Miałczek Opublikowano 11 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 sprawdzałem powiem tak mam jeszcze jeden taki model też po kraksie ale mocniejszej i został tak na szybko odbudowany nazwałem go z kumplem Frankenstein i nie jest prosty skrzydło ma zrobione ze styropianu ale lata prosto a ten od samego początku skręca w lewo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRY3 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Na ostatnim zdjeciu wyglada jakby ogon byl krzywo (statecznik poziomy). Sprawdź odleglosc skrzydlo- statecznik prawą i lewa stronę - powinny być równe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterro Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Proponuje zwiększyć wykłon silnika w prawą stronę do ok.3st Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 11 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 jak go odbuduję zobaczymy jak to będzie wyglądało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Jak dla mnie to silnik jest odchylony w lewą stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Też tak mi sie wydaje, silnik wyklon w druga stronę! I też mam wrażenie ze ster kierunku masz krzywo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_t Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zdecydowanie. I statecznik pionowy też nie jest równoległy do podłużnej osi kadłuba. Oba te elementy są ustawione tak, żeby model skręcał w lewo. Krzywo też jest zamontowany statecznik poziomy. Radzę poszukać jak się ustawia płaszczyzny w modelu i poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 takie model miał ustawienia żeby leciał peosto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterro Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zmierz odległości od punku końcowego skrzydła do punktu końcowego statecznika poziomego z jednej i drugiej strony i sprawdź czy są równe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Krzywe skrzydło aż takiego wpływu by nie miało, bardziej zwichrowane.Co wydaje mi się że jest bo na zdjęciu od tyłu prawa lotka jest uniesiona a na foto od przodu widać jakby była opadnięta. Możesz spróbować wyciągnąć zwichrzenie naciągając folie. Ale i masz statecznik poziomy nierównolegle z linią skrzydła, Kierunek też do poprawienia. No i samo zamocowanie silnika. Patrząc od tyłu 2* w prawo, 3* w dół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 panowie wiecie co naprawię przód ustawię żeby latał prosto i tak będę latał dopóki nie kupię coś innego ja też myślę że jest zwichrowane skrzydło ale nie mam miejsca i gdzie to naprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Stół i żelazko... Chyba znajdziesz w domu? Skrzydło(połówkę zwichrowaną, prawą) połóż na stół tak żeby się odgięła, możesz też coś podłożyć żeby się przegięła w drugą stronę i prasować folie w miejscach gdzie sie marszczy. Powinna poprawić zwichrzenie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 spróbujemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 piperek naprawiony i oblatany ustawiłem wszystko w powietrzu tak żeby leciał równo i tak zostawię bo lata ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zmieniły sie coś wychylenia kotek i sterow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 nie są dale wychylone ale lata ładnie idzie robić akrobację więc tak zostawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 tak jak na jednym ze zdjęć jak patrzysz od tyłu to lewa lotka na skrzydle jest trochę w duł a prawa trochę do góry ster wysokości jest prosto i samolot na takich ustawieniach lat równiutko jak po sznurku można puścić stery i leci prosto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Kiedyś i tak skończy w drzazgach więc niech choc na razie daje radości:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 dokładnie dzisiaj też polatałem i przy starcie trzeba bardziej wychylić lotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi