robertus Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Przepraszam, czy ktoś znalazł moją szczękę? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Jaki szczeniaczek! Myślicie, że on jeszcze trochę urośnie? ;-) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Ja pierniczę chciałbym mieć takiego do latania w pokoju Robert zmarnowałeś mi ponad 2 minuty cennego życia .. czekałem do końca i nie zobaczyłem jak lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Podobny Spit. Strasznie nerwowo lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Drugi filmik tego samego autora. Na jego kanele jest jeszcze jeden, na którym lata takim maluchem. Kopara mi opadła i teraz mam dziurę w podłodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 W pokoju nie polatasz. Widać, że obciażenie skrzydła jest spore, zapitala jak szerszeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Gdzie można dostać takie tyci serwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 i odbiornik ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Ja pier... to już chyba nanotechnologia ???? Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Takie serwa najczęściej robi się własnoręcznie. Szukaj pod hasłem serwa magnetyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Kiedyś widziałem filmik mini samolotu rc gdzie sterowanie odbywało się właśnie za pomocą magnesu i cewki za pomocą zmiany biegunów (czy jakoś tak). Jak znajdę to wrzucę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekcrs Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 i odbiornik ... http://deltang.co.uk/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsamolot Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Jest nawet strona o tym http://www.microflight.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mundek Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Wznawiam temat mikro Mustanga. Dla przypomnienia, rozpietosc skrzydla - 11 cm. waga - 2,9 gr. odbiornik 8 kanalow , ostatnia wersja zyroskop-stabilizator lotu. Znalazlem bardzo ciekawa strone z pelnym opisem tego mikrusa + filmy. http://hackaday.com/2017/02/10/a-micro-rc-plane-builder-shares-his-tricks/ Polecam,nieprawdopodobne co mikro modelarze potrafia. Pozdrawiam Wladek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Jakoś nie zauważyłem tego tematu, dlatego pisałem o tym TUTAJ. Nikt o tym nie wspomniał, że autorem tego niezwykłego malucha jest Martin Newell (strona web: Martins Flying Machines), jeden z nagradzanych w ostatnich latach mistrzów współczesnego mikromodelarstwa lotniczego R/C (nie mylić z balsowymi patyczakami, krytymi "filmem" z napędem gumowym). Martin do sterowania swoich maluchów stosuje nadajnik f-my Plantraco (zmodyfikowany przez niego i pokazany w 4 minucie 35 sekundzie TEGO filmu), pracujący w paśmie 900 MHz, więc dla ścisłości nie używa mikroodbiorników z podanego wyżej linku f-my Deltang (bo te są na 2,4GHz, kodowanie DSM). Odbiornik, jaki wykorzystał w tym mikro Mustangu to jest: Hip Hop II Rabbit: o wymiarach 5 x 5 x 2,5 mm i wadze 115 mg !!! (takiego samego używa również w modelu .Odbiornik ten został zmodyfikowany przez Martina z 4 do 8-miu kanałów, oraz została dobudowana 3-osiowa stabilizacja żyroskopowa!!! W swoich mikromodelach nie używa również serwomechanizmów (o co się pyta juser jaciomp), bo jeszcze nikt takich małych nie produkuje. Stosuje obrotowe siłowniki magnetyczne (actuators), tak jak wspomnieli o tym juserzy Masło i Xeo (przy czym sterowanie takich siłowników odbywa się podobnie jak nawrotna - ze zmianą kierunku obrotów - regulacja PWM silnika DC): Jak wszyscy jestem w szoku (nadal) i chyba śmiało można powiedzieć, że jak zwykle jesteśmy "100 lat za Zulusami", ale chyba tylko dla tego, że nie ma u nas w kraju (jak dotąd ) mody na tego typu mikromodelarstwo. P-51 Mustang, 8 Channel Radio 1:96 Scale, 4.6” Wingspan - opis modelu, plik .pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi