coster Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Sebastian, czy ten model był już w powietrzu ? tak raz poleciał nawet ładnie latał,ale podczas lądowania jak był nisko ziemi nawet mi lądowanie wychodziło ale zawiał wiatr i przechylił się na bok dotknął końcówka skrzydła i zrobił parę gwiazd skrzydła ładnie się wypięły od kadłuba ale pękł ogon i odpadł ale juz wszystko naprawione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 I wyszedł wagowo jak pisałeś? Ok. 3 kg do lotu? Jaką grubą balsą robiłeś poszycie skrzydeł ? Ja dopiero jestem na początku: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 wagowo tak jak pisałem ,całość kryłem balsą 1.5mm i na to japonka. zobacz sobie zdjęcie z postu 122 miedzy natarciem a wnęką koła, wstawiłem wzmocnienie miedzy środkowa częścią skrzydła a połówkami skrzydeł ,radze ci zrobić podobnie bo skrzydła mogą się złożyć możesz tez bardziej wyażurowac lotki i jak będziesz robić klapy to możesz zrobić na jednym serwie zawsze to mniej wagi, i pomyśl nad mocowaniem silnika bo ja dorobiłem domek ze sklejki ale teraz będę przerabiał żeby przykręcić direct do wręgi i jeszcze mocowanie podwozia jesli masz jeszcze możliwość to te kawały sklejki środkowa cześć możesz wyciąć i zostawić tylko po bokach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Witam jakie losy spita?lata?nastała taka cisza a było tak ciekawie Sebastian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi