mike217 Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 heheh co to jest "tumiwisizm" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Dobre, nie znałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 tumiwisizm Rewelacyjne. Julian, podaj wymiary jakie pomieszczenie by Cię satysfakcjonowało i jak często chcesz ćwiczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Na początek wystarczy niewiele, taj jak mi dzisiaj ,,,,, Potem się zobaczy - ale jakiś magazyn by się przydał ze dwa razy w miesiącu zimowym ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyromskij Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Regulaminowe hale mają 40x20x8 i więcej. Im większa tym lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Regulaminowe hale mają 40x20x8 i więcej. Im większa tym lepsza. Ja bardziej w stronę ile min potrzebujesz ciekawe jak to będzie z tą halą czy skończy się tylko na gadaniu a to nie wystarczy tylko popisać na forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Ja mam 60x20x8 tylko przestawiać wszystkie maszyny ( tokarki, frezarki itp itd ) to będzie pshejebane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyromskij Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Biorąc pod uwagę że obecne treningi to 0 minut to każda opcja jest na wagę złota. Optymalnie jest ok 1.5-2 godz 2 razy w tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyromskij Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Co do wymiarów: to jest najnowszy program F3P na najbliższe 2 lata, hala musi być wystarczająco duża, aby go polecieć 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Fajnie to wygląda - latanie jak pływanie w żelu ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Mała humorystyczna historyjka oparta na faktach i opowiadaniach naocznych światków (niczym “Katastrofa w przestworzach”) Latanie w małej hali (znaczy w pokoju), ja to bynajmniej wspominam tak:Wszystko było w porządku do czasu, kiedy pilota nie poniosło (ten moment, kiedy zaczyna się nudzić).Lot numer 1..9 Podczas rutynowych manewrów maszyna kilkukrotnie traciła moc.Pilot podczas startu nie zgłaszał problemów (czytaj siadający pakiet) Niestety seria niefortunnych wydarzeń spowodowała wymuszone lądowanie w “terenie przygodnym” (czytaj kwiaty) Po kilku takich lotach okazało się, że wszystkie kwiaty doniczkowe siłą rzeczy zostały zastąpione kwiatami ciętymi (nie wiem jak to się stało, to był moment) Komisja do badań katastrof lotniczych (czytaj żona) wykryła, że pilot nie posiadał szkoleń florystycznych (nie znał się na kwiatach ciętych) Po tamtejszych wydarzeniach pokój objęła ścisła strefa CTR PS. Historyjka humorystyczna - nie bierzcie tego na serio. W rzeczywistości nie było aż tak źle, a maszyna do precyzyjnego przycinania kwiatów, to heli-Lama Także dla mnie latanie po hangarze, to nie to samo, co otwarty teren Za oknem mróz, dlatego ja tam przygotowałem sprzęt do zimy - system odladzania zamontowany na radio (sprawdzony kożuch) - koła wymienione na narty, śmigło wyważone - model otrzymał kilka tabliczek informacyjnych - pakiety zalane zimowym prądem, a bezpieczeństwo ponad wszystko Teraz tylko czekam, w który weekend będzie padał śnieg 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucharz Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 A MY SE DZISIAJ TROSZKĘ Z ANDRZEJEM POLATALIŚMY. PIĘKNE UCZUCIE POLECAM... 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Zyromskij, przy szkole 65, za basenem przy ul.Kwiatkowskiego jest namiot. Być może teraz jest tam lodowisko to raczej odpada ale w cieplejszej części roku może pozwolą. Z salami gimnastycznymi to sprawa taka, że nawet jak jest pusta raczej wieczorem to na loty musi być oświetlona a teraz na wszystkim oszczędzają. Na osiedlu Bajka jest spora sala a boisko osłonięte budynkami od południa i wschodu. Od zachodu i północy las. Oświetlone jak ulica. Nie wiem czy w takich warunkach może latać. Przy ul. Kromera na sali odbywają się zawody np judo, konkursy tańca. Nowość! Zielone Arkady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar65 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Ja sobie dzisiaj polatałem takim małym śmigłowczykiem który kupiłem w zeszłym roku w grudniu w biedronce za 89pln. Jest to mój pierwszy kontakt z małym lotnictwem . Na początku okazyjnie latałem w pokoju mojego mieszkania , ale było to ryzykowne , opindoliła mnie żona zarzucając mi że jej zniszczę kwiaty.. . Dzisiaj udało mnie się polatać dwa razy po siedem minut , oczywiście na dużej hali gimnastycznej , jest to komfort . Jutro druga tura lotów . Myślę o zakupie czegoś większego , coś wielkości Lamy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Co do wymiarów: to jest najnowszy program F3P na najbliższe 2 lata, hala musi być wystarczająco duża, aby go polecieć Sprawia wrażenie OGROMNIE stabilnego? Taki zaawansowany technologicznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyromskij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zaawansowany konstrukcyjnie (mam na myśli kratownicę węglową) aczkolwiek miałem okazję latać tym modelem (projekt Alan Golievscek) i dupy nie urywa Trivia Bruckmann'a lata lepiej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kross Opublikowano 5 Grudnia 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Właśnie dowiedziałem się, że Mikołaj do Bydgoszczy nie przyleci ale mimo wszystko lepiej dziś nie spać na poduszce, żeby nie pognieść modeli W Rybniku "Para-modelarze" zbudowali ciekawy model w skali 1:1 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Pomysłowe chłopaki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 19 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Może jutro jakieś latanko koło 10 - wybieram się ! Podobno ma być "fantastyczna" pogoda !! :P Ale coś może szybolem zalatam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 19 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 To wspieraj mnie mentalnie - może parę fotek wstawię dla poprawy lotnego samopoczucia !! Pozdrowienia ! Ps. Hej braci FunCubowa - do lotów na jutro gotowi ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi