komar Opublikowano 19 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Trudno, dziś polecam blisko nas to http://pfmrc.eu/index.php?/topic/37776-6072014-piknik-modelarski-w-małym-buczku/?p=574018 100 km , niestety za daleko Miłych wrażeń! Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 19 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Gratulacje. Czyżby znów Firebirdem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Co drugi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Wspomnień czar miejsce gdzie co weekend spotykało się około 30 chłopa w wieku od 2 do +80 i każdy z każdym miał o czym gadać. czasami bywały wypadki (takie wielkie niebo a zderzyć się musiały) nieudane obloty modeli strzelało się z fajerwerków modelami zanim to stało się modne, gubiło modele w lesie ale jaja były zawsze. najlepsza bania w życiu 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Czesc. Na przyszly rok planuje powrot z modelami. W tym roku nie dam rady. Rafal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Noo fajna zajawka. A horn3t młodszy o 20 kilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toptome69 Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 O fajnie było dzisiaj :)Polatałem DLG a reszta no cóż odpoczywała A następnie po 20stej wpadli Way i Łukasz 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 I jedyny modelarz we właściwym strój, aby stać na pasie (czyli w kakakasku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 To nie modelarz to kolaż tylko mu rewer zajumali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ne0h666 Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Witam kolegów forumowiczów Czy mógł bym kiedyś podejść i popytać o różne wasze rady i pooglądać wasze modele? Pytam gdyż chciałbym zbudować sobie jakiegoś trenerka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekH Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 pociągnę tematykę https://www.youtube.com/watch?v=7pjGUnO63v4 Ech,,, wspomnień czar .... Człowiek był ze 20 kilo młodszy i czasu jakoś więcej było ... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. toptome69 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Oni poprykali ja troszkę polatałem. Ale mówię wam jest na co popatrzeć wspaniała makieta. Nawet pacząc na to prykanie serce się raduje, a co dopiero jak to będzie w powietrzu! Pali od kopa Za sterami Damian Tankowanie pod nadzorem DTZ Kołowanie za zgodę DKL Zabezpieczenie przed ewentualnym nieoczekiwanym opuszczeniem pasa w gotowości Po prostu super Jest to coś wspaniałego. Czekamy na fotki makiety w powietrzu 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damenix Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Pogoda taka ze się źle ubrałem bo się ubrałem. Ale za to polatałem 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 A ja się wybieram dzisiaj ok 19 też trochę "pobzykać" , bo "prykanie" zostało na działce z której chwilowo powróciłem na łono Bydgoszczy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Witam Łowców Nagród z Bydgoszczy ! Niestety na zad... zostałem sam, aż latać się nie chce Zaciekawił mnie ten model "blu" zauważyłem go na zdjęciach z M. Buczka. Czy to jest "Volksplane" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toptome69 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Witamy kolegę Adama Więcej o modelu na stronie 77 albo w cytacie. Model zbudowany od podstaw przez Damiana mój udział to tylko malowanie Skala 1:3 czyli rozpiętość 2,44 m, silnik DLE 30 chwilowa waga tego co na zdjęciu + pakiety zasilające = 6,1 kg. Model budowany jako pół-makieta ponieważ ma to być model do latania a nie na wystawę. Model został zaprojektowany na podstawie Planów Modelarskich Nr.125 z lekkimi zmianami upodabniającymi go do oryginału czyli Volksplane HB-YLZ. Posiada wyczep do holowania szybowców i dla łatwiejszego transportu demontowany statecznik poziomy. Pokrycie to folia imitująca płótno od Binia z OldGliders którą nakłada się 10 razy lepiej niż Koveral oryginał Witamy kolegę Adama Więcej o modelu na stronie 77 albo w cytacie. Dzisiejsze popołudniowe latanko Wpadł Bogdan i Andrzej Nareszcie mogły się spotkać nasze Soliusy Byli też inni goście a Andrzej oblatał całkiem ciekawy modelik 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 No i udało się polatać po przerwie w dobrym towarzystwie - także młodzieżowym co się oczywiście chwali - zgodnie z założeniami !! :D Odwiedził nas też nowy kolega "zakręcony" na latanie z bardzo dobrze latającym modelem Gamma - miałem przyjemność go oblatać za zezwoleniem sympatycznego właściciela i przy duchowym wsparciu jego małżonki ( wcześniejsze loty zdaje się nie przebiegły zbyt pomyślnie , ale model został odratowany .. ). Po treningu na symulatorze i przy właściwej konfiguracji sterów kolega na pewno sobie z modelem poradzi ! Ma przy tym dobre wsparcie ze strony żony i tak trzymać !! Myślę, że małżonkę też namówimy wkrótce na szkolenie szybowcowe ! Poza tym w końcu udało mi się polatać wspólnie z Tomkiem Soliusami !! ŻYCIE JEST PIĘKNE, SZCZEGÓLNIE PO LOCIE Kilka fotek poniżej, Pozdrowienia dla Wszystkich !! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damenix Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 4 minuty z lotu Barakudą 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damenix Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Czym to nagrywałeś ? Niezła jakość. Hardware: Note4 + Software: Cinema FV-5 (ręczne ustawienia, zablokowana ostrość itp.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi