morelo Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Dostałem w spadku dwa modele cessna c 185 problem w tym że aparatury odbiorniki w innym pudełku i teraz pytanie jak to podpiąć ? gaz mam w lewej i już podpięty ale jak powinny działać lotki w przednich skrzydłach a jak w tylnych i ster na ogonie pomoże ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 popatrz sobie MODE2 i tak podłacz pod odbiornik lewy drążek góra doł -gaz, lewo prawo - ster kierunku prawy drążek góra dół - ster wysokości, lewo prawo - lotki na skrzydłach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelo Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 popatrz sobie MODE2 i tak podłacz pod odbiornik lewy drążek góra doł -gaz, lewo prawo - ster kierunku prawy drążek góra dół - ster wysokości, lewo prawo - lotki na skrzydłach Chyle czoła i dziękuje jeszcze prosze o info, nigdy nie latałem tylko modele kołowe jutro pierwszy lot w realu, czy trudno sie steruje czy jest jakiś symulator w sumie nawet chyba kabli do apki nie da sie wpiąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 hehe no jak nigdy nie latałeś to przed tobą najszybsze 5sekund w powietrzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelo Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Coś też tak czuje a lądowanie ? boje się myśleć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zapomniałeś dodać.Przy wychyleniu drążka lotek w prawo ,prawa lotka do góry lewa w dół.W lewo odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi_72 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 No bez przesady. Jak nie będzie dawał gazu na maską i delikatnie obchodził się z drazkami to może nawet z 8 s będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelo Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Chłopaki straszycie mnie czy serio ? o nie wiem czy se nie darować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi_72 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Średnio tyle trwają pierwsze loty. Najpierw popróbuj na symulatorze. Szkoda modelu. Trzeba złapać jakie takie odruchy w palcach bo jak już model leci to jest strasznie mało czasu na zastanowienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Chłopaki straszycie mnie czy serio ? o nie wiem czy se nie darować Tu nie ma straszenia. Trochę się z ciebie nabijają, ale z życzliwości. Po prostu pilotowanie modelu, jak się nie ma o tym pojęcia, to nie jest prosta rzecz. Jeśli masz ochotę zaryzykować, to nikt ci nie zabroni. Jak chcesz zacząć od sukcesu to moja propozycja jest taka: 1. Zacznij trening na symulatorze z podpiętą aparaturą. 2. Znajdź kogoś kto lata, niech ci towarzyszy w oblocie, ew. w krytycznym momencie przejmując drążki. 3. Fajnie jest spiąć aparatury w konfigurację uczeń-trener. Poczytaj co to. W ogóle dużo czytaj. Chyba, że to ma być krótka przygoda, taki epizod. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelo Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 A jak to jest ze symulatorami aparatura pod kompa ale widze że kabelka nie mam hm lipa troche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 A jak to jest ze symulatorami aparatura pod kompa ... Tak. Musisz mieć symulator (lotu modelu, nie gierkę), aparaturę i interfejs (kabel, do kompa USB, z drugiej strony pasujący do nadajnika, najczęściej wtyk "jack"). Wszystko kupisz w sklepach modelarskich. Kabla szukaj pod hasłem "interfejs USB, trener". W opisie będziesz miał do jakiego jest symulatora i jakiej aparatury, bo nie wszystko z wszystkim pasuje i działa. Poczytaj, naprawdę jest o tym sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelo Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Ok dziękuje za odp ostatnie pytanko jutro ide na lot bez symulatora może polece sekunde może 10 jak ten model może najwolniej lecieć? bym miał czas na reakcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Ok dziękuje za odp ostatnie pytanko jutro ide na lot bez symulatora może polece sekunde może 10 jak ten model może najwolniej lecieć? bym miał czas na reakcje. 25-30km/h.... ? Bardziej sugestywnie - 7-10m/s. Na pewno tak "wolno", że tego czasu będziesz miał mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 no chyba ze w zawis go wprowadzisz to 0 km/h poszukaj w okolicy jakiegos dowiadczonego kolegi niech ci pomoze, sa kable uczen-trener, moze ktos ma stara apke do pozyczenia na polatanie na symulatorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi_72 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Poszukiwanie kogoś z trochę większym doświadczenie będzie wskazane chociaż do ustawienia modelu. Może się okazać, że jak go poskladasz to nawet największy kozak nim nie poleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelo Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Hm w sumie jestem z podhala w nowym targu na pewno są modelarze bo czasem sie na lotnisku spotykają ale ja nie znaju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 na forum jest miejsce dotyczace spotkan, zajrzyj, zagadaj, umow sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Po tym co przeczytałem obstawiam do 10m i 3 sekundy. Nikt tu koledze źle nie życzy ale skoro ma opór z przeczytaniem kilku tematów o ustawieniu modelu a już szczególnie duży problem z czytaniem ze zrozumieniem dobrych rad doświadczonych modelarzy, to już dziś czekam na ogłoszenie w dziala giełda: "Cesna 185 po upadku pilnie sprzedam, uszkodzenia niewielkie zdjęcia wysyłam tylko na priv-a" ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelo Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Mam 2 sztuki jedna własnie po upadku a druga w dbd stanie obydwie do sprzedania obydwie z pływakami. Nie mam oporu z czytaniem nie wiem czemu tak myślisz, przeczytałem zrozumiałem a czy będe latał bez symulatora czy z innym modelarzem to już moja sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi