silesia_system Opublikowano 9 Lipca 2023 Opublikowano 9 Lipca 2023 Sekret dobrego zdjęcia jak koledzy wyprowadzą swoje 10m modele ? 2
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Francka Opublikowano 23 Lipca 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 23 Lipca 2023 Wczoraj Bobrowniki przeglad fajnych modeli . https://www.facebook.com/franciszek.kalus/posts/pfbid0cdt7Vyr9bxrZqY6PebE82ek9F1uhChSTNYFXadaWHeUx6KiHg6HNSAeZEzAvZmEjl Dziś spotkanie na lotnisku w Gliwicach "Zlot szybowców zabytkowych" Ktoś się pytał kiedy , będziemy budować wieksze szybowce to powiem , że powoli zaczynamy A spotkanie z mistrzynią świata w akrobacji szybowcowej było uzupełnieniem wspaniałego dnia . 5 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. silesia_system Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 1 Sierpnia 2023 W weekend skorzystaliśmy z zaproszenia i odwiedziliśmy lotnisko w Cigaciach. Świetny obiekt, super ekipa i doskonała organizacja ? zapewne wrócimy tam w przyszłym roku. Zrobiliśmy z kolegą Łukaszem wspólny przelot szybowca GP14 z jego Jet’em. Tego chyba jeszcze nigdzie nie grali ??? IMG_4813.mov 7
silesia_system Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Lipowa 2023 Witajcie, niestety rozwój zabudowy wokół naszego lotniska na Wyrach u uniemożliwia nam zorganizowanie spotkania modelarskiego miłośników makiet szyboców jak w latach poprzednich. Udało nam się w terminie 17-20 sierpnia wynająć piękne lądowisko w Lipowej [pinezka poniżej]. Lotnisko zostanie skoszone pod nasze potrzeby, dostaniemy miejsce w hangarach. Dodatkowo na lotnisku jest domek Pilota z wyremontowaną kuchnią oraz łazienką z której osoby śpiące na lotnisku będą mogły korzystać. Na pole biwakowe dociągniemy prąd. Dużego Grilla oraz namioty przywieziemy z naszego lotniska. Jako że musimy zapłacić za wynajęcie i przygotowanie lotniska, nie możemy zrobić jak latach poprzednich składki co łaska. Koszt uczestnictwa w tym spotkaniu dla osób zostających na kilka dni to 100pln, osoby które wpadną na jeden dzień polatać 50pln. Jednorazowa opłata za noclegi na lotnisku to 20pln od osoby [ łazienka prąd kuchnia ]. Woda i kiełbaski etc, dostarczymy ;). Serdecznie zapraszam i przypominam o obowiązkowym posiadaniu ubezpieczenia. Paweł Gołąbek MKS Gwarek https://goo.gl/maps/Lku2nQnLU4zTYpKNA 3
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Lipowa. Przepiękne miejsce do latania makietami szybowców i nie tylko. Miejsce to ma jedną tylko wadę. Czas na szybowisku leci zbyt szybko. Mam nadzieję, że Lipowa zostanie w kalendarzu naszych spotkań na długo dzięki Pasjonatom z klubu Gwarek. Zdjęcia grupowe wrzuci Paweł. 9 2
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Ciąg dalszy. 9 1
Elvis Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Piotr, świetne zdjęcia ? normalnie jak do kalendarza. A przy okazji to zapytam; jak latanie Twoim GP? Polubiliście się z modelem?? Pozdrawiam
Sage Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Opublikowano 25 Sierpnia 2023 11 godzin temu, Elvis napisał: Piotr, świetne zdjęcia ? normalnie jak do kalendarza. A przy okazji to zapytam; jak latanie Twoim GP? Polubiliście się z modelem?? Pozdrawiam Krzysztof, dzięki z dobre słowo. Wieczorem dorzucę jeszcze kilka fotek z hangaru. Na pewno Paweł też coś dorzuci. Jeśli chodzi o GP to jestem bardo zadowolony z modelu. Ciągle nie mogę się nadziwić jaką GP ma doskonałość, zakres prędkości, jak łatwo pokazuje termikę, i pewnie jeszcze kilka innych zalet. Teraz przyszedł czas na makietowe dodatki jak szybka, pilot, malowanie. Niestety z braku czasu, nalot modelem mam ciągle bardzo mały. Praktycznie latam tylko na południu, 2-3 razy do roku. A jak już przyjadę na południe to chcę też pogadać, popatrzeć jak inni latają, no i porobić trochę zdjęć na zimowe wieczory. 2
robas69 Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Piotr, a Ty miałeś też w hangarze mniejszą makietę niż GP. Już nie latasz tym modelem?
Lucjan Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Piękne modele , piękna okolica , piękne zdjęcia . 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Hangar w Lipowej (zdjęcia z telefonu). Tu rzeczywistość miesza się z marzeniami. 11 1
Francka Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Opublikowano 25 Sierpnia 2023 To jeden z lepszych pikników szybowcowych . Piotr zdjęcia jak zawsze super . 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. silesia_system Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 30 Sierpnia 2023 33 pilotów szybowców w tym 5 holowników, 4 dni latania przeplatane letnimi burzami, odwiedziny Wilgi oraz Antka, pierwszy konkurs holowników i ZERO rozbitych modeli. Organizacja spotkania daleko od naszego lotniska nie była tak prostym tematem ale chyba daliśmy radę Lipowa 2024? jest taki plan ? IMG_8525.mov 10
Elvis Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Brawo dla Was że wam się chciało coś zorganizować, i to jeszcze nie na swoim podwórku. Ekipę macie mocną a jak wiadomo w kupie siła. Na czym polegał konkurs holówek? No i kurna, wielkie te wasze modele ? no i brawo za to ZERO ?
RMa Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Opublikowano 31 Sierpnia 2023 @Elvis Niestety ominąłem, więc nie jestem świadkiem naocznym, jednak z tego co mi mówił Paweł dzień wcześniej to konkurs miał polegać na makietowym wykonaniu 2 zakrętów ciągnąc zestaw, po czym zrzut holu i lądowanie. Myślę, że musiało to efektownie wyglądać. 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. silesia_system Opublikowano 7 Września 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 7 Września 2023 Konkurs jak Radek napisał powyżej tylko zrezygnowaliśmy ze zrzucania liny. W lipowej dostaliśmy zaproszenie by zaprezentować nasze modele na dniach otwartych Aeroklubu Bielsko-Biała. Skorzystaliśmy a jakże Trochę polataliśmy, trochę opowiadaliśmy o naszych modelach, zwiedziliśmy również zakład Allstar w którym powstają znowu jak kiedyś w SZD szybowce. Modele Promyka, Perkoza, Puchacza czy SZD59 acro miały okazję spotkać się z pełnowymiarowymi braćmi Kilka fotek na zachętę oraz link do pełnej galerii z tego wydarzenia poniżej. https://photos.google.com/share/AF1QipPIOfPm7jqIuH1MgTrgd3ID-G4s5nywFhcag-LxVFQLwV_vvd2NSPeeEd6M6XWKYQ?key=OEpRaXIxZHQ0SEk0aHY3T3hjMV9SLTRzSnJUemZB 12
Jarx5 Opublikowano 16 Września 2023 Opublikowano 16 Września 2023 Witam serdecznie, mam pytanie odnośnie lotniska w Wyrach, czy można wpaść gościnnie rekreacyjnie polatać ? dzięki za odpowiedź i pozdrawiam.
silesia_system Opublikowano 16 Września 2023 Opublikowano 16 Września 2023 Witaj Zapraszamy na lotnisko na cycu, https://maps.app.goo.gl/adhUSUZtPsbM8jiB6?g_st=ic
Jarx5 Opublikowano 17 Września 2023 Opublikowano 17 Września 2023 Super, dzięki za zaproszenie, na pewno w któryś dzień się zjawię, a jak wygląda sytuacja w Wyrach?
silesia_system Opublikowano 17 Września 2023 Opublikowano 17 Września 2023 Ze względu na nową zabudowę która postała w najbliższej okolicy lotniska, rekreacyjne latanie bez kogoś z klubu zabronione. Odezwij się na PW możemy się kiedyś umówić jak będziemy.
Rekomendowane odpowiedzi