baczek Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 siema dowiedziałem się że modele można pokrywać kocem rotunkowy i odrazu chciałem to wypróbować można go dostać w sklepie medycznym wygląd : z jednej strony srebrny a z drugiej złoty wymiary : bardzo duży około 2m x 2m zalety : bardzo wytrzymały , tani inne : potrzebny jest także butaprem i jakiś model do oklejania (nie może byc depronowiec bo go klej zje) zastosowanie : (oklejanie skrzydła) należy posmarować butapremem część którą chcemy okleić jeśli ma to być większa powieszchnia to radze się sprężać bo będzie za późno gdy mamy posmarowaną część którą chcemy, wycinamy kwałek o takim kształcie z około 2cm naddatkiem. Do naciągnięcia folji przydały by się 2 osoby, jedna do nacigania a dróga do trzymania (skrzydła) uwaga folia raz przyklejona nie powinna być poprawiana Gdy już mamy to przydało by się troche to przyprasować ale ostrożnie z tęperaturą żeby się nie wypalila dzióra (folija nie kurczy się tak jak folia specjalna do oklejania modeli) jeśli są jakieś niejasności proszę pisać a ja odpowiem ps pierwszym razem mi nie wyszło hehe życze powodzenia i pozdrawiam Edit: Zaznaczyłem większość błędów a zostały na pewno jeszcze te bez polskich ogonków . Co to jest test na wytrzymałość moderatorów i userów. Zaraz dostaniesz krawacik . Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 a taki "koc" nie jest za cienki i za delikatny?? słyszałem że modele niektórzy oklejają folia od kwiatków z kwiaciarni - taką srebrną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 nie koc nie jest za cienki przynjmniej do mniejszych modeli i szybowców wystarcy o kwaitkowej nie słyszałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Baczek, zacznij zwracać baczną uwagę na pisownię i stylistykę, co? Jak się czyta takie ''twory'' jak dzióra czy tez folija to na prawdę człowieka coś bierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Jeżeli chodzi o oklejanie kocem to nie próbowałem ale zato oklejałem modele folia z kwiaciarni i wychodziło bardzo dobrze, kolega okleił nawet spalinke 2 metrowa folia z kwiaciarni i bardzo dobrze sie trzymała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 folia z kwiaciarni chyba wyjdzie taniej niż koc. a tak wogóle to ile taki koc kosztuje. czy folię z kwiaciarni da się podgrzać żelazkiem(pewnie tak) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Tak da sie i bardzo ładnie sie kurczy pod wpływem temperatury. Okleja sie prawie tak samo jak kocem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 koc kosztuje około 5zł a ile kosztuje ta folia ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 może pani z kwiaciarni da ci za darmo hehe ale mi się napisało :rotfl: myślę ze arkusz za parę groszy jak dobrze ją pobajerujesz że kazali ci przynieść kilka arkuszy do szkoły. oblecisz kilka kwiaciarni i będziesz miał spory zapas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 dobry pomysł ale i tak wole mój koc przynajmniej do wykończenia zapasów :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Ameryki nie odkryłeś. Taka folia jest dobra do małych modeli nie lądujących w trudnym terenie. Oklejanie na butapren jest dobre ale dobrze by było by go rozcieńczyć czym to już nie pamiętam. Ja zawsze czekałem aż wyschnie a dopiero potem przykładałem folię i delikatnie jeździłem żelazkiem a gdy wszystko przykleiłem to brałem się za naprężanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 witam,kiedys wykorzystywalo,sie koce p.poz ,trzeba bylo je wygotowac i oklejalo sie rdzenie styro,tafla szyby byla podstawa,na to kladlo sie wlasnie folie kwiatowa i bez problemu z folia szlo,albo do negatywu,albo do odssysaczki(wodnej,haha),ale to juz nie te czasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy_z_Q3 Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Elo! Mam pytanie do czego służą te koce i ta folia z kwiaciarni? Wiem że to trochę pytanie nie na miejscu ale ja się zbytnio nie znam :oops: Pozdrawiam Krystian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 ...heh...w modelarstwie można nimi oklejać model a normalnie to folia służy do kwiatów a koc do ogrzania poszkodowanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 a koc do ogrzania poszkodowanego albo do oziębiania (do zamrażania) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 albo do oziębiania (do zamrażania) to sobie kurczaka możesz owinąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelm Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Widziałem samolot kl. F6B "32" konstrukcji pana Mariusza Wrony i był w całości oklejony ww kocem. Ładnie się świecił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 a koc do ogrzania poszkodowanego albo do oziębiania (do zamrażania) żeby niby co? wprowadzić go w stan hibernacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 nie dokładnie o służy do tego żeby ciało się nie nagrzewało albo odwrotnie chyba :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tost Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 taki koc generalnie ma zastosowanie- -dla poszkodowanego w wypadku, aby go ogrzać, okrywa się go złota stroną -dla poszkodowanego np po udarze czy cos, trzeba go okryć srebrną do zewnatrz i wtedy odbija słońce. tak w skrocie, do zatrzymania ciepła, a jaka stroną to juz zalezy od sytuacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.