Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serdecznie witam i proszę o pomoc.

Kupiłem dzisiaj ten model za 80 euro.Pewnie przepłaciłem no ale trudno. Ten model jest nowy tylko ze zepsutym nadajnikiem.

A prośba taka. Mam MX12 GRAUPNER  i nie wiem jak to wszystko ustawić bo nie mam o takim  heli zielonego pojęcia.

Latałem takimi małymi ale tam tylko aku trzeba było ładowac , a tu nawet nie wiem które servo do czego służy.

post-14499-0-09842700-1399733139_thumb.jpgpost-14499-0-37414900-1399733195_thumb.jpgpost-14499-0-36181100-1399733252_thumb.jpg

Opublikowano

Nie dawno od forumowicza kupiłem Belt ale cp v2 - myślę, że różnice niewielkie ale na pewno nie przepłaciłeś(chyba :D). Też chcę zamienić nadajnik na normalny ,a nie tę zabawkę z zestawu ale podobnie jak Ty też nie wiem jak się za to zabrać. Jeśli masz instrukcję to wszystko jest w niej pokazane i omówione jeśli nie to skopiuje przynajmniej fotkę z rozkładem co i gdzie.

Opublikowano

Instrukcję mam od tego heli, ale tam jest opis podłączenia do tej zabawki a nie do mojego MX12.

A w MX12 postępuje zgodnie z instrukcja i jak podłącze to mam gaz na obu drążkach i nie wiem które servo do do którego kanału

Opublikowano

Nie ustawiałem tego ani na moim Optic6, ani w Aurorze. Jednak każdy kanał w odbiorniku jest opisany więc tym bardziej w nadajniku nie może być inaczej. Może głupio zapytam ale zanim zacząłeś programować - ustawiłeś nadajnik na tryb heli?

Opublikowano

Wielkie dzięki z +61 na -61 ustawiłem no i teraz pasuje.

Ale ta tarcza czy ja to się nazywa nie zmienia się symetrycznie do osi heli. np.jak przesunę drążek do przodu to tylko 2 serwa działają to przednie na duł prawe do góry a lewe stoi w miejscu a ja mam

takie wrażenie że to lewe też ma do góry się przesuwać żeby ta symetria była zachowana, chyba że się mylę. A ta tarcza czy to coś (sorki za niewiedze) jest 120 stopni.

Opublikowano

Dziękuję za pomoc.Po całodniowym majsterkowaniu w końcu się udało wszystko ustawić.No i próba oczywiście też była ale po pierwszym locie musiałem wyciągnąć z szafy stary ale niezawodny symulator.

Heli wyszedł z tego na szczęście bez żadnego uszczerbku. 

Jak się troszkę podszkolę to wstawię filmik lotu 3D :rolleyes:  :)

Opublikowano

Jak się troszkę podszkolę to wstawię filmik lotu 3D :rolleyes:  :)

Nie troszkę, tylko trzeba przejść wszystkie etapy po kolei -najpierw zawisy przodem/bokiem/tyłem do siebie, potem loty na wszystkie strony powolne/szybkie, kółka, ósemki, zawisy z obrotami ogona (pyrozawisy) itp... Dodatkowo wszystko na różnych wysokościach i odległościach. Nie warto spalić żadnego z tych etapów , gdyż w dalszym lataniu wyjdzie to, czego się nie nauczyłeś i będzie powodowało krety. Wiem z doświadczenia ;)

Opublikowano

Czy aby wymienić główne koło zębate - te górne ale pewnie parami to się robi (?) muszę rozkręcić całą głowicę czy od dołu coś się da odkręcić by wyciągnąć wał główny nie demontując nic prócz popychaczy serw?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.