mike217 Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Zlikwidowany został jedyny temat nie dotyczący tylko latania w Bydgoszczy i okolicach to nie ma gdzie sie pochwalić... Panie Andrzeju, to jest Modelarstwo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Namawiałem się z Piotrem na niedzielę , bo w tygodniu z uwagi na zobowiązania w pracy , wyjazdy i inne terminy piątkowo - sobotnie niestety nie wyda chociaż dusza się rwie .... Zobaczymy jak wyjdzie, to Piotr jest właścicielem machiny latającej ... Ale mój silnik muszę odpalić - puszczę info jak będę gotowy !! Ps. Andrzeju - widzę że od czasu kiedy się widzieliśmy prace przy Kfz idą stale do przodu !! Fajoooowo to wygląda :) !! A - jeszcze jedna informacja - 19.06.2014 na Kanale Bydgoskim na Okolu ( okolice od Wrocławskiej w kierunku Kanałowej i Czarnej Drogi ) w godzinach południowych planowany jest festyn , tak jak w zeszłym roku . Wszyscy modelarze mile widziani, szczególnie z modelami pływającymi szybko, wolno i jak kto może !! :D Jak będę wiedział coś więcej to napiszę info ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 To ja się piszę na festyn. Trzeba tylko pogadać z organizatorem. Podczas pokazu model ŻADNYCH kajaków na wodzie. W przypadku takiej dezorganizacji jak rok temu, ja pływać nie będę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 OK Mike ! Pogadam z organizatorami żeby byli na to przygotowani ! Twoje "speedbooty" mogą narobić niezłej "kaszany" - ostatnio miałem stracha że przelecisz na wylot przez kajak i kajakarza ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Też mam zamiar zabrać coś szybkiego, o ile wzrok pozwoli. Nie chcę kajaków i zanieczyszczonej wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 O tym właśnie mówię. Sam akwen rok temu tez pozostawiał wiele do życzenia. Kajakarze między modelami i liście i syf na wodzie a organizator zadowolony... sam nie wiem z czego. Mamy w Bydgoszczy Balaton można by na nim pokazy zrobić ale nie ma komu. Samo miejsce na kanale też jest niefortunne, metalowa fontanna na środku. Pokazać się pokarzę ale czy popłynę, nie wiem. Szkoda modeli i ryzyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Wracając do tematu U nas niskie przeloty wyglądają tak 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ArabaT Opublikowano 17 Maja 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Czy się udał to nie mi oceniać 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr K. Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Pomarańczowy tester serw Poniżej nieco wolniej w Otorowie https://www.youtube.com/watch?v=6jx1QHIPwc0 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toptome69 Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Fajny filmik Łukasz!!! Krzysiek polatał byś wolniej co by było można popatrzeć na model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Przyca un wolniej ni umie. Wolniej to za kierownicą tylko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcini59 Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Witam fotki z niedzieli na łączce w południe 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekH Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Jaki przystojny Cub Szkoda że tylko we dwóch lataliśmy, niedzielny poranek był naprawdę piękny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcini59 Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 TomekH: był jeszcze po tobie jeden kolega z szybowcem, tylko zaczęło mocniej dmuchać, także rotacja w modelarzach była na łączce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Witam Wszystkich ! Wprawdzie trochę dmucha , ale umówiłem się z Peterem dziś na łączce o 17. Jak nie da rady polatać to w drugiej linii będzie docierany Saito ! Pozdrowienia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Peter123 Opublikowano 19 Maja 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Witam, dzisiejszy dzień należy do wyjątkowo udanych. Andrzejek odpalił długo oczekiwaną spalinkę Saito, a następnie wykonał próbny lot Babajagą Kaszalu. Oto krótka relacja filmowa. Pozdrawiam Piotr 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Faktycznie , fajnie było !! :) W godzinach popołudniowych Saito Seisakusho FA 45 S ze śmigłem Kavan 11x6 na paliwku Byron for 4 cycles ( to czerwone, żółte Arcticglow do OSMAXA 25LA też super !) odpalił od palca i robił to nieodmiennie za każdym razem !!! :D A było tego ze cztery sesje po pełnym zbiorniku - suuper machina !! Muszę dla niej wymyślić jakąś makietę bo dżwięk ma rewelacyjny - muzyka dla modelarskiego ucha = jakiś Fokker, Bleriot albo insze "cóś" ..! Baba Jaga - pomimo kaprysów i fochów ( ech te kobiety ... ) też poleciała - jednym słowem "wszyscy być scenśliwi". Wymaga - podobnie jak kiedyś Mini Babajaga - dodatkowego doważenia na dziobie i regulacji ale widać że do latania ma chęć !! Dziękuję wszystkim pomocnikom i Peterowi który nasze boje uwiecznił, muszę również przyznać, że do lotu też mnie namówił bo z uwagi na wiatr miałem wątpliwości .... !! Więc chwała mu za to i ma dobre PIWO ! Poniżej kilka fotek ! Pozdrowienia dla Wszystkich !! :D :D Ps. Peter ćwiczył usilnie myśliwcem i chce spuścić omłot "bezwzględnym zabójcom" Arabatowi i WAyowi ! Zapowiada się niezła zabawa - styropian i flaki z modeli będą porozwłóczane po łące .... 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcini59 Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Dzisiejsze popołudnie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyszek900 Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Witam ! Widzę, że w Bydgoszczy jest całkiem liczna grupa fanów modeli latających RC Mam takie małe pytanko, gdzie jest dokładnie ta łączka na Fordonie i czy można kiedyś zobaczyć jak latacie? W Bydgoszczy mieszkam od niedawna, także Fordon jest mi mało znany, ale z chęcią bym się przejechał na "lotnisko" może nawet też bym polatał. Pozdrawiam Wszystkich ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 http://www.rcmodelfordon.zafriko.pl/kat/mapka_dojazdu tu jest mapka na zdjęciu googla i zdjęcia dla orientacji. Po wjechaniu na górę warto spoglądać w niebo w poszukiwaniu modeli. To może pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi