noker Opublikowano 28 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 https://www.facebook.com/video.php?v=513414682128236&set=vb.438267159642989&type=2&theater Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 28 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Przy następnych lotach zmierzę prędkośc aplikacją rcspeedo Możecie strzelać ile wyciąga km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 150-177km/h Oto mój strzał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 5 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Wykonałem pomiary aplikacja RCspeedo, na trzech pakietach jakie miałem. Najwieksza odnotowana prędkość to 225 km/h telefon z uruchomioną aplikacją leżał na walizce na ziemi, mikrofonem do góry, a ja tak latałem żeby przelatywać nad nim. 225 I'm happy now :-) Narazie trenujemy na obecnym setupie. Plan na przyszły sezoon wymiana silnika na klasę inrunner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Gratulacje ! emocji pewnie było sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Co za prędkość! W jakim trybie mierzyłeś, normalnym czy innym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 6 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 100+, wyczytałem w manualu że będzie najbardziej odpowiedni do moich pomiarów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 4 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Dzisiaj troszkę przydzwoniłem o matkę ziemię. poprostu zwyczajnie zabrakło kilka mAh na ostatnim zakręcie do pasa. Niska prędkość (jak na jego mozliwości) i mała wysokość. Pewnie w tym zesonie nie poleci już. Ale na wiosnę się wyklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Tragedii nie ma, jeszcze przed świętami poleci !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Wykonałem dwa podobne SLIPSO 400, ale silniki były za słabe i efekty były opłakane. Słaby wyrzut, brak sterowności początkowej doprowadzały do podobnych sytuacji jak miałeś na początku.Brak pomocy i porady, odpuściłem i całe poszły w dobre ręce.Pozostała satysfakcja że zdłubałem coś podobnego Modelik piękny, powodzenia w dalszych lotach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 No i przyszła ta Wiosna o której pisałem dwa posty wyżej. W mojej modelarni jak w NFZecie długo się czeka na wolne terminy, ale oto na stół operacyjny zawitał jego szybkość Pylon Racer. Plan jest taki - ulotnić. Naprawa uszkodzeń z ostatniego zakrętu, rezygnuje ze steru kierunku (trochę wagi zejdzie, serwo, popychacz) i tak nie korzystałem z niego. Zamiast ołowiu spróbuję zapakować większy pakiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Trzeba było zestaw pod 4s dobrać od razu jaki Ci na speedzie zależy, no ale może z 200 wyciągnie Po naprawie, usunięciu sterowania SK z pakietem 3S 1800mAh do lotu waży 808g. niestety dalej muszę doważać dzioba ciężarkiem ~55g. Metodą organoleptyczną doszedłem do wyliczeń, że mógłbym zamienić zasilanie 3s na 4s (obecny zespół napędowy silnik/ESC na to pozwala). Pakiet 4S powinien ważyć 250g żebym poprawnie wyważył model bez ołowiu.wtedy waga gotowego modelu do lotu wynosiłaby 855gr. Rozważam jeszcze jedną opcję, za silnikiem w kadłubie zamontować sztywną ażurową przegrodę, wtedy pakiet mógłbym dosuwać bliżej silnika (czyli mógłby być lżejszy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi