andrzej351 Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 w instrukcji obsługi silnika powinno być wszystko dokładnie opisane,jak docierać,na jakim śmigle i jakiej mieszance. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Na dzień dobry daj setkę oleju na 3,5 litra benzyny, po wypaleniu tego możesz przejść na setkę na 4,5 litra.Ja tak latam docelowo w moim DLA 116 i jest ok. Grzesiek też tak będzie latał w swoim DLA 58 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby0606 Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 właśnie czytałem instrukcje i tam tylko piszą jakich śmigieł można używać ale do docierania nic nie piszą . A co do Paliwa napisali że na 93 trzeba latac .A wy na jakim latacie i które śmigło zamówić 22*8 22*10 23*8 czy 23*10 ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Optymalne śmigło do tego silnika wg mnie to 23x8,chociaż może ponoć machać i 24x8. Nie wiem czego oczekujesz od modelu,po lataniu na 22x10 ,22x8 i 23x8 to ostatnie daje fajny kompromis pomiędzy spalaniem,osiągami,ciągiem,szybkością modelu .Oczywiście trochę zależy to też od firmy z której jest śmigło. Najlepiej ale i też najdrożej wychodzi posiadanie kilku rozmiarów i po kilkunastu lotach na każdym, wybranie śmigła które optymalnie siada Ci najbardziej . Czy do docierania jest sens kupować osobne śmigło ? wg mnie nie.Ja zawsze docierałem na tym na którym docelowo przewidywałem latać,bardziej skupiłbym się na właściwym dotarciu . Faktycznie instrukcja zaleca paliwo 93 ok. ale jak najbardziej na 95 ok. silnik chodzi idealnie. Co ciekawe ponoć na 98 ok.osiągi mogą sporo spaść (wg info. bezpośrednio z DLA) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 ze swoimi silnikami postępowałem dokładnie tak jak opisał to Rafał,testowałem też kilka śmigieł i najlepsze efekty zawsze uzyskiwałem na FIALI 23x8.na takim śmigle docierałem i latam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi