Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sprawdzałem powiem tak mam jeszcze jeden taki model też po kraksie ale mocniejszej i został tak na szybko odbudowany nazwałem go z kumplem Frankenstein i nie jest prosty skrzydło ma zrobione ze styropianu ale lata prosto a ten od samego początku skręca w lewo 

Opublikowano

Na ostatnim zdjeciu wyglada jakby ogon byl krzywo (statecznik poziomy). Sprawdź odleglosc skrzydlo- statecznik prawą i lewa stronę - powinny być równe

Opublikowano

Zdecydowanie. I statecznik pionowy też nie jest  równoległy do podłużnej osi kadłuba. Oba te elementy są ustawione tak, żeby model skręcał w lewo. Krzywo też jest zamontowany statecznik poziomy. Radzę poszukać jak się ustawia płaszczyzny w modelu i poprawić.

Opublikowano

Zmierz odległości od punku końcowego skrzydła do punktu końcowego statecznika poziomego z jednej i drugiej strony i sprawdź czy są równe :)

Opublikowano

Krzywe skrzydło aż takiego wpływu by nie miało, bardziej zwichrowane.Co wydaje mi się że jest bo na zdjęciu od tyłu prawa lotka jest uniesiona a na foto od przodu widać jakby była opadnięta. Możesz spróbować wyciągnąć zwichrzenie naciągając folie.  Ale i masz statecznik poziomy nierównolegle z linią skrzydła, Kierunek też do poprawienia. No i samo zamocowanie silnika. Patrząc od tyłu 2* w prawo, 3* w dół

Opublikowano

panowie wiecie co naprawię przód ustawię żeby latał prosto i tak będę latał dopóki nie kupię coś innego

ja też myślę że jest zwichrowane skrzydło ale nie mam miejsca i gdzie to naprawić

Opublikowano

Stół i żelazko... Chyba znajdziesz w domu? :) Skrzydło(połówkę zwichrowaną, prawą) połóż na stół tak żeby się odgięła, możesz też coś podłożyć żeby się przegięła  w drugą stronę i prasować folie w miejscach gdzie sie marszczy. Powinna poprawić zwichrzenie

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

tak jak na jednym ze zdjęć jak patrzysz od tyłu to lewa lotka na skrzydle jest trochę w duł a prawa trochę do góry ster wysokości jest  prosto  i samolot na takich ustawieniach lat równiutko jak po sznurku można puścić stery i leci prosto

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.