ostry_gl Opublikowano 23 Października 2017 Opublikowano 23 Października 2017 Wszędzie szkutników jest mało - ale trzeba ilość przekuć w jakość
tombrzus Opublikowano 23 Października 2017 Opublikowano 23 Października 2017 U nas szkutników jest mało w porównaniu do latających modelarzy. Garstka , szkoda, że nie możemy się raz wszyscy spotkać, wypic piwo i zażegnać bezsensowne konflikty. Lepiej jest wymieniać doświadczenia a nie je szufladkować dla siebie.. Witaj Michale, pewnie nadal jest nas sporo, którzy interesują się również (może nie tylko) szkutnictwem. Dla mnie dużym problemem jest mało skuteczny system informacji nawet o wydaje się ważnych imprezach. Już drugi rok przeoczyłem imprezę w Nowej Woli choć to sąsiednia wieś do mojej . z pewnością - do zobaczenia - odległość do rejonu Bydgoskiego nie jest zbyt duża i pewnie z przyjemnością do was podjedziemy. pozdrowienia dla Ciebie oraz Koleżanek i Kolegów / tytanów szkutnictwa z bydgoskiego! (i nie tylko bydgoskiego) Tomek 1
mike217 Opublikowano 23 Października 2017 Opublikowano 23 Października 2017 Dzięki Tomek! Co do informacji o imprezach szkutniczych ( ślizgi M, FSR i Ns-y), niestety na tym portalu to ginie. Polecam rzetelne strony i portale jak www.modelteam.com.pl www.fsrv.wroclaw.pl www.fsrpolska.nazwa.pl Są to portale typowo pod zawody stworzone i na pierwszym z nich jest już informacja o zawodach w Lesznowoli na rok 2018. Polecam tą imprezę bo jest to organizacyjnie pierwsza liga a i stawka zawodników jest z " górnej półki". Co do spotkań u nas, to mam nadzieję że jeszcze w tym roku w jakiś listopadowy weekend uda nam się wspólnie popływać. Pozdrawiam Michał
kaszalu Opublikowano 23 Października 2017 Opublikowano 23 Października 2017 Patrycja !! Od dzisiaj jeździsz z nami na wszystkie pływania !!! Ode mnie masz "Oskara Modelarskiego" za dokumentację filmową naszych wariacji !! A Piotrek "World Foto" !! Pozdrowienia ! 1
Piotr K. Opublikowano 23 Października 2017 Opublikowano 23 Października 2017 Dziękuję Także pozdrawiam!
kaszalu Opublikowano 24 Października 2017 Opublikowano 24 Października 2017 Popływali, pogadali, pojedli, pocieszyli oko fotami i filmami ..... - TO DO ROBOTY !!! Instalacja i bindowanie apki w mikrokuterku parowym - wodowanie wkrótce, tym razem nie w wannie ! Sezon niby w Olku zamknięty, ale .....
kaczma2 Opublikowano 24 Października 2017 Opublikowano 24 Października 2017 KP 118 znowu popływał. Na zdjęciu bebechy. Aku li-on, 2 małe silniki szczotkowe, regulator jednokierunkowy, kierunek obrotów sterowany przełącznikiem na serwie. Uzupełniłem o 3 filmy:
jamyk Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 Jak wygląda pomoc w sytuacji awaryjnej holowania modelu do brzegu przy pomocy innego modelu z krzyżakiem - chwytakiem. Wykonany jest z PCV instalacyjnych rurek, kolanek i krzyżaka. Pokryte izolatorem cieplnym. Patrz filmy Papryczki. 1
kaszalu Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 Jasna gwinciasta !!! :D Janusz witamy na pokładzie !!! Nareszcie nie jesteś "wykluczony cyfrowo" !!! 1
Senior Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 Janusz - witaj w cyberprzestrzeni :D :D 1
Łuszpiński Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 No nie. Witaj wśród żywych! 1
kaczma2 Opublikowano 27 Października 2017 Opublikowano 27 Października 2017 Co się dzieje z panami generałami Sosnowskim i Szeptyckim? Jeden czeka na drugiego? Ja też czekam i pewnie inni. Jeszcze długo, długo?
kaszalu Opublikowano 27 Października 2017 Opublikowano 27 Października 2017 Dzieje się Kaziu, dzieje ! Ale jak to z generałami - spokojnie, powolutku, strategię trzeba opracować, kwatermistrzostwo uruchomić, logistykę zapewnić środki i siły skoncentrować, rozpoznania poczynić i dopiero UDERZYĆ>>... Ps. Logistyka zadziałała, magazyny stoczniowe zapełnione, produkcja rusza, fotki wkrótce ! 1
kaczma2 Opublikowano 28 Października 2017 Opublikowano 28 Października 2017 To co to za armia? Liczy się siła, precyzja, szybka decyzja, dobra łączność i wiele innych. Pooglądaj maszyny wojenne na Fokus TV o 19:00 Ile milionów to kosztuje.
mike217 Opublikowano 28 Października 2017 Opublikowano 28 Października 2017 Pozdrowienia z najgłębszej dziury z woda w Polsce. Jest zimno ,leje woda ma 9,stopni a niżej cztery.
kaszalu Opublikowano 28 Października 2017 Opublikowano 28 Października 2017 Michał - w aqwalungu i pod wodą zdjęcie proszę !! Nie w takich "cywilnych" łachach ! To jezioro Hańcza ?
kaczma2 Opublikowano 28 Października 2017 Opublikowano 28 Października 2017 Kadłub holownika pomalowany podkładową. Są poprawki w części rufowej, tam gdzie powierzchnia najbardziej skomplikowana. Chciałem w sobotę popływać i miałem przygotowany model ale pogoda ostudziła zapał. 1
Rekomendowane odpowiedzi