Skocz do zawartości

Latanie na Chudoby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja się z pewnością pojawię w tygodniu między 28 lipca a 1 sierpnia. Ktoś chętny na wspólne szybowanie? :)

Mam w planach w tym okresie urlop więc jest szansa że się pojawię, kwestia czy LP nie będzie miała jakiś planów wyjazdowych.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy jest jakaś opcja żeby kosić kawałek tej pięknej łąki kosiarkami? Sam nie mam takiego sprzętu ale mogę zaoferować się do takiej roboty.

Byłem tam w zeszły weekend z dużym modelem i choć start i lądowanie na wyjeżdżonej ala drodze udało się bez przeszkód to w przypadku gdy ziemia rozmięknie a samochody dalej będą tedy jeździć stanie się to niemożliwe.

Opublikowano

Dziś koło południa zjawimy się na Chudoby z Bartkiem. W celu bardziej zapoznania z kolegami niż latania. Ja będę z Józkiem ver.3, Bartek z Funcubem.

Opublikowano

Dziś koło południa zjawimy się na Chudoby z Bartkiem. W celu bardziej zapoznania z kolegami niż latania. Ja będę z Józkiem ver.3, Bartek z Funcubem.

Też się wybieram.

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kto dzisiaj przywalił dużym EDFem w postronnego biegacza? Jak odjeżdżałem, biegacz dalej stał w miejscu wypadku i wyraźnie na kogoś czekał. Na policję? Przyjechała?

Opublikowano

Ktoś nie uważał. Tydzień temu dwa EDF-y latały tuż nad samochodami i głowami reszty pilotujących. Fajna zabawa, ale o wypadek nie trudno. Nawet chciałem opierniczyć, ale dałem spokój. Może to dzisiejsze to któryś z tych kolegów? Może jednak trzeba było opierniczyć?

Tak czy inaczej - apeluję o więcej rozwagi. Wszyscy się bawimy i niech tak pozostanie, żeby potem nikt nie płakał...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzień coraz krótszy, godzina 18.30 i w zasadzie można się zwijać. Trzeba zacząć wcześniej do pracy przychodzić, wcześniej wychodzić, przez jakiś czas da się jeszcze polatać. Tak jak dziś, pogoda była wspaniała.

Opublikowano

Ciasno się robi na Chudoby. Kiedy by nie przyjechać to zawsze jacyś paralotniarze wejdą w kadr kamery. 

PS. Jeśli zagląda tu kolega z lotniska, który chciał ode mnie odkupić Corsaira, to ... samolot jest do wzięcia. Kwestia terminu, do omówienia na PW

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy wiecie co się stało z naszym lotniskiem? Myślałem, że te zasieki to na czas remontu drogi, a tu jakieś tabliczki, że teren prywatny :-/

Opublikowano

bo to jest teren prywatny...

W połowie września była rozmowa, że od listopada my latamy w połowie szerokości tego pola, a paralotniarze tam gdzie teraz. Blisko, ale co zrobić... 

miał być listopad, ale widocznie się właściciel pospieszył.

Opublikowano

Nie zamknięte tylko dogadane z właścicielem gdzie możemy latać (na środku) i którędy tam dojeżdzać (nie robić wyraźnej drogi bo traci dotacje) :)

Tabliczki ustawine są przez jednego z naszych kolegów jak część umowy "najmu".

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.