Miałczek Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 witam posiadam ten silniczek i mam pytanie jaką najlepiej zastosować do niego świecę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 w każdym 4suwie obojętnie czy to OS czy ASP - mam typową dla tych silników czyli F8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 chcesz sprzedać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Świeca F-ka dostępna jest praktycznie w każdym sklepie modelarskim w którego ofercie znajdują się silniki spalinowe np. http://www.modelemax.pl/product_info.php?products_id=978 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 a może ktoś z was ma na sprzedaż koszty wysyłki są nie adekwatne jak na jedną świece nie opłacalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 nie chcę zakładać nowego tematu a więc pomoże mi ktoś w wyregulowania tego silnika odpaliłem go dzisiaj i na wolnych obrotach pracował bardzo ładnie na wysokich gasł troszkę pokręciłem i teraz nie chce odpalić złapie i gaśnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 na stronie nastik.pl masz instrukcje do asp. Zakładam, że silnik jest dotarty i niskie obroty są ok. A więc: Pokrętło wysokich obrotów wkręć do oporu ( nie za mocno) a potem wykręć na ok 2,5 obrotu. Po odpaleniu dodaj gazu na max i powoli wkręcaj to pokrętło do momentu aż przestana rosnąć obroty ( trzeba sie uważnie wsłuchiwać i kręcić powoli). Po złapaniu tego momentu wykręć pokrętło o kilka ząbków. Powinno być ok. Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 dzięki jutro od rana będę próbował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 dzisiaj znowu próbuje go wyregulować silnik łapie i gaśnie nie wiem jak tam z tymi śrubkami jak ma być śruba regulacji niskich obrotów jest jeszcze igła regulacji składu mieszanki ją wkręcam na maxa i wykręcam tak 2 obroty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Nie ruszaj śrubki wolnych obrotów bo rozregulujesz go całkowicie. Powinieneś odkręcać tylko śrubkę składu mieszanki... Według mnie 2 obr to za dużo; w ASP FS 61 mam na 2 potem przykręcam chyba do 1,5. W ASP FS 80 2 to już zupełnie za dużo - zaczynam od 1,5 lub mniej. Gaśnie gdy zdejmujesz grzanie świeczki? Jeśli tak to za bogata mieszanka. Jak odpali nie ściągaj grzałki tylko trochę pokręć igłą raz w jedną i drugą by wyczuć reakcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 najgorsze jest to że ruszyłem śrubkę wolnych obrotów i się rozregulował ktoś wie jak ją ustawic udaje mi się że zaskoczy ale zaraz gaśnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 W FS 61 ma ją w pozycji odkręconej na 5mm do wewnętrznej powierzchni łebka. Natomiast w FS 80...w ogóle jej nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 ja zrobiłem tak odkręciłem na maxa i wkręciłem na jakieś 4 obroty może za dużo , wystaje ci łepek na 5mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Tak, tak jak napisałem - 5mm do wewnętrznej powierzchni. Obrócenie nawet o 1/4 obrotu robi dużą różnicę nie mówiąc już o kilku czy kilkunastu obrotach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 a możesz dać zdjęcie ja będę dalej próbował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 zaczyna łapać pomału tak na 2-3sek i gaśnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Małe obroty: wykręć (!) do oporu, wkręć równo 3 obroty, zacznij regulować na tym ustawieniu i na ok 2-2,5 obrotów wykręconej dyszy wysokich. Powinno zadziałać. Ściągnij sobie jednak instrukcję do ASP, tam znajdziesz info o początkowym ustawieniu śrubki niskich obrotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 jutro znowu próba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Tu masz moje pierwsze odpalenie SAP FS 80. Zauważ jak duża zmiana obrotów przy niewielkiej regulacji igła składu mieszanki - będzie to widać i słychać ................???? A jak teraz mam wkleić link z youtube? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 wejdź na stronę gdzie masz film i kopiuj link np: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi