mike217 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Witam, Panowie, poszukuję łożyska oporowego na wał 7mm, ale takiego żeby jego zewnętrzna średnica nie przekraczała 12mm. Może spotkał się ktoś z takim nietypowym? Łożysko musi mieć własne podkładki hartowane ( bieżnie) i kulki we wianku. Cena nie jest przeszkodą. Pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 7x13 widziałem ale na 12 juz nie Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Masz tutaj. I 12mm i większe i mniejsze. http://allegro.pl/kolekcje?string=lozysko+oporowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cebulator Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Nie wiem, ale ja nie widzę w linku łożysk 7x12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 7x11x3 http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=1_256&products_id=11313 Stalowe łożysko kulkowe. Wymiary: średnica wewnętrzna: 7 mm. średnica zewnętrzna: 13 mm. szerokość: 4 mm. typ: obustronnie kryte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Marcin, To mialo byc lozysko oporowe w domysle wzdluzne jak dla mnie - opieram sie na pierwszym poscie. A to co przedstawiles to zwykłe łożysko (W 627/7-2Z) ktore co prawda moze pracowac wzdluznie ale nie tak dobrze jak łozysko wzdłuzne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Marcin, To mialo byc lozysko oporowe w domysle wzdluzne jak dla mnie - opieram sie na pierwszym poscie. A to co przedstawiles to zwykłe łożysko (W 627/7-2Z) ktore co prawda moze pracowac wzdluznie ale nie tak dobrze jak łozysko wzdłuzne. Fakt, nie doczytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasi.grzegorz Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Michałku , ze średnicy 13 mm. na 12 mm. można delikatnie przeszlifować . Bieżnie są większe od średnicy koszyka z kulkami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Skłaniam się ku temu, kupie na próbę i dorobię trzpienie do bieżni w celu szlifowania. Zastanawiam się tylko ile tam miejsca zostanie. Samo szlifowanie nie powinno nastręczać trudności u mnie. Dziękuje za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Michał - znajomy z firmy zajmującej się sprzedażą łożysk sprawdził dostępność i niestety poniżej 13mm nic nie mógł znaleźć, tak więc pozostaje szlif. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kry Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 A może powinieneś zastosować złożenie igiełkowe? Wysłane z tapacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 A może powinieneś zastosować złożenie igiełkowe? Wysłane z tapacza To będzie jeszcze większa średnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Michał Jagram -Toruńska 26 ( obok kina ) tel - 3715080kom-503104645 , 502181630 Bardzo dobry sklep i zaopatrzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kry Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 To będzie jeszcze większa średnica. Z tym twierdzeniem nie zgodzę się. Wymiar zależy również od parametrów wytrzymałościowych łożyska. Myślę, że z tak nietypowym zamówieniem, można śmiało próbować zrobić indywidualne odbierane łożyska. Nie chcę tutaj robić reklamy, popytaj google. Wysłane z tapacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Uważasz,że łożysko oporowe igłowe będzie miało mniejszą średnicę niż kulkowe, przy założeniu igieł w koszyku? To podeślij namiary na takie łożysko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 http://www.fota.pl/kontakt/kontakt_dla_klientow/ Poszukaj tu: FOTA to nazwa która chodzi za mną od dziecka, tata gdy coś potrzebował coś to każde łożysko, każdą część dostaje od ręki a jak nie posiadają to zamawiają i jest nieraz nawet tego samego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kry Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Uważasz,że łożysko oporowe igłowe będzie miało mniejszą średnicę niż kulkowe, przy założeniu igieł w koszyku? To podeślij namiary na takie łożysko. Tak, uważam, że igiełkowe będzie miało mniejsza średnicę. Wałeczki mają mniejsza średnicę od kulek, plus bieżnie wybierasz pod zastosowanie. Sprawdź ofertę SKF, nie mam jak podlinkować na telefonie. Wysłane z tapacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Tak, uważam, że igiełkowe będzie miało mniejsza średnicę. Wałeczki mają mniejsza średnicę od kulek, plus bieżnie wybierasz pod zastosowanie. Sprawdź ofertę SKF, nie mam jak podlinkować na telefonie. Wysłane z tapacza Hmm, czy jesteś pewny, że masz na myśli łożysko oporowe? Wydaje się, że w łożysku oporowym igiełkowym krytyczna nie jest średnica wałeczków tylko ich długość, ale może ja czegoś nie wiem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zasadniczo, temat trawię długo i zostaje szlif. Muszę więc dorobić 2 trzpienie, po 1 do każdego talerza i szlifnąć sposobem w tokarce. Mam na szczęście w co te trzpienie złapać, żeby leciało prosto i czym szlifnać. Kolego Kry, chyba nie za bardzo w temacie jesteś, mi chodzi o łożyska wzdłużne oporowe. Fakt są takie igiełkowe ale ich średnice są za duże dla mnie. Ty masz pewnie na myśli zwykłe igiełkowe czy to we wianku czy to z pierścieniem Wew czy też bez. O takie mi nie chodzi. Chodzi o łożysko, które przejmie na siebie siłę pchającej model śruby napędowej. Stosuje takie nagminnie w swoich ślizgach ale teraz zaszła konieczność zastosowania czegoś zbliżonego do 7x12 i nie ma. Jest faktycznie 7x13 ale piasta śruby ma 12 i nie zastosuję 13. W wyczynie nie ma miejsca na takie rzeźby. Ma być na wymiar. Ostatecznie zastosuję podkładki ślizgowe z ketron-peeku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Michał jaka jest prędkość obrotowa wału i ew. obciążenie osiowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi