187&products_id=1485 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluffy Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 te co pokazalem są niedobre??, wolalbym juz kupic 6-kanałowa i to w granicach tych cen co tamte aparaturki bo inni mi mowili ze najlepiej 6-kanalowa, tylko myslalem ze do tego kupie 4-kanalowa a do nastepnych innych modeli bede inne kupowal tylko nie wiem co sie bardziej oplaca czy do kazdego kupowac inna apke czy 1 ale do wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 1 ale do wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.