Emhyrion Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 lata się łatwo ale o ile mam porównanie do Bety i Extra300 - one właśnie tak latają. Kręcą się tak samo, lądują tak samo, start też jest taki sam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 (...)to ewidentna reklama produktu (modeli) lata sie nimi (tymi z symulatora) tak latwo ze az nudno (...) Az sie chce powiedziec - juz wszystko umiem teraz czas kupic model ich oczywiscie - bo fajnie lataja ! Slabo Na plus grafika i bezproblemowa autodetekcja kontrolera (wykrylo nawet moj DIY kabel nadajnik-usb). Stać ich na taką reklamę, to im chwała za to! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Muliplex robi samoloty RC, zrobiło więc symulator swoich modeli do nauki podstaw latania, jak i ich reklamy, to jest przecierz oczywiste. Co do rzeczywistości latania, to trenerkami sobie pomykam lekko i przyjemnie, warbirdem już muszę się skupić a funjet jest dla mnie za szybki. Więc jakieś skalowanie trudności jest. FMS się niestety skończył razem z XP. Odpalenie go na czymś wyzej graniczy z cudem i jest nieporównywalnie trudniejsze niż zainstalowanie tego symulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toofast Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Mi dziala na 7-ce fms brak bylo tylko jednego dll-a ktorego sciagniecie zajelo mniej niz 10 sekund (zapisuje sie go po prostu do katalogu FMS i juz smiga) masa darmowych modeli, mozliwosc robienia wlasnych. Szczerze uwazam ze symulator multiflight ma raczej zachecic niz przedstawic realne zachowanie modelu - ale to moje subiektywne zdanie Polatalem moze z 15 min i znudzony go wylaczylem Fms to moze kontrowersyjny przyklad, ale w porownaniu do innych ktore maja wersje trial albo demo (a multiflight to raczej takie demo ograniczone) to wypada raczej kiepsko Wiem ze to tylko ich reklama, i ze wszyscy zdaja sobie z tego sprawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi27 Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Ktos podpowie jak calkowicie zdjąć gaz?? w symulatorze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Skalibrować nadajnik w kalibratorze windows. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi27 Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 wlasnie kalibruje w symulatorze drazki w neutrum, i dalej to samo mam, MX 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Neutrum i skraje. Kalibracja w sterowniku w windowsach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi27 Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Gaz skalibrowny , teraz dlaczego nie chodzi plynnie tylko od razu z -100% na +100 wskakuje tez kalibracja jak wczesniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Kalibrujesz joystick w windowsie czy w samym multiflight? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi27 Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Najpierw w windows, potem w multif. ale gazu nie moze mi wykryć w neutrum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Działa z innymi programami? Wg tych wypowiedzi http://www.rcclub.eu/viewtopic.php?f=61&t=7671 w twojej aparaturze masz "negatywną modulację PPM" Prawdopodobnie potrzebujesz inwerter. Poczytaj inne wypowiedzi na temat <<mx-12 ppm signal>> Załóż również osobny wątek - Jak podłączyć .... do symulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi27 Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Udalo sie skalibrować, gaz juz dziala plynnie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidgdynia Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Mam MX-12 i działał na kablu jack-----jack na symulatorze Aerofly. Aparaturę przerobiłem na 2.4GHz moduł frsky i żadnej reakcji nie ma na Multiflight po połączeniu. Winą może być moduł frsky? Macie jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Multiflight korzysta z [kontorlerów gier] w windows. Dopiero jak Windows zobaczy aparaturę to multiflight skorzysta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidgdynia Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Mowa tutaj o np. PPJoy? Jest zainstalowany i nic z tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laik Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Na początku tego wątku przeczytałem: Wygląda na to, że w końcu można odpowiedzieć na pytanie, czy jest jakiś dobry darmowy symulator. Oto i on: http://www.multiplex...s/software.html Bazuje on na symulatorze Reflex XTR2 i jest w pełni darmowy. Polecam. Koledzy... czy, aby poćwiczyć na symulatorze (darmowym) to trzeba jednak dokupić symulator (hardware)? Nie mam jeszcze ani modelu, ani aparatury, ale chcę się maxymalnie przygotować zanim zrobię chybione wydatki a potem się będę dziwił: "a skąd to miałem wiedzieć?" Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Na początek. Zainstaluj tego multiplexa i polataj na gamepadzie z dwoma joystickami. Wada jest taka, ze masz na drążku gazu spręzyne centującą a w prawdziwej aparaturze nie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laik Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Koledzy... wstyd mi za mój totalny brak orientacji w tej dziedzinie i stąd moje pytania mogą wydawać się delikatnie mówiąc... dziwne. Ale, skoro korzystając z porad i sugestii na tym forum skłaniam się ku zakupowi: ORION 2,4 GHz RTF - Samolot R-PLANES, w skład którego już wchodzi nadajnik, a nie chcąc przy moim totalnym braku doświadczenia, zniszczyć modelu przy pierwszej próbie, nie można wykorzystać w/w nadajnika do prób na symulatorze? Znalazłem taki darmowy symulator: http://download.komputerswiat.pl/dom-i-hobby/modelarstwo/fms-alpha - bardzo ważne; w opisie przeczytałem, że po polsku! Czy w/w nadajnik będzie mógł być wykorzystany do nauki pilotażu z tym symulatorem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Poczytaj najpierw forum. fms to juz trąci myszką, a jak masz windows 7 64bit to go nawet nie odpalisz. Jak już masz cos na oku to dowiedz się jakie gniazdo dla trenera jest w aparaturze. Tym samym gniazdem podłączysz aparaturę z pomoca dodatkowego interfejsu usb. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi